Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 653967 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18024
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #1680 на: 29 Ноември 2013, 23:03:09 pm »
Дечки,

Ми треба некој секој ден окулу 21:30 да наминува докај мене на кратко ама преоблечен како старо купуем...

Жива легенда! :D :D :D :D

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #1681 на: 30 Ноември 2013, 01:56:46 am »
Се згазив од смеење кога ги прочитав мислењата. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1682 на: 01 Декември 2013, 17:48:27 pm »
Малце почнаа да ми забушаваат бришачите и гледам тука у темава пола форум ги фали Praxis демек топ цена, квалитет, уште фалеше некој да рече дека откако турил Praxis, кога вози толку добро се гледа ни наочари не му требаат веќе. И после посетата на Хубо, Бриколаж, и две бензински на ЛукОил разочаран дека нема 22" никаде си велам ај ке земам барем заден. И таков пресреќен, пошто задниот ми беше тапа... ги монтирам новите и... по разочаран не сум бил никад!!! Вакво разочарување доживеав само кога не усепа Македонската Вселенска Програма!!! Полош брисаЌ не сум видел. Пола фаќа, пола умачкува а третата половина не ја ни допира тоа гумичката и искрено прегледот е подобар без да го пуштиш да обрише. Катастрофа, лањо брисаќ!!!

П.С. И јас земав од тие Аеро 8 у картонски кутии и го платив 250 денари.

Да не ти стои случајно зелената заштита врз гумицате сеуште?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................. Сега еве бев да проверам и стварно бе мајката имало пластика озгора... сеа малце се срамам  :-[ :-[ :-[ :-[

Утре ке видам како бришат сега ми е темница, али дефинитинво имаше заштитна пластика и има логика работава.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1683 на: 01 Декември 2013, 17:50:28 pm »
ЛОЛ
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1684 на: 01 Декември 2013, 17:53:09 pm »
Малце почнаа да ми забушаваат бришачите и гледам тука у темава пола форум ги фали Praxis демек топ цена, квалитет, уште фалеше некој да рече дека откако турил Praxis, кога вози толку добро се гледа ни наочари не му требаат веќе. И после посетата на Хубо, Бриколаж, и две бензински на ЛукОил разочаран дека нема 22" никаде си велам ај ке земам барем заден. И таков пресреќен, пошто задниот ми беше тапа... ги монтирам новите и... по разочаран не сум бил никад!!! Вакво разочарување доживеав само кога не усепа Македонската Вселенска Програма!!! Полош брисаЌ не сум видел. Пола фаќа, пола умачкува а третата половина не ја ни допира тоа гумичката и искрено прегледот е подобар без да го пуштиш да обрише. Катастрофа, лањо брисаќ!!!

П.С. И јас земав од тие Аеро 8 у картонски кутии и го платив 250 денари.

Да не ти стои случајно зелената заштита врз гумицате сеуште?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................. Сега еве бев да проверам и стварно бе мајката имало пластика озгора... сеа малце се срамам  :-[ :-[ :-[ :-[

Утре ке видам како бришат сега ми е темница, али дефинитинво имаше заштитна пластика и има логика работава.

Леееле Додо дали си ти нормален?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #1685 на: 01 Декември 2013, 17:57:39 pm »
Да бе... секои 18 месеци не тестираат на тоа системтскиот преглед.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1686 на: 01 Декември 2013, 17:59:38 pm »
И шо ти викаат? Или е тајна ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1687 на: 01 Декември 2013, 20:01:51 pm »
Dodo не го слушај Симо, сега побрзо ќе ти се трошат...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1688 на: 01 Декември 2013, 20:03:20 pm »
;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1689 на: 02 Декември 2013, 08:51:04 am »
Вакви филозофски теми многу му лежат на fillipv, поготово ако за тоа има линкови :) Чита на нет и не размишља многу - закон! А бе треба малце да се има осет, не сме ние репрограмабилни машини, колата сама покажува знаци дали може да тргнеш на ладно или сецка-се гуши, трокира ... И не секоја кола е иста, а треба нормално минута/две да се нормализира работата на моторот, „разбие“ маалце уљето да ги подмачка убаво сите канали. Никој не вика да се загрева колата до 90С, туку додека да се средиш и ти и припремиш колата за возење, апсолутно глупо е да запалиш и возиш, едноставно безмилосно! Замисли живиш на Партизанска и палиш, ама возиш полека да се загрее така... па кој ќе те трпи да возиш 40 на саат сабајле кога сите брзаат на работа? Ама ја загревам мотор дечки, извините и ме боли патка за сите други учесници во сообраќајот  - превише себично, нели! Прашај го татко ти дали и колку ја загревал колата на сабајле и зошто, ипак е поискусен од тебе, или можда возиш службено возило, па ај ќе тестираме :) За минута/две не може да се како викате абе моторот или бар не до толку да да се направи штета. Сум палел кола на -25С и многу добро знам како изгледа ако тргнеш одма, а како после две-три минути. Доста се замарате со глупости, како за оние 7С за зимските гуми, па не сте ваљда до толку ограничени со паметот, за да некој со линкови ви објашњава дека на 6.9С летните гуми се тапа или 7.1 степен зимските се тиња и вие одма гутате све. Некоја поконструктивна тема да беше бар, во упатството кај мене пишува дека не е потребно никакво загревање пред да се тргне, но не пишува да не се загрева во место. Ако е температурата надвор над цирка 15 степени, нема проблем за две-три минути и плинот да ти се активира, ама ако е -15 степени и моторот од ладното стегнат, ти ја палиш тој цвили, испушта чудни звуци, хидроподизачите не-подмачкани се слушаат... и сеа што - ти ќе тргнеш одма ? Превише се забегува од крајност у крајност, тоа ми е муабетот. Да, не е пожелно да с езагрева колата у лер (тоа значи дека не треба да се загрее до 90С), ама пожелно е да поработи две-три минути пред се ради тебе, па и ради колата, нормално и друго е дизел, а друго бензин (дизелот палиш, ако запали на многу ладно и возиш, а бензинецот си сака да влезе во Closed loop за да профункционира се како треба). Уосталом како што реков и претходно, секој према своите убедувања, АМА да не биде напорен и да ги наметнува своите на другите. Прво не е колегијално, а второ само си прави одбив кон другите, ама па некои за жал тоа ги храни, ги исполнува... недокажани, јебига. Кажи и ти на жена ти дека тој стик за под мишка не е добар пошто содржи Алуминиоум оксид, можда ќе те послуша и смени со друг, кој знае, а можда и тебе ќе те смени :)

Еееете така...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1690 на: 02 Декември 2013, 09:30:39 am »
Џиџи е легенда. Фино лепо објаснето.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Re: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #1691 на: 02 Декември 2013, 10:10:09 am »
Mu go plesna u lice.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1692 на: 03 Декември 2013, 00:09:49 am »
Ако има нешто за јадење да дојдам, и онака без пари сум...
Dojdi,kje jademe gomna,sto te boli ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1693 на: 04 Декември 2013, 18:58:06 pm »
go procitAv na net nekade

" da mu ebem mater, da ne e tragicno bi bilo komicno... se raga eden kako darko parmakovski , talent, kapacitet i se otseluva vo avstrija, ke se rodi eden trol janko jadi burem i ke ostane vo makedonija "  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7607
« Одговори #1694 на: 08 Декември 2013, 22:35:48 pm »
Да возиш низ Штип е како да препаркираш низ Скопје.

:D