Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1875061 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6240 на: 06 Април 2015, 23:40:05 pm »
Ете разумен човек, а не како Смичка што летал со 92!

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #6241 на: 07 Април 2015, 01:02:10 am »

Имаше денеска доста контроли со Радариве околу Скопје и на патарините за накај Тетово, и на двете стоеа по 2 Јетија и сопираа. На обиколница пак немаше воопшто. Во Велес беа застанале на влезот кај Башино Село и маваат со Радар, но не беа ни со Јети ни со Спарк туку со една Лада Нива, за да не се познаат оддалеку и да можат повеќе луѓе да сопрат.
Eve jas go jadev pred 30min na Partizanska vo Karpos 4 samo sto se pustiv od Citymall semaforot a oni bea kaj avtobuskata i me izmerile 87km/h.
25 bodovi ili 45 evra.
Im se izviniv za greskata fino lepo i si potpisav i im kazav deka 25 boda biram.

Za 3km/h poveke ke go jadev 300evra i zabrana.

Pamet za drugpat, prv pat mi e za brza voznja i ke si go pamtam, a pusto mi se idese vo vc i zatoa brzav, pa ko za belja ja pisuvaa doobri 5 min :D

valjda se premestile, mene sega me zastanaa odma pred vlajko, na samata avtobuska bea
No turbo, no fun :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6242 на: 07 Април 2015, 01:10:19 am »
Jas vozev citymall prema Gjorce, po tvoeto kazuvanje i tebe te zastanale na isto mesto.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #6243 на: 07 Април 2015, 01:16:20 am »
Може ли да пишат казна ако возиш со наочари за сонце навечер? ;D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #6244 на: 07 Април 2015, 01:36:24 am »
pa i ja idev od scm, bev furious da go gleam, mene me zastanaa bash pod vlajko, a tebe karshi rafaelo slatkarnicana... valjda se premestile istite ili nova patrola bila...

Nego majchinite ja nauchija forata shto ja imam praveno so uste nekolku drugari, ako se kaj mostot obedineti(kaj shto mi pishaa mene) a si po partizanska i pod dejstvo, begaj levo na semaforite prema nerezi i svirkaj si, osven ako ne si uletan pa da puknesh kochnica taka e primetno....

inache @darth, mislam deka nemozat
No turbo, no fun :)

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #6245 на: 07 Април 2015, 13:02:22 pm »
Пред 2 години во Украина веднаш после граница на 5км, ме казнија 200гривни нивни пари (20евра) за брзо возене имаше знак 50kmh а јас возев со 98kmh снимено на радар со камера.  казната беше 300гривни но таму може човек да се пазари како напазар и ми спуштија 100 гривни помалку :) инаку казните се плакаат одма на рака, ако немаш пари во моментот ти ја комфискуваат колата привремено додека платиш. исто така во 2012год имав уште една случка во ПРАГА наутро сонлив бев после работа трета смена и не го видов натписот забрането за патнички моторни возила, дозволен премин само за тешки товарни возила и автобуси и за патничкки моторни возила со специјална дозвола! и така  јас си влегов во улицата на семафор се нормално на зелено и после семафор полиција ме запира и ми кажува за натписот назат дека не смееам тралалалал...а јас пред тоа ставив нафта  цел резервоар и ми останаа само 100коруни(4 ЕВРА)  :) полицаецов вика 200коруни казна, му викам  немам само со ставив на бензиска нафта  и ме прашува  колку имаш ? 100му кажувам и ми напиша за 100 коруни белешка. казната ја донесов дома за да ја видат специјално какви високи  казни има во чешка спрема нивниот стандард , а какви казни има во МК со нашиот стандард на живенје. Тоа се моите единствени казни во мојов живот, во МК не сум казнуван и недај бог да бидам  . инаку уште сега сум си спремен  со две возачки дозволи  ако случајно ја одземат едната за казни :) втората возачка има рок на траенје 30год.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6246 на: 07 Април 2015, 23:39:52 pm »
Па тоа е казна бе. 20 евра за возење 48 над дозволеното во населено место, браво.
Што не донесат кај нас такви закони, се научиле 300 евра за секоја ситница.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #6247 на: 07 Април 2015, 23:56:42 pm »
Стварно нека донесат, нек ги искршат сите колите што не знаат да возат брзо. Таман.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #6248 на: 07 Април 2015, 23:58:39 pm »
Вака сите љондаши сте влезени во филм со брзите вожњи низ град или само оној копукот од пред некој ден што го уби девојчето? Освести се со глупостиве што ги трескаш, сум те приметил само ти скокаш нон стоп, смири се малку, земи ваздух и замисли само недај боже како би било да си ти од оштетената страна од некој забулен во втек љондаш и после искоментирај пак.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6249 на: 08 Април 2015, 00:03:50 am »
На партизанска ретко сум возел повеќе од 60 (и на слични места), а често и ПОД ограничувањето. Тоа што го кажав го кажав за "населено место" каде што нема жив човек а сепак постои знак 40, села и слично. А ти со тој тон можеш да се обраќаш на некој што лично го познаваш, јас сметам дека совесно си возам и барем до сега така и се докажало.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6250 на: 08 Април 2015, 00:05:22 am »
абе остај го него... откако влезе у тоа трафиката со пежото, малку е настран и е педантен по тоа прашање... туку до некаде има право... меѓутоа тоа не произлегува од тоа што ке се створи општи хаос поради не пазење на правилата туку поради тоа што на народов му е преку тасета од сите забрани, казни и стегање ремени, па ке рече, КЕ ПРЕЖАЛАМ 10 ЕВРА, ама ке возам како болид да возам низ градов... и ке платам само 10 евра за тоа... под услов да ме фатат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #6251 на: 08 Април 2015, 08:58:07 am »
Па тоа е казна бе. 20 евра за возење 48 над дозволеното во населено место, браво.
Што не донесат кај нас такви закони, се научиле 300 евра за секоја ситница.
     Не беше населено место имаше знак 90kmh а после него на 10метри имаше на земја поставено друг знак 50kmh полицијата таму така работи вади од багажник знак и го поставува на патот и после 50метри во грмушките се крие и снима со камера и радар :) . инаку друго интересно со можев да забележам таму  е тоа што на автопат каде сто се вози 130kmh имаат пешачки премини како е можно тоа незнам, јас кај нас не сум видел, или има и кај нас па јас сум слеп?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #6252 на: 08 Април 2015, 09:42:52 am »
Aj kazete kade moze da se upisat poenite kazneni.
Mi kazaa policajcite deka negde kaj Lisice.

Porano kako sto se sekavam mozese i vo centar ona kaj zooil sto im e.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #6253 на: 08 Април 2015, 09:54:08 am »
Мислам дека нема потреба никаде да се упишуваат поените затоа што веќе не се користат тиа картички за поени,а штом ти одземале поени кога те казниле, тоа е завршено компјутерски преку нив.
Зини да ти кажу.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #6254 на: 08 Април 2015, 09:57:10 am »
Ne mi kazaa taka policajcite.
Mi rekoa treba da odam da gi vpisat.