Еве тема каде ќе се олеснам ќе си ја кажам желбата и едно мое размислување.
Живееме во една мала но сепак прекрасна земја која исполнува со изобилства на убави и прекрасни места за уживање и релаксација!
Доаѓа лето и се мислиме каде да одиме на одмор надвор од државата и каде да истрошиме по неколку стотици евра.Одиме во Бугарија, грција и не ти знам каде...
Зошто да не отидеш некаде на одмор во Македонија, да се прошеташ низ својата земја на некој места кај што не си бил(а сигурен сум дека 80% од нас не си ја знаеме земјата) да ги истрошиш тие пари тука. Мислам дека е дури и срамно да одиш да шеташ низ странство а да ја немаш прошетано оваа еден грст мала земја(барем јас така мислам).
Знам дека нели млади сме и сакаме море, плажа, п**ки, забава...но немора секогаш да биде тоа.
Огромна желба ми е да си ја прошетам цела моја татковина да отидам на сите убави географски места. Да имам можност и доволно средства уште сега би тргнал!
Четворица во една кола да тргнеш со по сто евра нека е да не биде повеќе, мислам дека ќе доживееш една прекрасна авантура која ќе те исполни до бескрај...
се согласувам со тебе ВО ЦЕЛОСТ... тотално си во право. но, еве ја и мојата страна на гледањата по ова прашање:
работам своја фирма, тоа значи многу работа со луѓе. мојата фирма работи со тешки материјали, тоа подразбира мноооогу физичка работа, во која главен актер сум јас. кога ке дојдат тие 5-10 дена ЗА ОДМОР преферирам да ОДМАРАМ покрај вода, да се бањам и да уживам, додека ги трошам моите пари на кејфови, како на пример да ми донесат пиво и кафе во лежалка под чадор на плажа, а не да шетам по планини. шетање е ЗАМОР а не одмор. значи лежам и пиуцкам она што ми се пиуцка, а сега за сега во македонија тоа можеш да го добиеш само на еден многу мал дел од охридската плажа и нигде на друго место. а кога ке се вратам во апартманот или вечерта кога ке седнам да јадам, сакам чист чаршав на маса, удобно столче додека вечерам, тишина додека спијам, здрава (не љуљчка маса) исто така. ова во охрид слабо го обезбедуваат, а и тие што го обезбедуваат заедно со се плажите што ги спомнав ке ги посетиш една-две па еве и три години по ред... и после?
а за шетањето да, во право си, повторувам уште еднаш треба да си ја знаеме земјата. меѓутоа не како место за идење наодмор кој е итекако повеке од потребен. шетањето може да биде и кај мене е викендашко, во текот на работниот дел од годината.