Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1022475 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3255 на: 19 Октомври 2015, 21:27:07 pm »
go vidov denes fordot na godofspeed i dobro izgleda a i ubavo brci pretpostavuvam zatoa go turira non stop na semafori hahha

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #3256 на: 20 Октомври 2015, 18:11:04 pm »
go vidov denes fordot na godofspeed i dobro izgleda a i ubavo brci pretpostavuvam zatoa go turira non stop na semafori hahha
Е да....го турирам на семафорите и во катните гаражи посебно во таа на City Mall сите аларми се вклучуваат

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #3257 на: 25 Октомври 2015, 22:04:54 pm »
На колата само на кровот и на лајсните над вратите ми се појавија swirls најверојатно од "поквалитетни" перални. Не се познаваат скоро ич ептен треба да се загледаш ама мене ме нервираат.

Е сега кој е најдобар начин за отстранување на истите? Колата е бела боја па дали се исплаќа да се полира бела кола?

И дали можно е некако јас дома да ја средам со рачно полирање и колкави се шансите да зезнам нешто?

Колата од прв ден е перена со sonax wash and wax ако игра нешто улога тоа.

Фала однапред

bump ???

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #3258 на: 25 Октомври 2015, 22:32:48 pm »
Јас малку што работев :) или имавме ваква тема посебно

Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #3259 на: 26 Октомври 2015, 20:24:54 pm »

Пиши ја постапката која е ;D
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #3260 на: 26 Октомври 2015, 20:35:39 pm »
Нешто и од Голфчето мое ;D :D

https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #3261 на: 01 Ноември 2015, 22:58:21 pm »

Пиши ја постапката која е ;D

Шмирглање со 1000ка, па 2000ка и континуирано прскање со вода :) добро стругање треба :) на крај финиш со полир паста и восок.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
« Одговори #3262 на: 13 Декември 2015, 00:19:24 am »
Сакам Бората со clay bar да ја поминам ама гледам дека ќе ми треба и clay lube. Некој ако може да ми каже кај можам да најдам и колку коштаат отприлика. Ако некој има користено и може да сподели искуство супер би било :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3263 на: 13 Декември 2015, 09:20:17 am »
Сакам Бората со clay bar да ја поминам ама гледам дека ќе ми треба и clay lube. Некој ако може да ми каже кај можам да најдам и колку коштаат отприлика. Ако некој има користено и може да сподели искуство супер би било :)
Ma-Fra clay bar + Ma-Fra fast cleaner,za ceni na Mafra.mk

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #3264 на: 13 Декември 2015, 15:27:07 pm »
Имаш и на желка (tw) комплет од clay bar и clay lube за 1000, во Еуростил.
Исто и на сонакс имаш убава глина и лубрикант и таа би требало да е тука некаде со цена, во поголемите маркети ваљда ја има  :)

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
Полирање на возила
« Одговори #3265 на: 15 Декември 2015, 01:23:43 am »
Sto bi preporacale posle perrnje so wash & wax , posle toa za ubav sjaj isto so sonax vosok ili na mafra ili nesto drugo ? Isto me interesira i dobro sredstvo za bandasi cistenje i dobar sjaj . Blagodaram

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #3266 на: 15 Декември 2015, 20:08:05 pm »
Можеш со брз восок, на пример од sonax high speed wax или turtle wax color magic spray, а за бандажи одлично средство исто од sonax wheel cleaner. За заштита на гумите препорака за K2 bold  :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3267 на: 15 Декември 2015, 21:48:47 pm »
Можеш со брз восок, на пример од sonax high speed wax или turtle wax color magic spray, а за бандажи одлично средство исто од sonax wheel cleaner. За заштита на гумите препорака за K2 bold  :D
;) se slozuvam

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3268 на: 16 Декември 2015, 18:18:59 pm »
Imas I podobro resenie od predlozenovo,Mafra last touch za posle perenje,lesno I brzo se nanesuva I sodrzi visok procent karnauba vo nego,sto pomaga vo zastita na lakot a voedno pruza visok sjaj.Za sjaj I zastita na gumi Mafra fast & black,ova sredstvo ke ti gi ispolni site ocekuvanja.Za cistenje bandasi imas povejke sredtva no jas ti preporacuvam HP12 za mnogu zakoraveni crnila,a za lesno cistenje I redovno Mafra wheel & tyre cleaner :) ,ova ti e profesionalen odgovor I profesionalni sredstva.

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
« Одговори #3269 на: 17 Декември 2015, 02:32:18 am »

Imas I podobro resenie od predlozenovo,Mafra last touch za posle perenje,lesno I brzo se nanesuva I sodrzi visok procent karnauba vo nego,sto pomaga vo zastita na lakot a voedno pruza visok sjaj.Za sjaj I zastita na gumi Mafra fast & black,ova sredstvo ke ti gi ispolni site ocekuvanja.Za cistenje bandasi imas povejke sredtva no jas ti preporacuvam HP12 za mnogu zakoraveni crnila,a za lesno cistenje I redovno Mafra wheel & tyre cleaner :) ,ova ti e profesionalen odgovor I profesionalni sredstva.

Ti blagodaram mnogu , a za shampon wash & wax od sonax ili ima od mafra nekoj nekoja alternativa ?