Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903623 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Полирање на возила
« Одговори #615 на: 23 Јуни 2012, 15:16:39 pm »
Pa vekje kolata 2 pati polirana kaj 2 "strucni" lica I sum iskreno nezadovolen, voopsto. Pred nekoja nedela ja pominav so arexon wax imase razlika no sepak mislam deka moze podobro. A mnogu strucnost za racno poliranje mislam deka ne treba :) bez razlika dali bojata e crna.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #616 на: 23 Јуни 2012, 16:00:25 pm »
eve i jas ke dadam nekoj sovet pomini koga sakas kajmene jas ke ti dadam nekoj sovet posto bas za crni boi treba mnogu strucnost za da ispadne kako sto treba stom so taa polir pasta sto si ja pominal imalo razlika togas  ima mnogu rabota vo nea  ;)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #617 на: 24 Јуни 2012, 07:58:13 am »
Te-en од што би можело да ми останват траги на некои места од водата, после бришењето со еленска крпа, кои ги снемва по некое време, односно од кога ќе се исушат?
еве слики да видиш како изгледат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Истото се дешава и со пластиките...
imas stavano vosok?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #618 на: 24 Јуни 2012, 08:15:13 am »
d
@TE-EN едно прашање до тебе...значи се работи за Цитроен ц4 црна боја која што би кажал дека е доста оштетена иако колата е стара само 4 години. Значи прва работа што ќе направам е Turtle Clay Bar. После нанесување на ова ја мијам колата повторно и што е подобро за црна боја? Turtle Metallic, Turtle Ice Wax TW+PTFE или нешто сосема трето? Прашав за blackbox во Еуростил немаат....
dokolku ne sakas masinski troslojno 3M poliranje,a bidejki e crna boja mora troslojno,  ;) ,polirite so pigment vo boja traat kratko,moj sovet e dobar sampon prvo,clay na lakot,mienje,i neprikosnoveniot gard na lakot, TW+PTFE,mnogu tezok za prebrisuvanje,no rezultat super,mora toa da go rabotis pod senka i na posvezo vreme,teflonot ja stiti karoserijata od UV zraci i go odrzuva lakot cool za celi 5oC poladen,voedno i kabinata vo kolata ke bide poladna ,ova vazi za pravilno nanesen teflon vo dva sloja,pomini kaj Dame da ti ja objasni postapkata za tretmanot,siguren sum deka kolega se slozuvas so procedurava ili ako imas drug predlog  ;)
« Последно менување: 24 Јуни 2012, 10:16:11 am TE-EN »

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #619 на: 24 Јуни 2012, 10:04:17 am »
zarem ima sto da se dodade na ova
 ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #620 на: 24 Јуни 2012, 10:30:06 am »
d
@TE-EN едно прашање до тебе...значи се работи за Цитроен ц4 црна боја која што би кажал дека е доста оштетена иако колата е стара само 4 години. Значи прва работа што ќе направам е Turtle Clay Bar. После нанесување на ова ја мијам колата повторно и што е подобро за црна боја? Turtle Metallic, Turtle Ice Wax TW+PTFE или нешто сосема трето? Прашав за blackbox во Еуростил немаат....
dokolku ne sakas masinski troslojno 3M poliranje,a bidejki e crna boja mora troslojno,  ;) ,polirite so pigment vo boja traat kratko,moj sovet e dobar sampon prvo,clay na lakot,mienje,i neprikosnoveniot gard na lakot, TW+PTFE,mnogu tezok za prebrisuvanje,no rezultat super,mora toa da go rabotis pod senka i na posvezo vreme,teflonot ja stiti karoserijata od UV zraci i go odrzuva lakot cool za celi 5oC poladen,voedno i kabinata vo kolata ke bide poladna ,ova vazi za pravilno nanesen teflon vo dva sloja,pomini kaj Dame da ti ja objasni postapkata za tretmanot,siguren sum deka kolega se slozuvas so procedurava ili ako imas drug predlog  ;)
После завршувањето на овој процес, дали е добро доколку при секое наредно перење ја поминам колата со TURTLE ICE WAX колку да го зачувам сјајот на бојата?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #621 на: 24 Јуни 2012, 12:30:48 pm »
d
После завршувањето на овој процес, дали е добро доколку при секое наредно перење ја поминам колата со TURTLE ICE WAX колку да го зачувам сјајот на бојата?
повејќе од добро е:)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #622 на: 24 Јуни 2012, 12:49:03 pm »
imas stavano vosok?
Да имам, сега брзо пред некоја недела.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #623 на: 24 Јуни 2012, 13:18:48 pm »
imas stavano vosok?
Да имам, сега брзо пред некоја недела.
да не погодувам,ама кажи што восок стави?и ако мислам дека е тоа,ќе добиеш одма повратен одговор,се гледа дека попуштил скоро секаде воскокот

