Автор Тема: Колку (нај)брзо оди вашето четири-тркално милениче ;)  (Прочитано 35590 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Колку (нај)брзо оди вашето четири-тркално милениче ;)
« Одговори #150 на: 27 Февруари 2016, 21:33:31 pm »
Излегува километражот, али 5та сум ја возел до 6650-6700рпм....120 = 3100рпм, па you do the math ;D

Со некој следен апгрејд, ќе пробам да го стигнам лимитерот на 5та  8)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #151 на: 28 Февруари 2016, 09:14:23 am »
@Џонтра,во Скопје сум у моментов,кога сакаш барај ме да ја тестираш,а дизел најак има само HDI 110кс,што во споредба со мојот мотор е п..... дим :).Кој има желба може да му направам бесплатно возење,и тоа на плин :).Знам тешко е да поверуваш,ваков мотор во МКД мислам и дека нема,од 2.0 16V 132ks ги има колку сакаш,додека RFY 155 мислам и дека нема,плус хидрактив :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #152 на: 28 Февруари 2016, 09:41:40 am »
Нели Плимонт ти кажа дека на овој мотор не оди плин?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #153 на: 28 Февруари 2016, 10:24:05 am »
@Џонтра,во Скопје сум у моментов,кога сакаш барај ме да ја тестираш,а дизел најак има само HDI 110кс,што во споредба со мојот мотор е п..... дим :).Кој има желба може да му направам бесплатно возење,и тоа на плин :).Знам тешко е да поверуваш,ваков мотор во МКД мислам и дека нема,од 2.0 16V 132ks ги има колку сакаш,додека RFY 155 мислам и дека нема,плус хидрактив :)
Не ми кажувај мене ја знам.  :)
Кажи му на овој конвертираниов :) он мисли сите неписмени се и у несвест паѓаат.
Башка нема мотори кои не се погодени за на плин. Има само сивоњи што не знаат да возат и аматери кои не знаат да ги наштелуваат.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #154 на: 28 Февруари 2016, 10:31:04 am »
Брус ли никогаш не тролаше.

Те-ен ги прашуваше, Плимонт убаво му објаснија: НЕ Е ПОГОДЕН ЗА ПЛИН. Додуша Тин си знаеше и само ја доби официјалната потврда со ПЕЧАТ!
Ама веројатно немал што да изгуби, кога 10 резервоари бензин се повредни од колата, ставаш плин и возиш до крај.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #155 на: 28 Февруари 2016, 10:55:16 am »
Брус ли никогаш не трола, он ги решава троловите.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #156 на: 28 Февруари 2016, 11:13:41 am »
тоа е аеродром, а не кисела вода... сега пробуваш да се вадиш на границите на општината, како и секогаш што се вадиш, наместо да напишеш како повеќето што пишуваат: ОК ЗГРЕШИВ, МОЈА ГРЕШКА.. толку ли е тешко да го напишеш тоа? го сметаш како личен пораз или што?

да тврдиш и понатаму дека цеко е во кисела вода ти е исто како да ти кажам дека ЛПР и ВУРТ се наоѓа во кисела вода, само зашто таа општина се... а они се од кисела вода 4-5 километри оддалечени т.е. во пинтија се... и НИКОГАШ до сега нити јас нити мое блиско друштво, тој дел од градот не го посочувале кисела вода (тоа можда го правеле момците како тебе од другиот крај на светот т.е. скопје :) ) туку напротив, секогаш било аеродром, односно одсекогаш кога се објаснувало каде е иделе зборовите КАЈ РАДЕ КОНЧАР УЛИЦАТА...

доблест ќе покажеше лично појаснувајќи каде е, наместо мене да ми се докажуваш т.е. јавно да се правдаш, затоа што единствената причина поради која напишав дека цеко не е во кисела вода е затоа што некој ќе го прочита тоа од тебе и ке иде стварно во кисела вода да го бара цеко...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #157 на: 28 Февруари 2016, 11:25:30 am »
A cucleto vo koja opstina e.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #158 на: 28 Февруари 2016, 14:23:48 pm »
Нели Плимонт ти кажа дека на овој мотор не оди плин?
eeeeeeee zatoa sedum godini se macev,na kraj preku pat mi bilo resenieto,hana dizni,stag 4 ecu,tomaseto rasplinjaca e resenieto,trosi pomalku od benzin,ide povejke od benzin,koj ne veruva,po kladba moze licno da ja testira.

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #159 на: 28 Февруари 2016, 14:44:59 pm »
Xsara-та по книга оди 175... Максимално километража ми покажала околу 190... верувам дека сум било тука некаде околу 180 +/- нешто.
Кампусот по книга оди 145... Не сум го кренал повеќе од 140 по километража.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #160 на: 28 Февруари 2016, 15:52:44 pm »
Auris 1.4, do 160 ide nekako, nad to nikako, po specifikacija max e 170, i go imam tolku stisnato  od Tetovo prema Skopje, ama mislam deka beseblaga nadolnina.
Nad 140 nikogas ne go vozam, bidejkji toa e macenje a ne vozenje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #161 на: 28 Февруари 2016, 17:09:44 pm »
тоа е аеродром, а не кисела вода... сега пробуваш да се вадиш на границите на општината, како и секогаш што се вадиш, наместо да напишеш како повеќето што пишуваат: ОК ЗГРЕШИВ, МОЈА ГРЕШКА.. толку ли е тешко да го напишеш тоа? го сметаш како личен пораз или што?

да тврдиш и понатаму дека цеко е во кисела вода ти е исто како да ти кажам дека ЛПР и ВУРТ се наоѓа во кисела вода, само зашто таа општина се... а они се од кисела вода 4-5 километри оддалечени т.е. во пинтија се... и НИКОГАШ до сега нити јас нити мое блиско друштво, тој дел од градот не го посочувале кисела вода (тоа можда го правеле момците како тебе од другиот крај на светот т.е. скопје :) ) туку напротив, секогаш било аеродром, односно одсекогаш кога се објаснувало каде е иделе зборовите КАЈ РАДЕ КОНЧАР УЛИЦАТА...

доблест ќе покажеше лично појаснувајќи каде е, наместо мене да ми се докажуваш т.е. јавно да се правдаш, затоа што единствената причина поради која напишав дека цеко не е во кисела вода е затоа што некој ќе го прочита тоа од тебе и ке иде стварно во кисела вода да го бара цеко...

Не знам дали е за легендарни или што ве насмеа денес...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #162 на: 28 Февруари 2016, 17:39:38 pm »
Многу го погоди темава, како и секоја друга.. ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #163 на: 29 Февруари 2016, 04:50:50 am »

До таму врти стрелката, после си оди и поќе по обртомер, ама стреклата не врти...корејска работа...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #164 на: 29 Февруари 2016, 06:36:49 am »
Да не прави крузот вака на палење? :)