Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1023031 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2040 на: 05 Ноември 2013, 21:39:27 pm »
и да научиш ги немаш пастите и апаратурата,не кошта многу али кошта доволно за да колата му ја оставиш на даме или те-ен и ич да не ти чуе :)
ovde kaj sto sum momentalno moze da najdam eftini masini za poliranje... pastite isto taka... a edno poliranje ovde kosta mnogu poveke od makedonija... taka da utre den moze da mi se isplati ona sto sakam da go naucam :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #2041 на: 05 Ноември 2013, 23:11:07 pm »
и да научиш ги немаш пастите и апаратурата,не кошта многу али кошта доволно за да колата му ја оставиш на даме или те-ен и ич да не ти чуе :)
ovde kaj sto sum momentalno moze da najdam eftini masini za poliranje... pastite isto taka... a edno poliranje ovde kosta mnogu poveke od makedonija... taka da utre den moze da mi se isplati ona sto sakam da go naucam :D

Друже...ако не ја усереш нема да научиш тоа да ти е јасно
Мора еднаш нешто да заебеш за да научиш што и како треба
Инаку за старт ти треба машинка со потенциометар (регулатор на брзина), ти требаат најразлични перничиња што се ставаат на таа машинка за соодветен вид на паста,потоа треба да научиш која паста на какви обртни моменти се користи,треба на научиш како да ја користиш шмирглата во случај ако налеташ на накоја гребаница да знаеш како соодветно да го изработиш тоа.,.....потоа после полирање следува восоцирање......
Е тука треба да научиш каде каков восоок се користи (има машински и рачни) треба да научиш како се нанесува тој восок и каков завтшен ефект има,....и ред други работи
Ако пропуштив нешто TE-EN нека ме исправи
Поздрав

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #2042 на: 05 Ноември 2013, 23:21:50 pm »
Ај едно аматерско прашање. Колата е (препорачливо) да се полира/восоцира-заштити пред или после зима (дожд, снег, сол ова она) ?  Или па нема врска... :D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2043 на: 05 Ноември 2013, 23:27:51 pm »
Preporaclivo e da bide zastitena stalno, ali ako veke moras da biras pred zima, ili posle zima, definitvno pred zimata, i samiot gi nabroja pricinite: sol, dozd, ladni vremenski uslovi, pesok po patistata..... ;D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #2044 на: 05 Ноември 2013, 23:28:46 pm »
Ај едно аматерско прашање. Колата е (препорачливо) да се полира/восоцира-заштити пред или после зима (дожд, снег, сол ова она) ?  Или па нема врска... :D

ти шо велиш, препорачливо е да клајш кондом пред или после секс ? ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #2045 на: 05 Ноември 2013, 23:32:36 pm »
Ај едно аматерско прашање. Колата е (препорачливо) да се полира/восоцира-заштити пред или после зима (дожд, снег, сол ова она) ?  Или па нема врска... :D

ахахах.....

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2046 на: 06 Ноември 2013, 00:07:37 am »

подобро не можеше да ти објасни :D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #2047 на: 06 Ноември 2013, 00:34:16 am »
Може е малце глупо али ај да си прашам:

Колку кошта ориентационо полирање, восоцирање или како и да го викате процесот (во 1/повеќе чекори како што е опишано погоре - восок еден, друг, силант, керамика).

Имам кејф да ја однесам колата, али немам уопште појма колку пари би ми требало и дали се остава, дали одма се прави?

Сигурен сум дека има од - до цени но нигде не видов кои се цифрите, а би сакал да знам за ако ми одговараат генерално да си рачунам пари.

И после таков процес каде да ја носам колата на перење за да не се анулира восокот?

Можеби ќе ми истекне уште некое прашање али сеа се толку, можеби одговорите ќе му се најдат и на некој друг со слична недоумица :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #2048 на: 06 Ноември 2013, 02:33:57 am »
Може е малце глупо али ај да си прашам:

Колку кошта ориентационо полирање, восоцирање или како и да го викате процесот (во 1/повеќе чекори како што е опишано погоре - восок еден, друг, силант, керамика).

