Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1022659 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1815 на: 23 Јули 2013, 13:09:52 pm »
Нова кола со што е најдобро да се пере? И за пребришување што да користам еленска кожа или нешто друго?
Стигна Фиестата? Ајде претстави ја да ја видиме  :)

Овој добар е?
А има врска каков сунѓер ќе земам или исти се сите?
Земи си Сонакс  Ред Самер, од Хубо мислам дека околу 270 беше.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1816 на: 23 Јули 2013, 13:11:25 pm »
Добар е и тој,тој е од новата линија на сонакс,а добар е и sonax gloss sampoo ,save wax  шампони се,не го симнуваат восокот и одлично ја ститат црната пластика и гумените делови на автомобилот,убав beading и  water sheeting  остава,за тој ценовен ранг се одлични шампони.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #1817 на: 23 Јули 2013, 14:38:01 pm »
А има врска каков сунѓер ќе земам или исти се сите?

Немој и сунѓер, подобро земи Wash Mitt. Ова е тоа. Речиси и да нема шанса да ја изгребеш бојата со неа.

Ако си и за Two Bucket Method.. Ќе биде супер.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #1818 на: 23 Јули 2013, 17:33:03 pm »
Фала многу, ќе набавам па ќе пуштам слики.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #1819 на: 24 Јули 2013, 10:10:37 am »
Нема проблем.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #1820 на: 24 Јули 2013, 12:52:55 pm »
Koнечно се решив да ја "глинирам" колата, некој совет екстра од стручњаците наши. дали мора сенка, и на што да внимавам кога ке ја глинирам и да незаборавам најбитното со која течност да го направам тоа зошто ја набавив само глината. Исто така сакам да земам добар восок за висок сјај и заштита од еуро стил, па може некоја препорака.

>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1821 на: 24 Јули 2013, 13:07:45 pm »
Taa e made in China glina,podeli ja napola ili na tri dela,eden del ti e dovolen za nekolku gliniranja,taa e malku potvrda od voobicaeno i zatoa treba da se cuva vo mlaka voda predhodno,ne ocekuvaj mnogu deka ke izvleces so nea,slab kvalitetet e,pumpica i malku sampon vo nea ti e dovolno za lubrikant na glinata,da bide i taa smesa topla,zaradi tvrdataglina,ne upotrebuvaj golem pritisok da ne ja izgrebes kolata ili matiras.Raboti poleka i na mali povrsini,potoa seta kola izmij ja uste ednas dobro.Se se raboti pod senka,vosok bilo kakov i od bilo koj proizvoditel e slag na tortata.Ocekuvame sliki od detailingot :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1822 на: 24 Јули 2013, 19:20:47 pm »
Taa e made in China glina,podeli ja napola ili na tri dela,eden del ti e dovolen za nekolku gliniranja,taa e malku potvrda od voobicaeno i zatoa treba da se cuva vo mlaka voda predhodno,ne ocekuvaj mnogu deka ke izvleces so nea,slab kvalitetet e,pumpica i malku sampon vo nea ti e dovolno za lubrikant na glinata,da bide i taa smesa topla,zaradi tvrdataglina,ne upotrebuvaj golem pritisok da ne ja izgrebes kolata ili matiras.Raboti poleka i na mali povrsini,potoa seta kola izmij ja uste ednas dobro.Se se raboti pod senka,vosok bilo kakov i od bilo koj proizvoditel e slag na tortata.Ocekuvame sliki od detailingot :)
Договорено TE EN, еве денес бев до хубо, ама цените им се поскапи од еуро стил, да земам некој течен восок, или некоја паста?
>>>>><<<<<

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1823 на: 24 Јули 2013, 19:24:26 pm »
Pasta se znae, ili otidi do Samad imaat na akcija polir i vosok 500ml za 150 den. Jas zemav, epten sum zadovolen.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1824 на: 27 Јули 2013, 16:01:32 pm »
После 6 сати глинирање , sweat and blood завршив со целокупната процедура. Еве ги сликите, на TE-EN можам вода да му носам :)

>>>>><<<<<

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1825 на: 27 Јули 2013, 23:39:59 pm »
uste sonax sredstvo za bandasi ti fali toa r'gjata da ja trgnes i moes gajba pivo da ispies od zadovolstvo :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1826 на: 28 Јули 2013, 02:50:36 am »
uste sonax sredstvo za bandasi ti fali toa r'gjata da ja trgnes i moes gajba pivo da ispies od zadovolstvo :)
Арисот врши исто така добра работа, малку по тврдокорни се графитните наслаги, еден ден кога ке фарбам шепите, ќе ги светнам и нив.
>>>>><<<<<

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1827 на: 28 Јули 2013, 12:15:35 pm »
da ama arisot e kiselina i go nagrizuva lakot na bandasite pa sega vidi ti...

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1828 на: 28 Јули 2013, 13:07:18 pm »
da ama arisot e kiselina i go nagrizuva lakot na bandasite pa sega vidi ti...
neznaev deka e taka....
>>>>><<<<<

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1829 на: 28 Јули 2013, 14:18:51 pm »
Арисот врши исто така добра работа, малку по тврдокорни се графитните наслаги, еден ден кога ке фарбам шепите, ќе ги светнам и нив.

vidi gi moite bandasi kakvi bea i kakvi se sea :)
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.30.html

racunaj deka krajniot rezultat kaj tebe kje bide mnogu bolje poso nemas tolku naslagi kako jas sto imav...