Автор Тема: Што со старите гуми?  (Прочитано 10827 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4110
Одг: Што со старите гуми?
« Одговори #45 на: 19 Ноември 2025, 15:05:45 pm »
Ќе ги земат оние што прават Вар и ќе ги изгорат :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3954
« Одговори #46 на: 19 Ноември 2025, 16:45:22 pm »
Циркусот продолжува.
Општина Карпош ме упати на некој Ѓоко исто од општина кој прво не знаеше, ама после пола саат се јави.
-Знаеш каде е куќата на Тодоровиќ? Е таму после неа, лево од Аквапаркот таму ќе видиш гуми. Таму фрли, а ако некој ти каже нешто јави ми се.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Вучканизер борче, транзит кај керамидница... Јас незнам што ја комплицираш

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1409
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #47 на: 19 Ноември 2025, 18:57:46 pm »
Не постои опција при промена вулканизерот да ги земе?

Постои. Со оглед дека секогаш купувам гуми кај Клинчар во Неготино, не ми се возат старите зимски до таму. Види го првиот пост.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3749
« Одговори #48 на: 19 Ноември 2025, 20:25:30 pm »
Мене би ми било срам. Циркусот со општинските камиончиња (а предизборно и контејнери) само создава лоша навика на оставање работи по улици и „до контекнер па некој ќе го земе“
Ете има депоа за тоа, ќе дознаам и за гуми и ќе пишам.

Нема зошто да ми биде срам, проаѓа камион за ѓубре прво ги празни кантите и после поминува камионче што собира трева гранки што ги оставаме на улица и друг отпад што не е за во камионот за ѓубре, штом ги земаа гумите значи имаат кај да ги фрлат инаку не би ги земале. Во неколку наврати имам оставено азбестни табли и не ги земале. Во депото што им е кај аеродромот имам видено дека отпадот е сортиран.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 19 Ноември 2025, 20:46:40 pm »
Циркусот продолжува.
Општина Карпош ме упати на некој Ѓоко исто од општина кој прво не знаеше, ама после пола саат се јави.
-Знаеш каде е куќата на Тодоровиќ? Е таму после неа, лево од Аквапаркот таму ќе видиш гуми. Таму фрли, а ако некој ти каже нешто јави ми се.
Го знам тој Ѓоко... со едно око.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #50 на: 19 Ноември 2025, 20:49:50 pm »
Мене би ми било срам. Циркусот со општинските камиончиња (а предизборно и контејнери) само создава лоша навика на оставање работи по улици и „до контекнер па некој ќе го земе“
Ете има депоа за тоа, ќе дознаам и за гуми и ќе пишам.

Нема зошто да ми биде срам, проаѓа камион за ѓубре прво ги празни кантите и после поминува камионче што собира трева гранки што ги оставаме на улица и друг отпад што не е за во камионот за ѓубре, штом ги земаа гумите значи имаат кај да ги фрлат инаку не би ги земале. Во неколку наврати имам оставено азбестни табли и не ги земале. Во депото што им е кај аеродромот имам видено дека отпадот е сортиран.

Малку офф топик.

Не си ти виновен, системот наместо да казнува оставање (на улица, до контејнер и сл) дури и те мотивира да го правиш тоа. До тој момент дека ти се чини за нормално.
Тие камиони проаѓаат по потреба,коа ќе се насобере, не секој ден, кога лесно мотивираните граѓани фрлаат гуми, кади, троседи, двоседи дури ете и азбестни табли.
Наместо да излезат комунални инспектори и да почнат да казнуваат.
Заради тоа сме таму каде што сме, наместо да препишеме од една Љубљана или Загреб. Реновираш купатило, или фрлаш тросед, во трошокот ќе се израчунаш и одлагање на отпадот кој не е за „на улица и ќе го соберат“.
За тоа време таквите како мене се обични будали кои се во потрага на легален начин да фрлат едни гуми. За да не бидат на лесен дофат на џипси меџик а изгледа дека предложеното место од општина Карпош е баш такво

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #51 на: 21 Ноември 2025, 20:04:04 pm »
Апдејт. Локацијата постои и е на почетокот на депонија која ја користи општина Карпош. На самиот почеток е ограден дел каде што се фрлаат гуми. И само гуми и има внатре. Точно карши паркингот.
Гумите фрлени.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 869
  • The best or nothing.
« Одговори #52 на: 21 Ноември 2025, 21:16:00 pm »
Не сум ја приметил темава.
Во Аеродром или Лисиче (не знам како се вика тој дел), од лиса центар накај последна 5-ка кога возите, пред самата кривина за десно, за кај Мирко, има столбови каде се оставаат стари гуми.