Пазете малку со тоа радарите,џандарите се гнаси смрдени и на секој начин гледа да ти го начука...Имено,одам од Бт према Демир Хисар,и по патот има едно село низ кое треба да поминиш,а во тоа село знаат да си застанат џандарите и перкаат со радарот,пошо патот е добри 5км прав и се вози брзо....И,јас си возам 100км/х,а во селото е ограничено на 60км/х,а јас го видов дека џандарот ме мери и постепено како шо се наближувам до селото така и намалувам со брзината....Ме застанува и радосно ми вели,ај честито 300 евра,а јас му велам зошто бе....Па ми вели возиш 100км/х а овде е ограничено на 60км/х,значи возиш +40км/х од дозволеното...И на тоа јас му одговарам дека тој мене ме мери дека возам 100км/х скоро еден километар пред селото,каде шо брзината е ограничена на 80км/х,(а со тоа автоматски врвам со 35евра казна),и дека како шо се приближував до селото јас си намалвав и низ селото си врвев со 60-70км/х.....После пола саат тегнење ,ми вели ај бегај неможам да се расправам поќе со тебе...И си заминав без ништо....
Поука - Џандарите знаат да застанат до некој знак каде е ограничено 50км/х,а ти да возиш 80-90км/х,и ке ти стегнат казна од 300 евра,ги бунат луѓето на некој начин....ограничувањето е после знакот а не пред знакот,ама кој ке куртули арно,кој нема да куртули ке си плати