Имам кејф да ја однесам колата, али немам уопште појма колку пари би ми требало и дали се остава, дали одма се прави?

Сигурен сум дека има од - до цени но нигде не видов кои се цифрите, а би сакал да знам за ако ми одговараат генерално да си рачунам пари.

И после таков процес каде да ја носам колата на перење за да не се анулира восокот?

Можеби ќе ми истекне уште некое прашање али сеа се толку, можеби одговорите ќе му се најдат и на некој друг со слична недоумица :)
Се зависи каде ке ја однедесеш....
Има различни цени ама мислам дека 100-150 евра за полирање и восоцирање е пристојна цена....
Сепак.....не се мешам на никој во сметките ама ......според мене таа е пристојна цена за полиање на возило кое ке има сјај од година дена ако не се пере во перална со четки и со јаки шампони....

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2049 на: 06 Ноември 2013, 19:56:41 pm »
MORAM DA KAZAM DEKA CENATA NA VOSOCIRANJE [CISTENJE NA LAKOT SO VOSOCIRANJE ] NA VOZILO E POEFTINO A POLIRANJETO E VO ZAVISNOST PRED SE STO TREBA DA SE NAPRAVI [KOLKU SLOJNO POLIRANJE E POTREBNO ]  A POTOA E ISTO TAKA MNOGU BITNO KAKOV TIP NA BOJA[AKRIL BAZIS METALIK ...]  I KAKOV LAK E ZATOA STO NE E ISTO DA POLIRAS VOZILO SO MEK I SO TVRD LAK  POTOA E ISTO VLIJAE NA CENATA I KAKVI POLIRI I VOSOCI I SEALANTI KORISTIS ....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2050 на: 06 Ноември 2013, 19:59:09 pm »
lowercase

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #2051 на: 06 Ноември 2013, 20:03:32 pm »
MORAM DA KAZAM DEKA CENATA NA VOSOCIRANJE [CISTENJE NA LAKOT SO VOSOCIRANJE ] NA VOZILO E POEFTINO A POLIRANJETO E VO ZAVISNOST PRED SE STO TREBA DA SE NAPRAVI [KOLKU SLOJNO POLIRANJE E POTREBNO ]  A POTOA E ISTO TAKA MNOGU BITNO KAKOV TIP NA BOJA[AKRIL BAZIS METALIK ...]  I KAKOV LAK E ZATOA STO NE E ISTO DA POLIRAS VOZILO SO MEK I SO TVRD LAK  POTOA E ISTO VLIJAE NA CENATA I KAKVI POLIRI I VOSOCI I SEALANTI KORISTIS ....
Многу убаво кажано од Даме.....
Неможеш тука на компјутер да зборуваш за полирање на возило кое не си го видел уште во каква состојба е....
Откако ке се разгледа возилото сопственикот ке си каже што сака , ке се разгледат можностите што може да се направи од тоа возило ,......па на крај може да се зборува за цена
Сепак реков секој си има различен ценовник, секој посебно си ја цени својата работа и тоа е тоа...неможеш да се лутиш на никој ако ти е скапо ке си прашаш на друго место и готово..

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2052 на: 06 Ноември 2013, 20:09:31 pm »
prvo sekoj razlicno si go ceni trudot da no kako sto kazav do ja ostavime sostojbata na voziloto ne e isto nekoj da ti stavi vosok k2 i meguiars[ ne sakam da omalovazam ni edna firma ] ili eve od tw original i platinium serija  pa ne e vozmozno da bide ista cena esapot ne e ist  neli??

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #2053 на: 06 Ноември 2013, 20:17:39 pm »
Точно....ама како што велат  секој воз си има свои патници...

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2054 на: 06 Ноември 2013, 20:52:19 pm »
taka e