Автор Тема: Да ви ја претставам Ева  (Прочитано 16137 пати)

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
    • https://www.facebook.com/nteov
Одг: Да ви ја претставам Ева
« Одговори #90 на: 19 Август 2013, 16:02:04 pm »
Кај мене веќе 62.000 ги вози на плин. Бензин можда има некој си 3/4 литри ако не изветреал :)
До брзо време палеше одма сеа морам да кревам заух пошто капата при крај е
mojata se vozi samo na plin na benzin pod mala gas nekako ne mi raboti dobro pa zatoa se vozi samo na plin :)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #91 на: 05 Јануари 2014, 01:09:19 am »
Дечки... ве молам кој знае нека пиши... не знам што е ова... никаде на интернетов не можам да сретнам друг со мојов проблем...

Колата супер си работи на лер и на високи обртаи, арно ама на средни обртаи во возење (на право, на угорно) сеќавам некое непријатно трзање како трокирање, нешто така...па, можам да речам дека е константно...
Пошто немам обртомер не можам да кажам точно, но со 1/4 од туражата почнува па некаде до кај 2/3.... а потоа на високи си влече како луда...

Горивото е бензин, турано и од различни станици, сменето едно туце различни свеќици (магнети, беру, босна), ставени нови графитни кабли....
Гарежот на свеќицитие е ок - светло сив кон кафен, моторот не е премногу потрошен... не знам штио може да биде...

ај ве молам ако се сомневате на нешто...

патем... зборувам за на топол мотор, константни 80 степени
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #92 на: 05 Јануари 2014, 01:21:43 am »
карбуратор, извадија дизната за ваздух издувај и врати назад
може и пловакот да биде ама мислам дека така ќе ти прави на ниски само

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #93 на: 05 Јануари 2014, 01:22:51 am »
Да... ама така нема да прави проблем и на повисочки обртаи?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #94 на: 05 Јануари 2014, 02:59:00 am »
Da ne imas zapuseno nekoja dizna vo karburatorot ili nekoj kabel zeza okolu strujata...hmmm skoda e toa na vremeto vikaa deka skoda vozat
-penzioneri
-vojni lica
-zelezarci
-ludaci
Mala sala ova nie imavme 2 skodicinja bas kje go prasam stariot moj za sovet

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #95 на: 05 Јануари 2014, 10:18:25 am »
хехехех...
Абе не знам што да речам.... до 130 ја имам пуштено,  прекрасно си вози....
арно ама на 60 прави проблем...
не правеше така кога ја зедов... ни со стариот ни со новиот карбуратор...
Потоа почна да ги појавува симптомите на згреан мотор (после возење саат време на отворено)
а сега еве трза кога сака...
слично некако како неисправен кондензатор, но и кога ќе го сменам останува истото...

Отсутен Tino

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #96 на: 28 Јануари 2014, 12:45:47 pm »
Здраво од мене  :D
Ме потсети Шкодулаков на 10тина год кога татко ми растури една ваква па купивме друга во не така сјајна состојба но мераклија и тој за шкоди ептен па полека полека ја среди до најмало штрафче за да на крај дедо ми ја стопи во отпад без негова дозвола... Ме радува што има уште вакви како тебе мераклии за овие возила што го одржуваат во живот.Колку што можев да прочитам ти требаат некои резервни делови за неа за секој случај (како карики,лагери итн.) па ако сеуште си во потрага пиши можеби ке најдам јас низ визба...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14712
« Одговори #97 на: 27 Мај 2016, 01:10:37 am »
Случајно налетав на темата...ја возиш уште Еееева?

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 27 Мај 2016, 01:28:55 am »
Ha.... bash mi e drago sho nekoj se seti na temava. Ne ja vozzam, ali uste ja imam... pricina - ne mi se nafatija da atestirame plin, pa morase od finansiski pricini da odi Eva vo penzija. Stoese kolku 2 godini nadvor.. ne mi se davase, a nemav pari za pravenje...ali gale gale sobrav krilca, pragcinja... go imam i celniot lim ali e ubistvo za vadenje...  Po 2 godini lezenje, eva zapali pod prva i so vozenje ja vnesov. Ima mnogu za pravenje, ama zatoa ja pa imam mnogu zivci  ;) Ete, del od toa kako pocnav da ja zalicuvam Eva...  Tolku dobro go ispeglav limot sto ke ima edvaj 5mm kit se na se... ;)

Sega e iskitirana prva raka, pa ke bide obrusena i montirano kriloto , samo ke trae dolgo, posto vremeto mi e kratko :S

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #99 на: 27 Мај 2016, 01:33:17 am »
Фрли уште некоја слика.

Значи ја испегла, го освежи лимот, спремна ти е за фарбање ако те разбрав добро?

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 27 Мај 2016, 01:40:00 am »
denovive ke napravam slikcinja... kitnato e samo, ne e obruseno... ima uste mnogu rabota do farbanje....treba prvo da se dopegla, da se napasuvaat novite krila, treba, pa da se slrica sprickit, pa vratite dole da se peglaat.. ima ima...    poprilicno mnogu sum ja zapushtil kolava, ama edno po edno ke se sredi, ater za golemiot merak od brat mi ;) :D

edino me maci toa sto treba da odbiram akrilna boja , posto originalnite duga i masleni boi gi nema vo soodvetna nijansa... i sea akrilot ke deli vo sjaj, tekstura, bledeenje... ali ke probame da vidime koja ke bide najdobrata varijanta...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #101 на: 27 Мај 2016, 12:38:52 pm »
Нема врска. Имаш добри акрилни бои италијански. Ќе дојде кукле. Само да се посветиш треба.

Растурена и китирана кола ќе ти се распадни побрзо од колку собрана и оставена.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #102 на: 27 Мај 2016, 16:30:58 pm »
kako go peglash i zategnuvash limot me interesira?

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 27 Мај 2016, 23:27:29 pm »
Abe znam za boite kakvi se ima, uostalom toa rabotam, samo ne planirav da ja farbam cela,tuku samo lokalno na krilata... sepak, najvazno mi e da se zacuva avtenticnosta na sjajot od 70tite godini... togasnite fabrticki boi ni oddaleku ne bile sjajni kako nasive denesni akrili....

Ovaa ako se soberi i ke se vozi... eve vejke ima kandidati :P

Peconi... ne e nekoja filozofija za skodava... na drugve koli mestata sto se nepristapni odvnatre so "tolcnik" i co2, malku intuicija i so par potezi ke se izvleci limot, ali na ovaa so dobri agolcinja metalni, sekaci, cekancinja, drveni talpicki biceni za pravite linii i mnogu vnimanie lesno se izvlekuva baranata linija :D
Zalno bese sto mnogu nalbatski bese raboten predniot lim, zamazneto samo nad bojata :S

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #104 на: 24 Јуни 2016, 11:53:52 am »
Dobi krilce, potkrilata se namackani so prajmer i sea ceka volonteri so volja za struzenje :P