Здраво, ако може еден совет околу еден проблем што ми се појави на пат за одмор, се разбира ако некој има идеа што може да е. Вчера тргнав на одмор - Хрватска и попат во Урошевац ме фана енормна гужва, односно околу 90мин само да го поминам Урошевац.
Таму и ми се јавија првите проблеми, некаде при крајот на гужвата приметив дека колата ми тресе при тргање во 1ва брзина. Потоа приметив и кога пристигнав во местово за одмор, дека кога колата е загрена од градска гужва(15-20мин вожња) и фулл натоварена при тргање во прва брзина тресе, не многу но е приметливо. При возење на секаков друг пат и секакви услови, и при примена на сите други брзини нема никаков проблем. Одкога ќе се излади барем 5 мин, тресењето престанува. Неможев да пробам со ненатоварена кола како е, зошто денеска пристигнав и одмарав до сега
но би сакал да чујам ваши мислења.Го пробав тестот за кумплугот и гаси колата одма, така да верувам дека е ок. Замаецот е стар 60ккм.
Се разбира дека само што пристигнав им се јавив во Порше на кој на предходните 3 редовни сервиси од кој последниот пред 40 дена посебно им напоменувам дека кумплугот ми има чудно чувство кога надвор времето е жешко и колата загреана и дека постојат 3-4 ТСБ од Ауди за негово решавање, а и дека воа лето ме чека подолг пат, но специјалците рекоа се било во ред со него и бил во одлична состојба. Денеска им дадов тоа што можев да им дадам по телефон, а кога ќе се вратам ќе се доразберам со нив, веројатно преку Австрија.
Да не бидам оф топик, ми рекоа дека чим е само во прва брзина и на загреана можам без проблем да си ја возам колку сакам на одморов и дека не било ништо страшно за што би се нервирал за одморов, иако се изнервирав веќе 100% оти сакам колата во секој момент да е во 100% исправна состојба. Колата има 91ккм, и се работи за Ауди А4 2.0 ТДИ 2009год.