Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2631839 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13080 на: 04 Мај 2023, 19:51:45 pm »
По пола цена може да се плати и до 8 дена од кога е пишана казната за прекршокот. Во полициската станица на шалтерот се плаќа на терминал. Неколку пати имам така плаќано.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #13081 на: 04 Мај 2023, 20:25:27 pm »
Внатрешна контрола ќе прати одговор направени разговори, не е ништо непрописно најдено и ако излези нешто ново ќе увидат пaк.
Џабе губење време, гориво и хартија.
« Последно менување: 05 Мај 2023, 05:29:32 am ialeks »

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #13082 на: 04 Мај 2023, 20:41:57 pm »
^

Царе, нешто друга песна пееш за разлика од пред некој месец...

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2950
« Одговори #13083 на: 04 Мај 2023, 22:22:51 pm »
Внатрешна контрола ќе прати одговор направени разговори, не е ништо непрописно најдено и ако излези нешто ново ќе увидат пск.

Казните им одат преку суд за прекршоци, може и таму да се реагира.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13084 на: 05 Мај 2023, 05:35:34 am »
^

Царе, нешто друга песна пееш за разлика од пред некој месец...

На мене мислиш? Ако да, песната ми е иста само друг стих.
Тие си се штитат, а можно е и да не ни истражувале туку само паушален одговор кој е по шаблон.

Ти па да не си цајкан?

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #13085 на: 05 Мај 2023, 07:14:14 am »
На тебе, да.

Пред некој месец систем ќе уриваше, сеа нешто "џабе време губење, гориво", "најарно плати си, да не се расправаш со џандари, и онака за нив се пресудува"...

Твои зборови, не мои.

И знаеш дека немам ништо со МВР, туку добро знам како функционира системот.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13086 на: 05 Мај 2023, 15:47:08 pm »
На тебе, да.

Пред некој месец систем ќе уриваше, сеа нешто "џабе време губење, гориво", "најарно плати си, да не се расправаш со џандари, и онака за нив се пресудува"...

Твои зборови, не мои.

Мило ми е што имам обожавател, а автограми делам секој последен четврток во месецот.

Јас сум за отпор каде има можности и шанса за оспорување докази, вака проценувам можностини исплатливост - за 23 евра не се исплаќа спорење и иако шансите се минимални за успех, повеќе ќе се потроши на одбрана.
Ама нека се проба, јас сум за то АКО нема ништо потпишано што значи согласност со записник и признание ма вина и АКО им се барани документи за исправно баждарење на мерачот радар.

Јас така пред 15 год. ми дадоја записник на кој навеле баждарено за годината и знам ќе се пресуди против мене иако не потпишав, иначе државниот буџет нема да се полни ни судот нема да си наплати такси и давачки... то е противречност и конфликт на интереси.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13087 на: 05 Мај 2023, 15:52:19 pm »
Внатрешна контрола ќе прати одговор направени разговори, не е ништо непрописно најдено и ако излези нешто ново ќе увидат пск.

Казните им одат преку суд за прекршоци, може и таму да се реагира.
Можно да се проба, јас сум за то АКО нема ништо потпишано што значи согласност со записник и признание на вина и АКО им се барани документи за исправно баждарење на мерачот радар.
И ако се наведи на сомневање дека цајканот згрешил и грешно навел во пријавата.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #13088 на: 05 Мај 2023, 15:56:07 pm »
На тебе, да.

Твои зборови, не мои.

Мило ми е што имам обожавател, а автограми делам секој последен четврток во месецот.

Јас сум за отпор каде има можности и шанса за оспорување докази, вака проценувам можностини исплатливост - за 23 евра не се исплаќа спорење и иако шансите се минимални за успех, повеќе ќе се потроши на одбрана.
Ама нека се проба, јас сум за то АКО нема ништо потпишано што значи согласност со записник и признание ма вина и АКО им се барани документи за исправно баждарење на мерачот радар.

Јас така пред 15 год. ми дадоја записник на кој навеле баждарено за годината и знам ќе се пресуди против мене иако не потпишав, иначе државниот буџет нема да се полни ни судот нема да си наплати такси и давачки... то е противречност и конфликт на интереси.

Извини, не можам четврток. Нареден вторник ако сакаш.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #13089 на: 05 Мај 2023, 19:03:16 pm »
Внатрешна контрола ќе прати одговор направени разговори, не е ништо непрописно најдено и ако излези нешто ново ќе увидат пaк.
Значи слично како со виш државен инспекторат...

Ок баре одговараат на поднесоците...

Вукојебина.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13090 на: 05 Мај 2023, 21:42:01 pm »
На тебе, да.

Твои зборови, не мои.

Извини, не можам четврток. Нареден вторник ако сакаш.
Вторници имам други обврски, ќе мора нешто помеѓу.
Или чекај и следи состојба, можно е да започни онлајн продажба преку интернет.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13091 на: 19 Мај 2023, 08:04:39 am »
Задвчера возам на автопат скопје-градско сабајлето, приквечерината обратно.
На пар типични места има џандари. За чудо, не мерат брзина, а ги немаше и кај тунелот катланово кое им е некако
омилено место во последно време. Се мислев да не е тактиката со мамец, има првин едни да ги видиш, па да се
силиш и следните за километар-два да те ловат.

Чудното ми е што не мерат, не казнуваат, а сообраќај има доволно. Неколку работи ми текнуваат:
1. радарите им се на баждарење, во кој случај не мора да му се мисли што како каде се.
2. прават тивок штрајк оти немаат плати ни покачување или ги тераат бесплатно прекувремено.
3. не казнуваат за да изразат револт оти терористите од диво насеље кои им ги убиваја колегите ќе ги пуштат бидејќи
не само што министерот за правда (нормално албанец) вели ќе доиздржувале затвор на косово - превод ќе ги пуштаат
прво викенди па само да ноќеваат (ко мијалков и камчев) и после комплетно дека не згрешиле нешто особено или
таму ќе ги помилуваат. покрај тоа сега нешто пак ги носат на врховен суд демек ревизии, а тој највисок суд е под
контрола на дуи.

и после имало правда...?!!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #13092 на: 19 Мај 2023, 08:30:25 am »
Крајот не ни се фаќа...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #13093 на: 19 Мај 2023, 08:41:57 am »
Е супер ко ќе о збича после за кичаа...

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13094 на: 19 Мај 2023, 10:12:51 am »
Е супер ко ќе о збича после за кичаа...
Подобро немој, сега читам вести вчера пишеле казни. Изгледа само ги имаше фатено мрза.
Можеби заради разведрувањето на времето.