Автор Тема: Да ви ја претставам Ева  (Прочитано 15056 пати)

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
Одг: Да ви ја претставам Ева
« Одговори #30 на: 12 Јули 2013, 01:18:01 am »
Да не е често парикаран Шкодилаков кај Џогдере зградите ?

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #31 на: 12 Јули 2013, 01:19:37 am »
хммм... Ја подоставав едно времекај уни турс... Погоре само еднаш ја имам оставено...

Од прилеп си , друже?
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
« Одговори #32 на: 12 Јули 2013, 01:21:18 am »
Да од Прилеп сум
Како да имав загледано иста Шкода покрај река тука, зато и те прашав :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #33 на: 12 Јули 2013, 01:22:19 am »
Termostat  samo od zastava 101 ili od yugo odgovaraat a temeratura na otvaranje e pomalo nego od skodata i vrsat rabota

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 12 Јули 2013, 01:34:12 am »
Тој што го исфрлил термостатот знае што благодет е да грга слободно водата меѓу декла и ладњак... :P
Туку.... цел сосе куќиште се мести од 101??

Абе ја оставав пред уни турс едно време, кај цвеќарата....А и стоеше иста една плава отспротива кај мајсторот тој година дена ...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #35 на: 12 Јули 2013, 01:54:10 am »
Ne bre koe kukjiste samo termostatot pasira taman najdi nekoj poloven i probaj da vidis kako otvata perkata na 85 ili tuka nekade i posle zemi si nov ne e skap

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 12 Јули 2013, 01:57:25 am »
абе перката е со каиш на мојата... за кој термостат ми зборуваш... за термостат или термопрекидач???
Оти термостат само за во зимо на овие коли, во лето само ќе ти прегрева)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #37 на: 12 Јули 2013, 01:59:45 am »

За ова ти збори. :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #38 на: 12 Јули 2013, 03:04:57 am »
+1

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 12 Јули 2013, 03:11:36 am »
Мене ми е само страв од блокирање по жештиниве пак... инаку за зимо ќе си земам еден 101ски ко така. Фала многу Влатче за информацијата.... :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #40 на: 12 Јули 2013, 04:13:43 am »
Ne se sekiraj nema da blokira..skodinite termostati se pipavi malce a bidejki nemas termostat zatoa i imas slabo parno.. problem e so 10 litri voda da imas parno baska bez termostat.
da proveram vo podrum ako gi cuva stariot seuste dihtunite imase cel set komplet vo kartonska ambalaza dihtuni skoro za celata skoda samo sto neznam dali gi cuva seuste ili gi dal na nekoj..od dihting za motor za karburator i a drugi trakatanci kaj sto ima dihtunzi..ako gi ima seuste keti pisam i nekako kesi does vo nasevo skopje i kesi gi zemes ama da proveram prvo denoive + moze uste nesto ako zacuval

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #41 на: 12 Јули 2013, 09:04:28 am »
Една ваква Ева што е*ење му удри на татко ми па реши да ја смени со Лада ...

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 12 Јули 2013, 11:54:02 am »
Куоре... оти јас памтам дека ти викаше за поновите Еви?? Или како мојава беше....

Патем дечки... понеделник заминувам со Ева во Претор.... Ќе видиме како ќе се покажи по планини нагоре....

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #43 на: 12 Јули 2013, 12:26:00 pm »
Шкода Чамојца. Така ја викавме ние нашата што ја имавме од 1989-1991. Жолта. Се сеќавам кога ја купе татко ми (по препорака на другар му, пошто тој имаше Чамојца, ама зелена. Шкода 100). Од зелената се разликуваше по рачките на вратите и капачката за резерварот за гориво :)
Е со таа капачката за горивото заебанции... Не знаеја како да ја отворат, додуша не знаеја и кај се наоѓа. На зелената Чамојца имаше за отварање на резерварот на десното крило, на жолтата немаше такво нешто. Се смееја дека оваа Чамојца е на дрва или на ќумур, нема резервар за бензин.
Излезе дека од внатре се отвара капачката за бензин, на едната страна, под воланот имаше рачка за отварање на хаубата, а од другата, совозачката страна имаше иста таква рачка...е таа ти била за отварање на капачката.
Се отвараше тој тркалезниот дел, излегуваше нанадвор. Со јак ведер беше, некој ако не се трга од патот, можиш слободно да го шибниш и в ендек да летни :)

Ај укради бензин да те видам! :D
Чамојцата е снимена на една свадба. На снимката од камерата звучеше како некој Мустанг ко ќе работи под мала гас...или некој крш камион :)
Колку банани и портокали има преносено Чамојцата од Грција, ни Анте Марковиќ не знај :)
Продадена беше во 1991 и заменета со 101 комфорт (Кели) :)
101 на турски - бајрактер бир ич бир
101 комфорт на турски - бајрактер бир ич бир ОХО ХООО :)

Со здравје да си ја возиш, и уште многу километри да поминиш, гледам дека имаш мерак на колава :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #44 на: 12 Јули 2013, 13:22:00 pm »
Патем дечки... понеделник заминувам со Ева во Претор.... Ќе видиме како ќе се покажи по планини нагоре....

Се надевам дека го знаеш правилото за нагорнини, во помал степен на пренос во повисоки вртежи за да не прегрее ;)