Автор Тема: Хемиско чистење  (Прочитано 295974 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
Одг: Хемиско чистење
« Одговори #45 на: 24 Јуни 2011, 13:16:04 pm »
Fala na info.
Vnatre na hemisko ne e cistena, a planiram da ja odnesam na hemisko koga ke nema rabota vnatre so instalacii radi merachi ili zici radi ozvucenje.

Motorot kaj mene ne e peren od koga e kupena izgleda, pa sakam da go svetnam za finale koga se ke bide gotovo.
Ulje fala bogu nema, ali ima dosta prasina i necistotii sto prskala voda odozdola, bidejki e otvoren...a toa mene pocnuva  da mi smeta. :)
« Последно менување: 24 Јуни 2011, 13:26:40 pm Stratro »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #46 на: 24 Јуни 2011, 15:44:24 pm »
Stratro isperi go ednas, posle samo ednas nedelno prebrisuvaj go. Kako nov ke ti bide ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #47 на: 28 Јануари 2012, 12:27:29 pm »
Хемиско чистење на ентериер е препорачливо за одржување на хигиената пред се,средствата што се користат се пред се антиалергенски и антибактериски,ако немаш машина за хемиско чистење која се вика екстрактор,не пароперач,нема да можеш да ја извлечеш нечистотијата од ентеиерот,значи никој без оваа машина нема да може сам дома да го направи тоа,површински да,ќе светне малку,ама длабински не може да се исчисти,токму за тоа се вложуваат огромни суми за купување на специјална машина за тоа,и треба да се има во предвид дека срдствата кои се користат при тоа се премногу скапи,и при превземање на возилото,го превземате скоро 100% суво,кај мене во пакетот хемиско чистење го нема перење мотор,таков ризик неможам да си дозволам,сите возила се преполни со електроника сега,не дај боже да навлезе вода во некоја компонента.................или да прими кондензација........перење мотор само во екстремна ситуација,кога има истечено масло врз него од некаков дефект,а за естетика на моторот само крпа,рачен пароперач и внимателно чистење.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #48 на: 28 Јануари 2012, 12:30:18 pm »
Хемиско чистење на ентериер е препорачливо за одржување на хигиената пред се,средствата што се користат се пред се антиалергенски и антибактериски,ако немаш машина за хемиско чистење која се вика екстрактор,не пароперач,нема да можеш да ја извлечеш нечистотијата од ентеиерот,значи никој без оваа машина нема да може сам дома да го направи тоа,површински да,ќе светне малку,ама длабински не може да се исчисти,токму за тоа се вложуваат огромни суми за купување на специјална машина за тоа,и треба да се има во предвид дека срдствата кои се користат при тоа се премногу скапи,и при превземање на возилото,го превземате скоро 100% суво,кај мене во пакетот хемиско чистење го нема перење мотор,таков ризик неможам да си дозволам,сите возила се преполни со електроника сега,не дај боже да навлезе вода во некоја компонента.................или да прими кондензација........перење мотор само во екстремна ситуација,кога има истечено масло врз него од некаков дефект,а за естетика на моторот само крпа,рачен пароперач и внимателно чистење.
Ме интересира дали имаш искуство со овие кирби и реинбоу за “хемиско“ нели има разни додатоци па ја има еден другар и сакав јас колава да ја поминам ама незнам колку е добро у  смисла дали дава задоволителни резултати или да не губам време.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #49 на: 28 Јануари 2012, 12:45:34 pm »
Ме интересира дали имаш искуство со овие кирби и реинбоу за “хемиско“ нели има разни додатоци па ја има еден другар и сакав јас колава да ја поминам ама незнам колку е добро у  смисла дали дава задоволителни резултати или да не губам време.
не ,јас имам Kercher extraktor и е доста скап,не сум работел со тие за домашна употреба машини,можеш да ја освежиш.ама ти требаат и соодветни средства и многу стручност,во спротивно можеш да го оштетиш ентериерот,не е баш лесно хемиското чистење,машината сама не може да исчисти ништо,ако предходно не направиш добра припрема со концентратите и не го исчистиш ентериерот рачно се четки и не го уфрлиш средството под притисок со специјално машинче ,да навлезе во ткаенината или мебелот од ентериерот,потоа со машината ја извлекуваш нечистотијата од ентериерот,ти предлагам сам да не го правиш тоа ако немаш искуство,можете само да ги поминете седиштата и патосот така површно ,колку за мала промена,длабинско чистење искрњно не ти препорачувам сам да правиш,однесија кај неко специјалист за таа работа.Ги имате доста кај вас.......

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #50 на: 28 Јануари 2012, 13:34:57 pm »
Па така мислев и за нешто површно не мислев на ништо длабинско :) фала ти на брзиот одговор

Отсутен Boby

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #51 на: 28 Јануари 2012, 22:53:27 pm »
moj sovet posto rabotam so hemisko ako nemoras sega izdrzi do prolet pa na prolet napraj si detalno hemisko osven ako ne ti e moralno posto na ovie temperaturi ke treba vreme da se isusi pozdrav.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #52 на: 29 Јануари 2012, 11:40:23 am »
moj sovet posto rabotam so hemisko ako nemoras sega izdrzi do prolet pa na prolet napraj si detalno hemisko osven ako ne ti e moralno posto na ovie temperaturi ke treba vreme da se isusi pozdrav.
токму така,освен во SONAX центарот прави Александар и сега хемиско,па потоа го суши ентериерот со некоја машина за сушење цо црева како октопод :) ако ти се брза nikola_bb договори се со него.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #53 на: 29 Јануари 2012, 12:43:38 pm »
Не ми се брза ќе почекам да затопли

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8871
« Одговори #54 на: 30 Јануари 2012, 09:08:42 am »
кај се наога овој SONAX центарот

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #55 на: 30 Јануари 2012, 09:28:37 am »
Позади Топ Трејд бензиската во Злокуќани

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8871
« Одговори #56 на: 30 Јануари 2012, 10:24:27 am »
Позади Топ Трејд бензиската во Злокуќани

фала ти, а се влегува низ бензинската или има уличка?

Сакам да ја оснесам колава на хемиско редно време и е  5 години секое лето скоро поминала на одмор негде вода сол песок мора мора никогаш не сум и напраи хемиско, само да дојде потопло годишно време

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #57 на: 30 Јануари 2012, 10:37:52 am »
Има уличка покрај бензиската се симнуваш надоле.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43646
  • Il Moderatore
« Одговори #58 на: 30 Јануари 2012, 11:03:15 am »
А со цени како се за еден комплетен внатре / надвор третман да не знате? И јас имам слушнато пофални зборови за сонакс центарот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #59 на: 30 Јануари 2012, 12:38:57 pm »