колку длабоко оди хемиското? мене ми изгледа како само да се турка нечистотијата повнатре, само дел озгора што ќе фатит вакумот ќе соберит другото ќе го турне повнатре. Или грешка сум ?
-Хемиско перење се подразбира површинско перење, зашто ? затоа што маснотијата се задржува на површината од материјалот и потребна е таа да се извади а длабински влага прашината, таа се вади со правосмукалка претходно.
-Значи добро усисавање и површинско перење на материјалот ( да има и флеки длабински но пак се чисти површината толку се можностите на машината, но некогаш на тенок материјал се вади и 100% )
- Затоа се вика суво хемиско перење не се покиснува цел материјал,
- Споредба 1 фармерки се перат во машина со целосно покиснување, костум, сако се носи на хемиско каде се пере површината само.
- Споредба 2 правилно перење на тепих, килим за дома, длабинско усисавање или тресење пред зрада
и потоа хемиско перење само влакното, мрснотијата се лепи на површината на влакното не навлага длабоко, длабоко навлаа песокот
- Заклучок, истото и за автомобил ( тепих не се пере со црво во двор, се уништува
)