Автор Тема: Убави места во Македонија  (Прочитано 114716 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4199
Одг: Убави места во Македонија
« Одговори #45 на: 20 Мај 2013, 07:19:21 am »
последно кога бев у гратче,лани тоа,многу запуштен беше ресторанот и летната тераса не работеше.а местото е ептен убаво,нема што

Отсутен Vinicanec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #46 на: 20 Мај 2013, 08:53:57 am »
Јас бев вчера последен пат, но добро е се си работи добро што знам. Лани неам одено :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #47 на: 20 Мај 2013, 08:55:33 am »
Абе таа си ја праиме ние по наш мерак за нас не е за продавање коа ке доагам на некој собир ке спонзорирам некое шише :)
Да спонзорираш, да спонзорираш... :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #48 на: 22 Мај 2013, 19:51:11 pm »
Денеска прошетав малце низ Кратовскиот регион. Североисточниот дел на Македонија ми е еден од најубавите.

Куклица, камени кукли:

Местово кое го посетив е од неодамна направено и морам да кажам дека е стварно одлично средено:

« Последно менување: 22 Мај 2013, 21:19:42 pm Allexxander »

Отсутен Vinicanec

• Јуниор
  • **
« Одговори #49 на: 22 Мај 2013, 23:22:04 pm »
мммм супер изгледа ресторанот куклица етно имаат ли некој интересни специјалитети ? :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #50 на: 23 Мај 2013, 11:28:31 am »
Сега за сега не им е којзнае колку богато менито, имаше некои интересни имиња како плескавица кукличарка или нешто така   :D  ;D

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #51 на: 23 Мај 2013, 12:53:38 pm »
Квалитет?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #52 на: 23 Мај 2013, 15:04:30 pm »
Па што знам убаво беше, вкусно, само не е како во Етно село или Гиновце рецимо, пошто тие се веќе разработени и имаат искусни скараџии. Би го оценил со 8 од 1 до 10, ама местото ми остави одличен впечаток, стварно екстра го средил човекот.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2837
« Одговори #53 на: 24 Мај 2013, 00:06:14 am »
Дефинитивно мислам дека треба да се смени насловот на темата и да се прексти во ``Најубави кафани во Македонија``

Отсутен Vinicanec

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 24 Мај 2013, 02:54:54 am »
Пониква - Кочани
Пониква се наоѓа на надморска височина од 1.560 метри во предел со густа букова шума и разновидна вегетација. Како еден од 34-те македонски зимски туристички центри, Пониква е едно од најпосетените места во Осоговијата.

Урбаниот простор на спортско-рекреативниот центар опфаќа два ски-лифта, викенд-куќи, авто-кампови, бунгалови, објекти за дневно снабдување, повеќенаменски простори, терени за спорт и рекреација, угостителски објекти, сервис и услуги за скијачка опрема. На Пониква, покрај викенд-населбата и неколкуте мотели, има и детско одморалиште со капацитет од 220 легла.
Природните убавини, еколошки чистиот амбиент и поволната клима се одлични предуслови за големата посетеност на Пониква. Покрај веќе изградените спортски терени, во план е изградба на патеки за биатлон и нордиско трчање. Како посебна туристичка атракција за љубителите на ловот, во непосредна близина на Пониква се наоѓа и резерват за дивеч. Комерцијалното ловиште - резерват, покрај сместување, на посетителите им нуди можност за лов на елени, срни, елени-лопатари, муфлони, диви свињи.

И да стаам некоја сликичка разбираш :)

Отсутен Vinicanec

• Јуниор
  • **
« Одговори #55 на: 25 Мај 2013, 19:03:23 pm »
Пред малце бев во Рибник слив Виница на 5-6 км надвор од Виница на беровски пат вреди да идете многу убав двор имаат :) Внатре иам одено многу пати безброј а не знаев дека имаат таков  еротичен двор нареден пат одам и сликам се и постирам

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #56 на: 03 Октомври 2013, 14:25:51 pm »
Дали има некој да ми предложи кои места вредат да се посетат во близина на Негоитно, планирам следниот викенд да направам една мала тура низ Македонија.

Имам 3 дена слободни па би сакал да прошетам па добро би ми дошле предлози каде да застанам по пат и што да се посети.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #57 на: 02 Мај 2015, 19:02:08 pm »
Првомајско ладење во Катланово

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #58 на: 10 Мај 2015, 23:09:03 pm »
Не сум ја видел темава од дамна. Генерално се трудам секој викенд да сум надвор од Скопје барем на еден ден. Колку убави места има во Македонија што вреди да се видат и да се искусат не сме свесни ни самите. Слики ве во прилог се сите мои. Ако сакате некои дополнителни информации и детали прашувајте :)

Дојранско езеро

Ова е над Никифорово, по трасата на Мавровскиот велосипедски маратон

Некаде помеѓу Богдево и Врбен, мавровски регион

Зајдисонце на Мавровско езеро

Салакови езера гледани од врв Убава(2352м), во позадина се гледа Солунска Глава

Поглед од врв Карбула(2148м) кон Дебарската долина

Панорама, некаде на пола пат помеѓу Водно и Матка, во позадина шарскиот масив и Скопска Црна Гора. Тоа сивилото гнасно доле е Скопје.

Некаде над Патишка Река

Пејзажи пред врв Миленков Камен

Маврово

Демир Капија, сектор Сахара ова е пред влезот во првиот тунел од десна страна.

Ски терени Маворово

Последни искачувања кон врв Миленков Камен(2100м) во позадина Козјак

Панорама на Струшко (Охридско :P ) езеро од Елен Камен

Поглед од Титов Врв(2747м)

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3059
« Одговори #59 на: 10 Мај 2015, 23:22:53 pm »
^^Епски пост.