Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1022956 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2220 на: 13 Февруари 2014, 17:25:30 pm »
Abe Roci,diskusijata gore e za tretirana povrsina so vosok vs polymer,toa e velam,deka komparacijata na tie dva producti e smesna,+ nanesen vosok a ne osusen :) ,a vtorovo video sto si go pustil e komparacija na ne tretirana i tretirana povrsina.Probaj stavi na cista hauba Jonson sampoon na ednata strana i nisto na drugata strana,sto mislis ??????koja ke dade beading :).Komparacija koga se pravi se pravi so dva soodvetni produkti od dva razlicni brendovi :) ,ovde zavrsuva diskusijata :) (y) .
update na merodaven TEST https://www.youtube.com/watch?v=ka9Yd17zSxA :)
« Последно менување: 13 Февруари 2014, 17:42:00 pm TE-EN »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2221 на: 13 Февруари 2014, 17:39:59 pm »
A od tie produkti sto gi pisav sto bi bilo podobro da zemam ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2222 на: 13 Февруари 2014, 17:47:24 pm »
Slusajte da ne se lazeme, sala nastrana sonax briliant shine detalier si ja vrsi rabotata i te kako, e sega kolku bi mu bila trajnosta toa e prasanjeto, ali vo sekoj slucaj pa ne e tezok za nanesuvanje i ne bara mn vreme, taka da i ne e mnogu bitno kolku vreme trae ;D ;D
I na slednovo video jasno se gleda kakva dali deluva ili ne, i tuka nekade zavrsuva diskusijata ;D ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=IcDTGSA8teU
Te-en!
Preporacaj nekoja zastita so cena do 1000den, od koja se dobiva najveke za parite. Jas ke dadam nekolku predloga pa ti kazi od ovie tvoj izbor, ili pak preporacaj nekoja druga:
1-sonax polymer netshield;
2-turtle wax+ptfe;
3-sonax brilliant shine detailer;
4-3M Performance Finish Liquid Wax;
5-........
Narednite denovi sum vo faza na razmisluvanje da zemam nesto novo, pa se mislam sto od ovie ( ili nesto drugo, dokolku bi mi preporacal ti ), da zemam ;D ;D ;D
Roci,ti samiot treba da izberes sto sakas,ovie sto si gi nevel tuka se site so razlicna hemija,polymer,wax+teflon.quik detailer,tecen vosoko.Se znae tuka koj e kralot TW +PTFE.Navedi samo polymeri ili samo vosoci ,taka da ti kazam koj polymer e dobar,i koj vosok e dobar,no vosok za vosok,polymer za polymer :) ,vaka od ovie niedno ne moze da bide podobro do kralot vo ovoj cenoven rang TW+PTFE,garantiram za nego deka ke izdrzi jaki detergenti po avtoperalnive,dokolku se pocituvaat pravilata za nanesuvanje,no znaes deka sepak ke ti treba potoa za da go stitis vosokot i nekoj vid Last touch,tuka imas povejke izbor  ;)

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #2223 на: 19 Февруари 2014, 01:18:53 am »
ау темава е огромна неможам да ја читам цела од почеток зашто не е ни изводливо.. ај на кратко да си прашам

сакам да ја полирам колава дома сам..
ги имам следниве предиспозиции..

1. Желба ( најважното )
2. Полирка

:)

кажувајте како оди процесот од каде да земам пасти шмиргли или што и да треба и како се одвива процесот во фази. :)

п.с - на кровот имам дел каде што лакот или бојата се лупи и е некако.. како изгорена или така нешто - ако поминам со некој груб предмет се прави како прашина.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #2224 на: 19 Февруари 2014, 01:20:59 am »
на кровот мислам дека треба да му туриш к*рот,те боја и лак :)
за другото,сепак побарај ги постовите на TE-EN низ темава,човекот има неколку пати објаснето

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #2225 на: 21 Февруари 2014, 13:24:13 pm »
Па за што служи темата? Пак од ново да се пишува истото?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #2226 на: 22 Февруари 2014, 10:14:45 am »
TE-EN, kakvo mislenje imas za poliranje so nano tehnologijata na mafra, gledam nesto ja furaat mnogu pa te prasuvam za strucno mislenje
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2227 на: 24 Февруари 2014, 19:30:56 pm »
TE-EN, kakvo mislenje imas za poliranje so nano tehnologijata na mafra, gledam nesto ja furaat mnogu pa te prasuvam za strucno mislenje
мислиш на професионалните пасти????

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #2228 на: 24 Февруари 2014, 19:40:20 pm »
искрено незнам рекламираат по пералниве низ скопје, полирање со нано технологија од марфа
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2229 на: 25 Февруари 2014, 13:57:22 pm »
искрено незнам рекламираат по пералниве низ скопје, полирање со нано технологија од марфа
затоа не знам да одговорам,се работи за средства од професионална програма или хоби?тоа прави огромна разлика.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #2230 на: 01 Март 2014, 21:21:59 pm »
Ја имам оваа паста за полирање на сонакс

па некои совети да ми кажете ако може, начин на користење итн. инаку рачно ќе полирам!  :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2231 на: 01 Март 2014, 23:23:47 pm »
Pa od pozadi na pastata ti pisuva upatstvo za koristenje, procitaj si go, i teraj spored nego ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2232 на: 02 Март 2014, 09:35:33 am »
Ова само како подсетување,изреволтиран од еден марсовец кој си купил нова кола,и повејќе беше дојден за фалба и муабет,одколку за совет и препорака  ::) или кога некој ќе ти рече"не фрлам пари по детаилинг" :) Сигурно за тело секој употребува некаква козметика,мајкаму стара зар се капи уште некој со самоварен сапун ,и пиво на коса,после бричење ракiја на лице ,само правам компарација,и ние нема да бидеме вечни па колку толку,какви такви,користиме одбрани средства за нега на тело,лице и коса,кои нема да наштетат на нас,значи дури траеме се негуваме,исто и автомобилите,дури траат ги негуваме и се грижиме да им го продолжиме векот,што би било ако и ние престанеме да се одржуваме,зар нема да изгледаме како сиропитаци

по улица ,знам дека сега некој ќе речи,човек и лименка не е исто,ама кој како гледа на тоа

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2233 на: 02 Март 2014, 10:19:10 am »
Па не е исто, тие лименки вредат повеќе од некои луѓе. :)

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #2234 на: 02 Март 2014, 14:40:48 pm »
Koj kako saka taka neka si tera, jas licno si davam pari za avtokozmetika i ama ic ne mi e krivo :D :D :D