Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 653513 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #1710 на: 18 Декември 2013, 20:42:02 pm »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1711 на: 18 Декември 2013, 21:14:38 pm »
Сите заборавивме на еден битен детал, МОЖДА Мерцедесов има мотор од Тигуан ?!

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1713 на: 19 Декември 2013, 13:30:19 pm »
Ова треба да се стави на прва страна :D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7607
« Одговори #1714 на: 19 Декември 2013, 13:33:20 pm »
Таа слика треба да се постави во правилата на форумот. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15121
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1715 на: 19 Декември 2013, 14:12:37 pm »
Или на билборд.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1716 на: 19 Декември 2013, 16:12:13 pm »

Ај шит ју нот, официјална маркетинг кампања на Опел за Адам:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мислам дека ни Фаланга не може да го одбрани ова.

Ни фаланга неможе да влезе во тоа.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1717 на: 19 Декември 2013, 22:17:26 pm »
Не зборуваме за љубовта кон животните. И јас сакам животни било какви. Зборуваме за јавната инволвираност на кучињата секаде и во секој момент. Тоа е тоа што не е дозволено. Јас детето не го носам секаде а камо ли па куче. Безвезно е да се прави муабетов, куче во ресторан, мислам дното на глупоста world wide.
Мислам оти е поштено тука да си седи постов!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1718 на: 20 Декември 2013, 00:49:40 am »
Zhiva glupost e postot, ama neka si sedi.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3408
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1720 на: 20 Декември 2013, 01:59:40 am »
за клецање лажи клаберки :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1721 на: 20 Декември 2013, 02:00:41 am »
Кој е некрофил нека клеца...Мене дајте ми ново дете...

ДасЛагауто.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1722 на: 20 Декември 2013, 08:46:17 am »
Zhiva glupost e postot, ama neka si sedi.

Ти да не си станал девијантен тип бе? Или да не зимаш мито од кучето?? :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Re: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #1723 на: 20 Декември 2013, 15:23:02 pm »
Јас не гледам причина зошто не би имало места каде што ќе биде дозволено да се влезе со миленик.
Не секаде, туку обележано во кој локал може, а во кој не може.

Читајќи ја дискусијава добив впечаток дека повеќето тука мислат дека ако е дозволено влегување со миленик, дека внатре од 20 маси на 16 би седеле кучиња. Не е така.
Од моето искуство низ светов, таму каде што било дозволено влез со миленик, максимум да имало 3 и тоа кучиња и тоа во поголем ресторан.

Прво е до културата. На човекот. Па после како ја пренел истата на миленикот. Или детето.
Значи јас ако треба да излезам со сопругата во некој ресторан со пријатели, нема да ги земам децата со мене затоа што џабе сум излегол во ресторан со пријатели. Доколку пријателите имаат деца, идеме таму каде што е приспособено и за деца.
Значи јас ако треба да излезам со сопругата во некој ресторан со пријатели, нема да го земам песот со мене затоа што сум излегол во ресторан со пријатели.

Но се случило непланирано да сме на прошетка, па се оддолжила прошетката, па сакаме да седнеме да јадеме.
Зошто во тој случај да нема објект каде ќе може ние да ручаме,а со нас да биде присутно кучето (пошто куче имам)?

Мислам дека премногу оптимистички го сфативте тоа дека ако се дозволи такво нешто, па сега сите што имаат кучиња секој ден ќе почнат да се ранат во ресторани и да си ги влечкат кучињата или мамбите.

БТЊ, за балканското размислување и менталитет, па и Србија е балкан, па ете од таму почна дискусијата.
Јас сум 100% убеден дека повеќе човек ќе ти посмета во било каков локал отколку нечив миленик.

И ќе споделам 2 примери.

1. Седнуваме во Германија во традиционален ресторан во хотел од 5 ѕвезди. Седиме, муабетиме, јадеме. Влегува фамилија од 6 луѓе + куче (огромно, магаре, претпоставувам некоја Дога дека беше).Јас со колегата се погледнавме под око, а Германецот не примети и не праша што е проблемот. Му посочивме да го види тоа што ние го видовме. На тоа тој се насмеа и само рече, се’ додека не прави проблем кучето, тогаш нема никаков проблем. И за воља на вистината, после второто пиво, многу погласни беа мажјаците од 6-торката погоре отколку кучето што мрдна 2 пати со опашката. А дамбетер не изненади кога конобарот,му донесе  вода во чинивче за кучиња од ресторанот.

2. Сефте кога го земавме Оги (куче марка Ши-Цу, уште си го чуваме), сакавме да одиме на одмор со него. Тоа што беше тука од администрација, чипови си завршивме, па остана да бараме сместување. Пишавме мејл во еден хотел во Хрватска и напоменавме дека сакаме да претстојуваме со куче, марка Ши-Цу. Бевме многу инзенадени од одговорот, цитирам:
 - Почитувани, во нашето 15 годишно работење со хотелиерство ниту еднаш не се случило куче да поврати во лифт, да моча на скали, да се дере од тераса и да фрла пивски флаши во базен. Одтука, ќе ни биде задоволство да ве угостиме вас и вашиот миленик.

Ете така.

Човек што се осудил да го напушти балканскиот начин на размислување. И по чиста случајност, брат ми.

Молим лепо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1724 на: 20 Декември 2013, 15:23:59 pm »
непотизам...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.