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #624 на: 24 Јуни 2012, 13:31:55 pm »
Може да го погледнете следниов линк,работено беше полирање на Опел Инсигниа http://img850.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img850/4909/134053724259s.smil
http://www.youtube.com/watch?v=naJEJFlgqTA&list=UUyhB5Yxe_k5n_le9rsfYjFA&index=1&feature=plcp

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #625 на: 24 Јуни 2012, 13:36:39 pm »
Одамна немам ништо ставено ,повејќе слики може да погледнете на линкот долу од мојот фб профил ......http://www.youtube.com/watch?v=TMogSzUV6cg&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=8EXkcv7i9JQ&feature=relmfu

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #626 на: 24 Јуни 2012, 15:00:03 pm »
да не погодувам,ама кажи што восок стави?и ако мислам дека е тоа,ќе добиеш одма повратен одговор,се гледа дека попуштил скоро секаде воскокот
NRG WAX некој... Имав ставено и порано од него, немаше вакви ефекти, дали можеби остаре или незнам што, го имам повеќе од 1 година. Значи решение е подобар восок да си купам или ?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #627 на: 24 Јуни 2012, 19:40:14 pm »
NRG WAX некој... Имав ставено и порано од него, немаше вакви ефекти, дали можеби остаре или незнам што, го имам повеќе од 1 година. Значи решение е подобар восок да си купам или ?
Auto Xtreme wax n polish или Јас мислам дека тоа е полир со микрозабразиви и восок во составот, ,не само восок,тој полир-восок е добар и се користи претежно за полирање и заштита на глисери,јахти и скутери,има високо ниво на UV заштита,дава извонреден sheeting но не и beading,се користи повеќе и за заштита на фиберглас,поликарбонат(пластични фарови), за автомобили,тоа што сега ти се случува е доказ дека восокот попуштил,не знам колку време е на лакот??????тие се даги од восокот,еве уште еден веродостоен доказ зошто е паметно да се восоцираат автомобилите,браво!!!сега треба да го тргнеш тоа што е останато од него на лакот и да нанесеш повторно восок,колку време има поминато од кога го нанесе полир-восокот,ако држи долго време продолжи да го користиш,ако не замени го за некој друг.За да го симнеш останатиот восок ти треба појак шампон за pre wash перење.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #628 на: 24 Јуни 2012, 20:49:56 pm »
Па еднаш ја восоцирав пред зимата, па сега пак пред 1 месец и изгледа попуштил како шо велиш ти. Фала за одговорите, сега останва да го отстранам овај восок од колата, и да ја восоцирам повторно, ќе пробам со друг и така овај ми е при крај веќе.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #629 на: 25 Јуни 2012, 18:41:09 pm »
Здраво дечки ги прочитав сите коментари на овие 42 страни сватив дека те ен е батето што праи попара со полирање .. имам прашање до вас  имам saxo 1.1ix 96 ееееее арно ама барниците се избледени и бојата е мн стара испечена имам црвена акрилна боја.совет!! слики у скоро време