Автор Тема: Колку (нај)брзо оди вашето четири-тркално милениче ;)  (Прочитано 36097 пати)

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
Поентата на темава ми е со слики (значи документирано) да се прикаже максимално достигнатата брзина на вашето ауто, а тоа дали и колку лаже километражата према GPS, дали сте сликале на удолница, дали со дигнати погонски тркала и тн. нека остане на ваша совест !

Еве ја започнувам темата со мојот

Citroen AX 1.5 D, релација Тетово - Скопје, пред бензинската пумпа Лук Оил, т.е. пред втората патарина пред Скопје ...

Колата е натоварена со 4 патника и ствари во багажникот, резервоарот со гориво е скоро полн ...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Иде AX - от ко лудо. Лесно, еластично моторче, одличен мењач. Чиста 10 ка.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
192-193 во моментот на сликање,мислам 195-196 еднаш на обиколница.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
Пу, немам слика
207км/х Гостивар-Тетово

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Со малку препумпани гуми. 2,3 наместо 2,1. Веројатно се добиваат докај 5км/ч, не сум баш сигурен колку.

или на ГПС

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Opel Astra H 1.4, неколку пати и тоа на различни релации

201 km/h

Штета што немам слики, ништо - ќе мора да се опетује ми се чини, инаку вака не се важи :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не се важи. Треба фотки. Ама џабе, ќе се преполни темата со ОТ.

Отсутен djidji

• Легенда
Не се важи. Треба фотки. Ама џабе, ќе се преполни темата со ОТ.

+1

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
@ Falanga, имаш уште за стискање. 160 ќе го пројде 100% дури и по GPS со оглед дека километражата и не ти лаже многу.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
@ Falanga, имаш уште за стискање. 160 ќе го пројде 100% дури и по GPS со оглед дека километражата и не ти лаже многу.
Не бе брат, не иде поише. Стискаш али не иде. Дури и се осеќа по брзината од која страна дува ветер ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Ај некад да зеам некој со мене, па да слика, пошто иначе не е безбедно :)

Неофицијално (т.е. непотврдено со слика):

1ва ситуација (поодамна): 205-210 (не приметив у моментот, се ѕверев напред џандари да не има :)) по километража.
2ра ситуација (пред некој ден): 186 (по GPS)/ 192 по километража. Само што за оваа бројка, не знам ни на GPS-от колку да му верувам, пошто ми измери 0-100 за 10 секунди. Што ми ласка многу, ама не ми се верува дека е вистина :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Со мотор 277, а со кола 250 слика, има од сузукито 200кмч само да ја најдам и ке направам едит :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3912
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
со Астрата (Astra H 1.4), равно 200. тука некаде поред Окта. за тоа неам доказ.. :)

со матизот (800cc):

равно 160, прва патарина после скопје накај тетово.
« Последно менување: 22 Август 2011, 21:59:46 pm KaZaN »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Со мотор 277, а со кола 250 слика, има од сузукито 200кмч само да ја најдам и ке направам едит :)

Рики, миленичето колку најбрзо ти идело, а не ти... Освен ако сам себеси не си си милениче, па да ја споделиш оваа статистика ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
И со четири тркала ...