Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902782 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1005 на: 09 Ноември 2012, 22:06:50 pm »
Само едно видео погледнете,и обратете внимание на саатите потребни за фулл детаилинг https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MnGzJdQUnSc#!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #1006 на: 11 Ноември 2012, 13:35:14 pm »
Lele voa 10 dena se rabotelo ;D ;D ;D ;D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #1007 на: 11 Ноември 2012, 14:43:16 pm »
зал ке ми биде да го извадам од гараза после ваков третмаан :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1008 на: 11 Ноември 2012, 17:45:29 pm »
MAST !!!

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #1009 на: 20 Ноември 2012, 22:51:08 pm »
Нарачав плав clay bar, со која течност би било добро да го "обработам" лакот?
>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1010 на: 21 Ноември 2012, 23:13:02 pm »
Нарачав плав clay bar, со која течност би било добро да го "обработам" лакот?
Да не запознаеш прво која глина ја нарача,без лубрикант тешко ќе ти оди,мораш да импровизираш лубрикант,што е непрепорачливо бидеќи за брзо ќе се распадне глината и ќе ги изгуби нејзините својстав за што и всушност е наменета,глините ги има во неколку “абразивности“,во зависност за која припрема имате потреба.
Повелете објаснување ...
 1) LIGHT_BAR CLAY_BAR – for regular everyday use. For the Car enthusiast or professional detailer working on higher end vehicles, or new vehicles that need a light bar that will never scratch the surface. This scratch free ultra-flexible elastic bar is a huge customer favorite that truly works great for all paint finishes.
2)   MEDIUM BAR–CLAY_BAR - for light to medium jobs with moderate oxidation that you can really feel. Great for light to medium oxidation, and paint over-spray removal. Able to clean 95% of all surfaces and  remove environmental fallout to prepare for buffing and waxing.
3)   HEAVY_DUTY_BAR-CLAY_BAR – use for heavy oxidation where time is the real issue.  Great for business professionals that need the surface smooth prior to polish or buffing.  Ideal for medium to tough jobs and larger amounts of paint over-spray especially if the over-spray has been on the car for a long time.
-

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1011 на: 23 Ноември 2012, 09:04:50 am »
TE-EN медиум е, плава боја, гледав клипот на фејсбук што си го закачил и од таму видов дека е тоа што ми треба, 160 грама е

>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1012 на: 23 Ноември 2012, 20:36:53 pm »
Ако е 3М,таа е најдобрата глина што сум ја користел,и на желката е одлична,сите глини од различни производители се со различна боја,различна градација,со среќа глинирање и сликче некое,а за лубрикант што одлучи?

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1013 на: 23 Ноември 2012, 21:24:44 pm »
Ако е 3М,таа е најдобрата глина што сум ја користел,и на желката е одлична,сите глини од различни производители се со различна боја,различна градација,со среќа глинирање и сликче некое,а за лубрикант што одлучи?
На тебе чекам, што ќе препорача професионалецот :) Читам по форуми секој шампон за кола може да се користи за течност за глинирање, битно е да лизга....
« Последно менување: 23 Ноември 2012, 22:30:22 pm Vladeee »
>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1014 на: 24 Ноември 2012, 21:10:04 pm »
На тебе чекам, што ќе препорача професионалецот :) Читам по форуми секој шампон за кола може да се користи за течност за глинирање, битно е да лизга....
секој лубрикант има состојки кои не ја уништуваат глината и полесно го чистат лакот,не е само глината чистач во случајов,огромна улога игра и лубрикантот, во овој случај употреби тоа што ти е при рака,но лично јас не се сложувам со тоа,следниот пат порачај и лубрикант за глина,па ќе ја видеш сам разликата :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1015 на: 24 Ноември 2012, 21:54:45 pm »
секој лубрикант има состојки кои не ја уништуваат глината и полесно го чистат лакот,не е само глината чистач во случајов,огромна улога игра и лубрикантот, во овој случај употреби тоа што ти е при рака,но лично јас не се сложувам со тоа,следниот пат порачај и лубрикант за глина,па ќе ја видеш сам разликата :)
Moже ли detailer spray od Turtle да заврши работа?
>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1016 на: 25 Ноември 2012, 09:56:24 am »
Moже ли detailer spray od Turtle да заврши работа?
Може

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1017 на: 26 Ноември 2012, 16:31:09 pm »
Веројатно тука е најсоодветно да ги ставам сликите. 1 слика вреди 1000 зборови (2000 пцости):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не е дека боли помалку, ама помалку се познава (од далеку)

Симо, ти остана нешто од ова... средствово... ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1018 на: 26 Ноември 2012, 16:36:48 pm »
@Falanga, Чувај го, пред зима пак премачкај го, и следната пролет пак, не старее, а добар е :)

@Golf 1 GTI, рачно...
Никогаш. 100 години рок на употреба.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1019 на: 26 Ноември 2012, 17:48:55 pm »
@Рики

И да му останало на Симо,тебе нема да ти заврши работа, ова е само за црна боја.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson