Автор Тема: Лукоил промовираше еколошко гориво  (Прочитано 24602 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг: Лукоил промовираше еколошко гориво
« Одговори #105 на: 11 Јули 2011, 13:59:09 pm »
Site go stavaat zasto da ne si pomisli deka i ti bi sakal. Ne e trulo cim dava nekoj procent pomala potrosnja...

не ставив од причина што никој незнае точно што има во екто дизел.сите коментираат има ова ..може има и ова,имало адитиви,немало.......никој не знае.и на нивниот сајт нема ништо да прочиташ.
некако со сила гледаат да го упикаат ,така имам чуство.
имаше нели по веснициве само во македонија и незнам каде почнале со продажба...ко тестери да им сме.
ќе видиме како ќе биде па може ќе ставам,но сега за сега не.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #106 на: 11 Јули 2011, 14:05:00 pm »
Sporty, ajde napravi uste nekolku merenja so ekto, zasega samo ti velis deka poveke ti trosi...

Па не сум го потрошил резервоарот...стагнирав за викендов не бев нигде, морав да се врткам дома.
Ќе видиме на крај што бројки ќе извади.
Досега летово не сум бил повеќе од 6.9 и тоа само еднаш кога цел резервоар го мавнав во град.
Со пола пола километража се вртка негде околу 6.6 на 100.
Досега имам поминато со Екто 170 км од кои 110 на отворено и другото град.

Tу да знаев ке ти се јавев,јас ја тестирав екто нафтата на велешко :)
Успут 1 видео ( во многу лош квалитет ) Велес-Скопје со пуштена клима,и жена-onboard !
Click

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #107 на: 11 Јули 2011, 14:08:51 pm »
Sporty, ajde napravi uste nekolku merenja so ekto, zasega samo ti velis deka poveke ti trosi...

Па не сум го потрошил резервоарот...стагнирав за викендов не бев нигде, морав да се врткам дома.
Досега летово не сум бил повеќе од 6.9 и тоа само еднаш кога цел резервоар го мавнав во град.

Успут 1 видео ( во многу лош квалитет ) Велес-Скопје со пуштена клима,и жена-onboard !
Click

:) Нишчо не можа да опуља!

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #108 на: 11 Јули 2011, 15:16:00 pm »
Се гледа таблата вулканизер "Дине"мислам,ама нема везе онака го стаив видеото,од кеиф ;)

Околу Екто горивото мислам дека е маркетинг трик-никакви подобрувања во перформанси,никакво намалување на потрошувачката !
Сепак тоа е само мое искуство до сега...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #109 на: 11 Јули 2011, 15:17:31 pm »
Се гледа таблата вулканизер "Дине"мислам,ама нема везе онака го стаив видеото,од кеиф ;)

Околу Екто горивото мислам дека е маркетинг трик-никакви подобрувања во перформанси,никакво намалување на потрошувачката !
Намалување тешко....!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #110 на: 11 Јули 2011, 15:20:59 pm »

Намалување тешко....!
+1

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #111 на: 13 Јули 2011, 08:53:51 am »
Јас лично до сега имам само позитивни искуства со ЕКТО горивата на Лукоил.

На VW Caddy (Cargo), со пројдени накај 280000 за три години, почнав да турам ЕКТО Дизел, и нема разлика во перформанси (као појако или поживо или нешто), НО не ни може да се очекува драстична разлика во перформанси, пошто е 2.0 SDI со 75 коња или така нешто, па да га еем... Што перформанси да очекуваш од тракторче?? МЕЃУТОА, потрошувачката се има намалено за некој процент. Тоа го приметувам одма, пошто знам колку ми требало претходно за одредена тура, и сега го проаѓа истиот пат, а останува повеќе гориво... ПОДОБРЕНА ПОТРОШУВАЧКА - CHECK! :)

На Mitsubishi Lancer 1.5, пројдени 24500 за три години, почнав да ставам ЕКТО Спорт 98, и барем до сега, имам САМО позитивни реакции од колата. Поживчана е, повеќе трза, дури мислам дека малце и звукот се има сменето, а потрошувачката пак ми е на истото ниво како претходно.

Тоа се моите искуства со ЕКТО горивата. До сега сум пунел строго на Макпетрол, арно ама, после ова, пунам строго на Лукоил.

--

Што се однесува за нивните горива, и потеклото... Му верувам на ЖилеПунто на муабетот, пошто правев муабет со штипјани, и баш они ми кажуваа дека масивна пратка иде во Штип, во резервоарите таму, па потоа се дистрибуира низ МКД. Ако некој проаѓа покрај Штип, накај Кочани, кај што е двоењето за Терминалот, има 4 огромни резервоари, што се троа тешки за промашување, така да... Мислам дека држи вода а? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #112 на: 13 Јули 2011, 12:16:03 pm »
имаше нели по веснициве само во македонија и незнам каде почнале со продажба...ко тестери да им сме.

ААа чим така никако ставање. Во сите други држави има закон што ќе им  **** **** за стопанска превара освен тука. Дефинитивно експериментираат на нас

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #113 на: 13 Јули 2011, 12:31:23 pm »

Click

Не ти се буни жена ти за брза вожња ?

Мојава паника ја фаќа ;D ;D ;D ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #114 на: 13 Јули 2011, 12:37:22 pm »
Не примети од прво ваљда дека угорница,после кога виде скоро 170км/h списка,ама стигнавме на Велешко брдо на врвот више и намалив ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #115 на: 13 Јули 2011, 19:44:12 pm »
Не примети од прво ваљда дека угорница,после кога виде скоро 170км/h списка,ама стигнавме на Велешко брдо на врвот више и намалив ;)

Ако возам, лабаво... значи со една рака да го држам воланот и да возам 200... нема гајле :) а чим, се напнам и возам со 2 раче и онака агресивно шалтање одма вика :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #116 на: 02 Август 2011, 10:35:35 am »
Денес пак наполнив Еуродизел, со тоа што му лупнав едно адитивче за дизел за Комон Реил.
Истрошив 3 ерезервоара ЕКТО и не видов никаква промена на подобро, апсолутно.
Во почеток ми се чинеше дека има подобра одзив на педалата на гас но подоцна со подолго возење увидов дека тоа било само сугестивно.

За жал кај мене имаше влијание на филтерот за честички.
ДПФ филтерот побрзо ми се полнеше и сходно на тоа почесто се уклучување процесот за самочистење.
Денес зборував со дечкото на пумпата и тој вели дека скоро сите што имаат понови дизели со ДПФ филтри се жалат дека почесто им се полнат Филтрите.
Еден дури се пожалил на затнување и дошол да се расправа.

Ќе видам како ќе биде сега пак со шотрошувачка, односно дали ќе се врати на стариот просек од негде 6,6 со Еуродизелот.

Инаку денес наточено 47,37 Литри а поминати 692 км.

Просек 6.84 литри на 100 км, што само ги потврдува моите претходни пресметки дека просечната потрошувача со ЕКТО е зголемена за некои 0,25 литри на 100.

На сите помалку им троши со ЕКТО...мене повеќе...јеби га???

БТЊ...Џиџи, мора да ме однесеш кај другарти да земам некое адитивче од ЛМ. Овие на Лукоил со цениве се ненормални. Види колку го напраиле ЦР адитивот од Вурт?
Последен пат го земав 550 ден.

« Последно менување: 02 Август 2011, 10:37:33 am Sportex »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #117 на: 02 Август 2011, 10:39:07 am »
ДПФ во ќелија!!! Мора да се вади!!! И да загинеш, колку мојш ќе се спасиш...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #118 на: 02 Август 2011, 10:43:15 am »
ДПФ во ќелија!!! Мора да се вади!!! И да загинеш, колку мојш ќе се спасиш...

Кур се тресе, јајца у несвест паѓаат...ко ќе видам какви камиони возат кај нас, црно фрла саѓи излеваат од ауспух а ја возам ЕКО 5... ;D  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #119 на: 02 Август 2011, 11:16:29 am »
@ Sportex

Немам другарче у LM нити Ауто Македонија, до сеа иначе ќе се збогатев од земање процент или ми предлагаш да им ја превземам програмата на LM? :D Одлична идеја, ама ќе ми требаат твоите врски ;)
За CR дизел ... хмм незнам, можда овој ти е најбољи  

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5139.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/5139%20Systempflege%20Diesel_EN.pdf/$file/5139%20Systempflege%20Diesel_EN.pdf

Иначе имаш мали милион адитиви за све и сешто, ваљда тој што ги продава ќе знае да те насочи по кој редослед да ги ставаш, али факт е дека МОРАШ да ги користиш ако не сакаш да имаш проблеми!

Како план Б ти го препорачувам ова

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5128.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/5128_Motor_System_Reiniger_Diesel_EN.pdf/$file/5128_Motor_System_Reiniger_Diesel_EN.pdf

а ако и ова не ти заврши работа - тогаш само Господ ;D

Те зезам бе, не се плаши ти одма :) ОК, ај пошто си постар ;) да не те шетам више по ќерамиди, или па тој продавачот што веруј ми НЕнамерно нема (не да те заебе, туку) да ти го препорача можда најдобриот за твојава ситуација - затоа исконсултирај се со него прво преку email  за да му дадеш малце фора да прочита нешто додека стигнеш у Скопје :P у врска следниов мој предлог (значи се работи за ПРО линија која ја користат сервисерите), иначе Премиум артикал:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5144.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/5144%20Pro-Line%20Diesel-System-Reiniger_K_EN.pdf/$file/5144%20Pro-Line%20Diesel-System-Reiniger_K_EN.pdf

Вака се аплицираат редоследно (после 2000 км):

1. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5139.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

2. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5144.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

3. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5128.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

Убаво е чоек све да проба у животот, а не па колата  ::)  8)

« Последно менување: 02 Август 2011, 11:32:41 am djidji »