Автор Тема: Да ви ја претставам Ева  (Прочитано 16152 пати)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Одг: Да ви ја претставам Ева
« Одговори #75 на: 25 Јули 2013, 09:37:11 am »
ќе го потерам малце на раније и ќе го оставам така... резултати од штеловањето ќе стигнат дури кога ќе се вратам од Скопје...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #76 на: 25 Јули 2013, 12:08:48 pm »
Еве сега пак...

Момент бр:1  - палењето го потерав до 5 степени претпалење... вози ко луда, обртаите паднаа на 600 некаде...
момент бр: 2 - од ко го поместив палењето вергла малце повеѓе додека да запали. Предтоа, кога беше подоцна, палеше со секунда верглање...
НЗС?

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #77 на: 25 Јули 2013, 12:27:36 pm »
палија со саух, одма ќе ти пали

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #78 на: 25 Јули 2013, 12:35:43 pm »
Стај го на 2.5 степени. ;D

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #79 на: 25 Јули 2013, 12:38:44 pm »
абе го вртам и најживо работи на едниот крај или на другиот крај... односно пред 5 и после 1...измеѓу како потешко да работи...  Ќе го потерам малку поназад, колку да дојди до кај 2.5 - 3.5 и ќе го пробам така што ќе кажува низ град...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #80 на: 25 Јули 2013, 13:05:59 pm »
Епа ако на 5 степени ти влече како луда и одма пали, земи истестирај ја на плетвар сега и види ја температурата како ке иде, ако не грее, остај ја така :)

палија со саух, одма ќе ти пали

Кај мене сеа летово без саух пали и на бензин и на плин, само малку ке стиснам на гаста и одма пали. Еве повеке од 2 месеци ја палам на плин, само малку ке стиснам гас, не влечам саух, верглам и за максимум 2 секунди пали.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #81 на: 25 Јули 2013, 13:23:42 pm »
Кај мене веќе 62.000 ги вози на плин. Бензин можда има некој си 3/4 литри ако не изветреал :)
До брзо време палеше одма сеа морам да кревам заух пошто капата при крај е

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #82 на: 26 Јули 2013, 17:03:21 pm »
Ева в недела оди пак во Долно Дупени (Дупени, БИИч... :P )... Нормално , и ја ом со неа + 3ца други.
Ќе се пофалам со новото штеловање што сум направил.

Вчера ја повозив обиколно околу прилеп и на 100км/ч тргаше сасвим нормално ко 70-80 да возам... штознам... можда сепак пријатно ќе се изненадам и на планините....

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #83 на: 26 Јули 2013, 17:11:49 pm »
Иди заедно со нас и така правиме локална тура од Кар Клуб па ке возиме натаму во колона :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #84 на: 26 Јули 2013, 17:49:10 pm »
Ева в недела оди пак во Долно Дупени (Дупени, БИИч... :P )... Нормално , и ја ом со неа + 3ца други.
Ќе се пофалам со новото штеловање што сум направил.

Вчера ја повозив обиколно околу прилеп и на 100км/ч тргаше сасвим нормално ко 70-80 да возам... штознам... можда сепак пријатно ќе се изненадам и на планините....

Епа сеа види како ке ти биде со палењето наутро или после извесен период доколку не е возена. Исто така види сеа и како ке се однесува температурата. Ако се е ок, не ја пипај повеке, што помалку ја чепкаш, тоа подобо.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #85 на: 27 Јули 2013, 19:07:12 pm »
Мартин... би сакал и навистина би бил почестен, но сум обврзан да тргнам премногу рано (од Прилеп во 6 сабајлето) , а да се враќам тек од кога ќе излади времето....Ако ни се поклопуваат плановите билокако сакам да пишиш и да се видиме...

Филомкд... Нема за неа период кога не е возена. Што и беше одмарање кај дедо Војо, тоа ќе ти биди за цел живот hehe  :P Не дига температура, добро вози, помалку троши... мене ми се чини дека вака е супер ... Ќе кажам импресии утре... :D

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #86 на: 30 Јули 2013, 12:13:24 pm »
хех... дали некој знае како изгледа поимот „зае*анција до франција“??
Епа тоа изгледа вака: се договараш за одење некаде, се е ок... вечерта (21:00) пред да тргниш се е ок, (21:05) одиш да тураш гориво , на враќање сеќаваш дека сопирачките се слаби...
Море дотурај глицерин, море испуштај воздух ... НИШТО!
И му откажав на луѓето одење...
Следниот ден сопирачката стаса до стадиум „апсолутно нефункционална“. Поставивме дијагноза „задните вентилчиња пуштаат воздух“. Бев кај еден другар, и тој мајстор од мака ко мене...Ги намотавме со тефлонска трака, ги завртивме... и за чудо по долго помпање на педала, и испуштање воздух КОЧНИЦАТА СЕ СРЕДИ...
Ама до кога??? 30 мин од ко ја направивме :(

Ко ја купив шкодата губеше малку глицерин од некаде и како превенциона мерка ги сменив сите гумици на помпата на задните кочиони цилиндри. Шодека...! Уствари, тоа беше помпата...

И поктај сите инсистирања на моите пријателчиња мајсторчиња „да ја редиме со гумици“ , да ја бушам за центар и да ја редиме со пошироки“ и тн. , сам си се зафатив со инжињерски потег. Ги пребарав сите кочиони помпи на интернет и открив дека застава става на 101 и 128 на некои модели слична таква помпа...

Вчера ги преберав сите отпади во градов и најдов... Едвај се погоди... различни навои на вентилчиња, па повеќе отвори, па црева не одговараат, па различен агол, па различен размах меѓу штрафови... абе пукнав

Еве колку за спроредба... првиот е шкодин, вториот е новиот заставин...

Резултат: досега е одлично (освен што ме заеба за шетањето  :'( ) , па ќе видиме како ќе се покажи....

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #87 на: 30 Јули 2013, 13:25:50 pm »
Не се секирај, и кај мене пумпата од кочницата е од 101, со преправки кај сервото за да стои право, пошто ако ја заштрафев на штрафовите ке стоеше накриво.
Исто и задните цилиндерчиња колку што се секавам ми се од шкода 120L, купени на ново пред околу 8 години, 600 денари едно.

Тоа е, ке модифицираш, преправаш со стара кола, битно да функционира.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #88 на: 31 Јули 2013, 11:01:20 am »
И кај мене стои под некој чуден агол, пошто до неа стои помпата од кумплугот...
Ние претходната шкода ја возевме 6-7 години со полуисправна помпа за кочници пошто НИКОЈ НИКОЈ не се нафаќаше да намести помпа од билокоја друга кола.
Како последен најнов изум ми понудија да ми наварат цевчиња од друга кола, пошто инаку неможело...

абре како неможело, само треба помпа, желба и роцангла... после сетоа станува повозможно...
хехе...

Филомкд... оти никаде не можам да најдам тема од твојата кола, бе ??? :(

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #89 на: 31 Јули 2013, 11:28:40 am »
Оти јас побарав да ми ја избришат зимоска ;)