Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850218 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14290
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3510 на: 07 Ноември 2013, 19:36:22 pm »
Работата е тоа што џандариве мора за се да казнуваат, мора да исполнат квота. Минатата недела така го казниле колега на таткоми. Оделе на терен со комбе и внатре биле повеке души, џандарот почнал да му бара лекарско пошто возел патници, а комбето се вози со Б категорија.
Колегата му рекол на џандарот дека лекарско не му потребно пошто тој не врши превоз на патници, туку тоа се колеги со кои оди на терен, дека сите се службено на терен со тоа возило.
После му побарал џандарот целосна опрема, пп апарат, и колегата исто му рекол дека според закон не е повеке задолжително да се има, и на крај џандарот изнервиран му рекол, јас имам зададена квота која мора да ја исполнам, така да, ке те казнам за неносење опрема, не ми е гајле дали е по закон, не е, ја мора да ја исполнам квотата и му пишал казна за неносење опрема од 100 евра.
Ако е вака како шо напиша,тогаш џандарот сам себе убијал.Казнетиот има едно комбе сведоци,кои ке потврдат дека е пишан за без  врска и ке си биди ослободен на суд.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #3511 на: 07 Ноември 2013, 20:01:59 pm »
Е работата малце е закомпликована што потпишал колегата, а не требало да потпише.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #3512 на: 07 Ноември 2013, 20:30:27 pm »
Е работата малце е закомпликована што потпишал колегата, а не требало да потпише.
I da odbil da potpishe kazneniot,policaecot sam ke potpishe,i ke navede deka odbil da se potpishe i na sud gubish,momentalno vo nashava drzava nemame covecki praaava !!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #3513 на: 07 Ноември 2013, 22:27:43 pm »
Тоа што потпишал покрај толку сведоци не претставува проблем и немора да значи дека на суд ќе изгуби,посебно во овој случај,каде што сум сигурен дека ќе биди ослободен од казната.

п.с и дај еднаш баталете со тоа мора да казнуваат,квота да исполнат незнам шо незнам како,многу безвезен муабет.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #3514 на: 07 Ноември 2013, 22:30:50 pm »
И мене многу ми е без врска тој муабет. Демек ако имаат квота они не можат да најдат доволно возачи што го кршат законот, па од немајкаде по невините удираат.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3515 на: 07 Ноември 2013, 22:39:22 pm »
џандар (на времето и сообраќаец) - татко ми 30 години во служба моментално во пензија НЕМААТ КВОТА кои се тие глупости што се трескаат

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #3516 на: 07 Ноември 2013, 22:41:17 pm »
Имам назад некаде во темата пишано шо и како,ама ај пак ке пишам.
На пример:
Прилеп-Битола денот врват 1000 возила.ОД тие 1000 возила,50 возат брзо,50 зборуваат на мобилен,100 претицуваат на полна,30 немаат пуштени светла итн.итн.Па да го еам од 500 прекршители,баш ‘мене‘ ме застанале и ме казниле за без врска или оти мора квота да исполнат.Колкава е таа фамозна квота?Има некој претстава?

Да,можам слободно да кажам,дека со околу 3000 евра платени казни,ако ме казниле еднаш или два пати(кога можеле да ме пуштат и да ми прогледаат низ прсти) за ‘без врска,заради квота‘.Стално имало некој прекршок,помал,поголем не е битно,битно го премаш. ;D

п.с примерот е тестиран од страна на ме ве ре то при Р.М.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3517 на: 07 Ноември 2013, 22:47:24 pm »
Од страна на полицијата има акциски денови кога на пример ловат со мобилни телефони  и каиши едно 3 дена по ред, има ловат со радари недела дена нон стоп па на пролет има акција за моторџии без кациги и возачки дозволи и така кругот се врти :) инаку мене ме фатија кога имаше рација за мобилни телефони и не ме казнија туку ми закажаа да одам во пс автокоманда и да гледаме филм, цела багра од 50 души бевме :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3518 на: 07 Ноември 2013, 23:06:57 pm »
ne trebal da potpise covekot, potpisuvanjeto podrazbira potvrduvanje na napisanata kazna... avtomatski ja priznava vinata...
Policijata ima edinstvena zadaca da sobira pari toa e veke odamna poveke od jasno, tuka nema potreba od ubeduvanje...

Koga ne im e celta da sobiraat pari kakvi sakas preksoci pravi pred niv ne te ni zapiraat, koga e izlezen od vozilo so tefter toj za se i sesto pisuva... !!
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3519 на: 07 Ноември 2013, 23:34:08 pm »
па и ти си имал моменти кога едноставно не ти се работи и ескивираш така и они

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3520 на: 08 Ноември 2013, 00:03:13 am »
 ;D
toa sto go prajat oni jas ne go ni vikam rabota ...  :-\
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3521 на: 09 Ноември 2013, 23:31:49 pm »
На другарче му пишале combo x2.

Поминал на жолто кај Сковин на семафорите, и овие со јетито позади него. И после стандард си почнале муабет дека поминал на црвено, дури му рекол тој- еве и колегата виде. ;D

И ај тоа му пишал 300 евра, па видел дека возач почетник (колава 115 коња негде) па ај и за тоа му шлапнал.

Тотален исход 700 евра. Сега ќе бара луѓе, ама тешко дека ќе се спаси.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #3522 на: 10 Ноември 2013, 00:01:09 am »
Што се случува ако не платиш казна?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo