Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 240067 пати)

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #540 на: 20 Јануари 2015, 08:58:07 am »
Пред неколку дена се подновив со Fiesta 1.4 mk7. Ја земав од наш чоек у ск со 42000км.  Бев денес во МИДА на сервис и дијагностика и наидов на многу професионален и коректен однос. Дечките буквално ја протресоа колата за да и најдат се што и фали. За среќа колата е коска, требаше да се смени само масло, филтри и свекици. Дури ми дозволија долу во сервис да се симнам и да проверам сам за што сум дал пари и сам да ѕирнам тоа што ме интересираше на колата и на подвозјето.
Првиот впечаток за МИДА мене ми е позитивен и високо професионален.

Иначе за промена на комплет филтри (масло, воздух, полен), 4 литри масло, свеќици, дијагностика и комплетен преглед на возило ми наплатија 5300.

Добро утро,

Ви благодариме на пофалните зборови, ова многу ни значи и ни е голем мотив за понатаму.
Уште еднаш, благодарам.

Докторот

Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #541 на: 21 Јануари 2015, 11:03:01 am »
Докторе,

Дали предните фарови за Форд Фокус 2008 мк 2,5  рачно од страната на фарот имаат подесување за лево десно или се подесуваат само за горе доле?
Ако може да не “просветлите“ малку околу оваа проблематика за рачно подесување на висината на светлата.

Однапред благодарам.

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #542 на: 21 Јануари 2015, 14:25:48 pm »
Докторе,

Дали предните фарови за Форд Фокус 2008 мк 2,5  рачно од страната на фарот имаат подесување за лево десно или се подесуваат само за горе доле?
Ако може да не “просветлите“ малку околу оваа проблематика за рачно подесување на висината на светлата.

Однапред благодарам.

Добар ден,

на фарот има две позиции за штелување,она што се гледа е за лево десно(не се препорачува штелување без апарат),а другата позиција е на средината на фарот ,таа е за горе-доле.Се надевам дека ти помогнавме.
Поздрав,

Докорот
Мида Гранд Моторс

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #543 на: 26 Јануари 2015, 16:36:27 pm »
Докторе, имам некое проблемче со средните светла на Фиеста МК7.

Бидејќи ја имам колата само неколку денови и ја немав возено во апла темни услови (каде што нема улично осветлување) не прометив дека средните светла се слаби.

Имено кога возам со средни светла речиси и да не приметувам дека има светлосен сноп пред мене. Светлата се добро нивелирани, не се превисоки (за да бега светлосниот сноп во воздух) или прениски. Проблемот е во тоа што додека возиш цело време имаш чувство дека немаш светла пуштено, односно како да не е доволно јак светлосниот сноп за да осветли пред возилото и јасно да видиш што има пред тебе. Откако ќе ги ислучам целосно светлата, сваќам дека имало светло пред мене ама не е видливо тоа на патот доволно. Отприлика како да фали јачина (лумени) на светлото за да можеш да гледаш јасно "како ден". Сум возел доста возила и добро знам што значи да имаш добро (нормално) средно светло. Сијаличките не се менувани затоа што не прегореле за да ги сменам и веројатно се сеуште фабричките Н7 халогенки. Фаровите беа чисти, нема кал или

Долгото светло е одлично, со него немам проблем никаков.

Помош!?!?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #544 на: 26 Јануари 2015, 16:47:36 pm »
Ксенон :) или земи некој поквалитетни и појаки сијалици. Нормално е тоа, бар и кај мене е така. Фарот со лупи е или не?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #545 на: 26 Јануари 2015, 17:38:42 pm »
Ксенон :) или земи некој поквалитетни и појаки сијалици. Нормално е тоа, бар и кај мене е така. Фарот со лупи е или не?

Да, фарот е со лупа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #546 на: 26 Јануари 2015, 17:45:20 pm »
Значи ти фали ксенон сијалица прво и основно, а може и да се рѓосани рефлекторите (помалку веројатно).

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #547 на: 26 Јануари 2015, 20:48:29 pm »
На какви ксенон сијалички мислиш? На истото лежиште од H7 монтираш? Трафо, реле, такви додатоци треба да се стават?

Рефлекторите се здрави нема оштетување. Веројатно се сијаличките. Имаат изгледа изгубено на силина.

Или има некоја друга работа што Докторот можеби ја знае и ќе ја спдели со нас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #548 на: 26 Јануари 2015, 21:01:40 pm »
DayWalker има како твојата фиеста, само има ставено трафоа и ксенон сијалици. http://forum.carclub.mk/index.php/topic,390.msg640494.html#msg640494

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #549 на: 27 Јануари 2015, 12:28:39 pm »
Докторе, имам некое проблемче со средните светла на Фиеста МК7.

Бидејќи ја имам колата само неколку денови и ја немав возено во апла темни услови (каде што нема улично осветлување) не прометив дека средните светла се слаби.

Имено кога возам со средни светла речиси и да не приметувам дека има светлосен сноп пред мене. Светлата се добро нивелирани, не се превисоки (за да бега светлосниот сноп во воздух) или прениски. Проблемот е во тоа што додека возиш цело време имаш чувство дека немаш светла пуштено, односно како да не е доволно јак светлосниот сноп за да осветли пред возилото и јасно да видиш што има пред тебе. Откако ќе ги ислучам целосно светлата, сваќам дека имало светло пред мене ама не е видливо тоа на патот доволно. Отприлика како да фали јачина (лумени) на светлото за да можеш да гледаш јасно "како ден". Сум возел доста возила и добро знам што значи да имаш добро (нормално) средно светло. Сијаличките не се менувани затоа што не прегореле за да ги сменам и веројатно се сеуште фабричките Н7 халогенки. Фаровите беа чисти, нема кал или

Долгото светло е одлично, со него немам проблем никаков.

Помош!?!?
Добар ден,

според Вашето кажување, би требало решението да е во сијалиците, но сепак предлагам да се посети нашиот сервис како би направиле испитување и би Ви дале соодветно решение.Ако е до сијалиците можее да ги замените кај нас.
Поздрав,

Докторот
Мида Гранд Моторс

Отсутен Monter

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #550 на: 29 Јануари 2015, 18:59:26 pm »
Докторе колку е цената на брисачи за фокус мк1 тдци 2003

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #551 на: 30 Јануари 2015, 00:28:22 am »
На мојата фиеста нема лупи во Дог ми побараа 5500 за да стават ксенон. Ок е цената?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #552 на: 30 Јануари 2015, 00:29:40 am »
Толку си е :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #553 на: 30 Јануари 2015, 08:47:58 am »
Докторе колку е цената на брисачи за фокус мк1 тдци 2003

Добро утро,

цената на брисачи за Вашето возило е 1,643,00 денари, но сега се на попуст со цена од 910,00 денари.Доколку сте заинтересирани повелете во нашиот продажно- сервисен центар.
Поздрав и пријатен ден,

Докторот
Мида Гранд Моторс

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #554 на: 30 Јануари 2015, 09:57:57 am »
докторе... за фордот(фокус) на братов (со мењачот проблемот) колку што успеав да најдам има подготовка за фабрички паркинг сензори, кои покажуваат на централниот дисплеј. дали можете тоа да домонтирате и колку ке кошта?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време