Автор Тема: Рамнење на Дискови  (Прочитано 34722 пати)

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
Одг: Рамнење на Дискови
« Одговори #45 на: 30 Мај 2013, 21:26:47 pm »
значи мене еве на 120 илјади ми изгореа дисковите од неквалитетни плочки така да не е страшно што ги израмнив два пати се надевам ако има потреба пак ќе ги рамнам до кај што дозволува границата па здравје после ќе размислува за нови дискови се надевам дека темава ќе помогне кај некој што има потреба башка не гледам лошо во цената од 1200 ден од пар дискови рамнење :)
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен princo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #46 на: 19 Јуни 2013, 01:02:37 am »
Дали при рамнење на дискови е потребно да се менуваат и плочки или можат да си одат старите доколку не се истрошени? И ќе ве замолам за контакт број од мајсторот што рамни од чаир, овде или пп пишете.
Фала

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #47 на: 19 Јуни 2013, 08:43:37 am »
Генерално, најдобро би било да смениш и плочки, за да се адаптираат директно кон дисковите. Вака во прво време ќе имаш намалено кочење заради нерамнините во плочките од старите дискови.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #48 на: 19 Јуни 2013, 10:18:25 am »
добро бе не ми е јасно, толку ли е проблем да се одвојат 100-150 евра за дискови и плочки што се зезате со рамнења, неменување плочки, неквалитетни делови итн... толку ли го посакувате моментот кога наеднаш ќе треба да прикочите и ќе откаже системот за сопирање или пак ќе се спуштате по стража и одеднаш ви блокираат сопирачките?
Ако веќе сте решиле да возите кола, сметајте дека вожувањето во неа придонесува за вашата безбедност.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Re: Рамнење на Дискови
« Одговори #49 на: 19 Јуни 2013, 10:20:13 am »
Потпишувам, оберучке.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #50 на: 19 Јуни 2013, 18:49:08 pm »
добро бе не ми е јасно, толку ли е проблем да се одвојат 100-150 евра за дискови и плочки што се зезате со рамнења, неменување плочки, неквалитетни делови итн... толку ли го посакувате моментот кога наеднаш ќе треба да прикочите и ќе откаже системот за сопирање или пак ќе се спуштате по стража и одеднаш ви блокираат сопирачките?
Ако веќе сте решиле да возите кола, сметајте дека вожувањето во неа придонесува за вашата безбедност.

pa ti ako drzis celo vreme na kocnica i novi diskovi kje pregreat po straza! ne gledam zasto bi blokiral kocioniot sistem ako diskovite se ramneti... kolata nema da gi saka? kje puknat? kje teraat inat i nema da kocat? sto?

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #51 на: 19 Јуни 2013, 19:34:17 pm »

pa ti ako drzis celo vreme na kocnica i novi diskovi kje pregreat po straza! ne gledam zasto bi blokiral kocioniot sistem ako diskovite se ramneti... kolata nema da gi saka? kje puknat? kje teraat inat i nema da kocat? sto?
Далеку од тоа дека нема да кочат. Ете мене почна да  ми треси колата кога кочев и се испостави дека десниот диск беше крив. Го однесов на рамнење, за сега е во ред. Значи не е толку состојбата за паничење, ако после рамнењето дискот не станал како компакт диск тенок :)
Ама во секој случај, јас опцијата со зарамнувањето ја зедов како привремена. Имав некои трошоци непредвидени, па не ми се даваа уште 150 евра за дискови и плочки, ама за брзо во план ми е да си сменам нови.
Не вервам дека ќе ми се случи горното сценарио, да откажи системот за кочење заради зарамнетиот диск, ама ако се случи ќе известам :)
Значи ако од немајкаде треба да се зарамнат, ете нека биди тоа како опција, ама мислам дека ќе биди помирна главата ако се стават нови (барем јас додека не ставам, нема да бидам целосно спокоен) :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #52 на: 20 Јуни 2013, 04:57:00 am »
Секој диск има граница до каде може да се троши, било да е од рамнење, било од кочење.

Се до таа граница е безбедно, над тоа - убиство.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #53 на: 22 Јуни 2013, 15:38:46 pm »
Еве јас го направив мојот есап. Нови дискови Brembo самовентилирачки 2200 денари. За ваква цена не ни помислувам да рамнам по цена од 1200 (за познати).

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #54 на: 22 Јуни 2013, 16:15:29 pm »
Еве јас го направив мојот есап. Нови дискови Brembo самовентилирачки 2200 денари. За ваква цена не ни помислувам да рамнам по цена од 1200 (за познати).
Аман бе тоа цените за рамнење...
Во Битола рамнење на еден диск е 200 денари :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #55 на: 22 Јуни 2013, 17:30:00 pm »
Wtf? Zasto spominja 150eur deckoto? I jas se potresov, bas treba da menjam pakni a moze i diskovi.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #56 на: 22 Јуни 2013, 17:32:42 pm »
Затоа што прашал за INOX верзија. Додуше и ова јас што го најдов е во промотивна варијанта од странство ама треба да се докај 60 евра и кај нас.

Отсутен gambaba

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #57 на: 02 Април 2015, 19:03:39 pm »
мозе број од спасе да ми даете?

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #58 на: 26 Септември 2016, 09:14:29 am »
Уф.. Мајстор Спасе бара 3000 за рамнење на 4 диска... Добааар.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #59 на: 26 Септември 2016, 09:52:43 am »
Купи си нoви, прaшaње е дaли си вo тoлерaнцијa зa дa се рaмнaт вooпштo.

sent from Tapatalk