Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 812525 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
Одг: Полирање на возила
« Одговори #30 на: 15 Мај 2011, 20:58:00 pm »
Слободно кажи го кој е, не патиме од тие комплекси. Баш напротив, се цени секој совет, препората и референца, ако некој го бидува.
па не знаев дека може,на еден друг форум одма ми предложија ако сакам да се рекламирам треба да платам 50 евра,дечкото е TE-EN,а се викам Дарко,не сакам да ме разбери некој погрешно дека го користам форумов за реклама,но и јас се сложувам со вас дека е добро од секоја бранша во вска со автомобилите да има по некој кој добро ги познава работите,и да може да им се помогне на нашите членови.Па и затоа служи форумов ,за помош и дружење.ПОзззззззззззззз

Тогаш, пак да ти кажам добредојде! Изгледаш одлично опремен, и сигурно ќе се најде некој на форумот што ќе биде заинтересиран за твоите услуги. Веднаш можам да ти кажам дека јас сум заинтересиран, ама далеку си ми, во Прилеп. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #31 на: 15 Мај 2011, 21:08:03 pm »
И ја сум заинтересиран, а сигурно ќе има уште многу други. Повеќе ќе ти се исплати еден ден/викенд (претходно договорено) да си дојдеш со опремата у Скопје и да ни ги светнеш колите (да има бар 5 коли минимум), нормално со попуст за членовите од бар 10%  :) ). Поздрав и од мене! ;)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #32 на: 15 Мај 2011, 22:49:53 pm »
о.к. фала на приемот,имам премногу работа,посебно со фарови(полирање),а за едно возило полирање од 3-4фази ми се потребни минимум 4-5часа,најмногу време се губи во изолирање на делови кои не се обоени и гумените делови,тоа одзема многу време а е неопходен прв чекор за припрема на возилото пред полирање,кај мене во полирање спаѓа и полирање бандаши и полирање избледени пластики како на Опел корса пластиките од венците на крилата и.т.н сепак благодарам на поканата  :)
« Последно менување: 16 Мај 2011, 10:35:58 am TE-EN »

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #33 на: 15 Мај 2011, 23:30:26 pm »
А некој добар полирач во кочанскиот регион и одприлика цена за караван возило :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #34 на: 09 Јуни 2011, 01:11:58 am »
Лелеле убаво вика рики што не ке сретнеш.....
А ова со смолава ако некој му се залепи нека проба вака па нека каже како функционира
денеска мајка ми се паркирала под некое зимзелено дрво и оп смола на хауба. јас место со путер, го изведов тоа со крпа натопена во зејтин и смолата искочи без проблем. после тоа малку со шампон и вода да тргнам тоа мрсното и таман си е. функционира, да си знаете ако ви се залепи смола, зејтин му е мајката ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #35 на: 09 Јуни 2011, 10:34:22 am »
А што правиме со црните дамки фатени од топланите на Топлификација што не излегуваат со ништо? Хемиски се врзуваат со лакот и амин вадење

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #36 на: 09 Јуни 2011, 12:05:05 pm »
А шо праиме шо синока отепа град во Велес???
На некои места колко ореви голем беше градот!
Ја истрчав надовор ја покрив колата со плано ама не сум сигурен дека не е оштетена, треба да се испере убаво па да се види...:(

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #37 на: 09 Јуни 2011, 16:54:44 pm »
Ја истрчав надовор ја покрив колата со плано ама не сум сигурен дека не е оштетена, треба да се испере убаво па да се види...:(

Немаш гајле, јас возев по невремето и град и се ме фати, денес исправ колата и гледам ништо нема, само имам изгребано на џамот малце ама тоа заради што улетав на волеј да соберам еден камен што ми го крена едно ауди пред мене.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 09 Јуни 2011, 18:02:27 pm »

Немаш гајле, јас возев по невремето и град и се ме фати, денес исправ колата и гледам ништо нема, само имам изгребано на џамот малце ама тоа заради што улетав на волеј да соберам еден камен што ми го крена едно ауди пред мене.

А пази шо е најглупо од се имам гаража 18 квадрата, бетонска ама ми е кај што ми е станот не ми е кај куќата. Кој идиот сум јас...???

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #39 на: 09 Јуни 2011, 18:20:06 pm »

Де бе, камен или камче беше?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #40 на: 23 Јуни 2011, 01:50:10 am »

Де бе, камен или камче беше?

Kamen riki kamen, malce pomal od tupanica, 20 minuti go gledav audit kako nesto mu strci pod kola i ko za belja mi krena kamen, sreka svrtiv refleksno vo momentot, zena mi legna kaj mene vo skut ( ;) ) i jas poglednav od sprotivna da ne ide nekoja kola i samo slusnav pau mavna, mislev deka udri direkno i vo prv moment nevidov so ima belja, posle viov deka sreka prvin mavnalo vo retrovizor gore do samiot djam pa fatilo na djamot stranicen. Ako mavnese direkno vo sofersajbna ke ja skinese, ke pominese niz nejze kako kursum, dosta brzo idev. Ke ti pokazam koga ke se vidime.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #41 на: 23 Јуни 2011, 09:47:30 am »
http://www.youtube.com/watch?v=UYDRU6XmCKw
http://www.youtube.com/watch?v=zge3jx9RBPc&feature=related
може тука да видите дел од полирани возила и фарови,во продолжение на страната сите видеа од MutiXANTIA1 се мои

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #42 на: 23 Јуни 2011, 10:16:08 am »
А што правиме со црните дамки фатени од топланите на Топлификација што не излегуваат со ништо? Хемиски се врзуваат со лакот и амин вадење

Со биодизел пробај...Излегува , а не ја оштетува бојата...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #43 на: 23 Јуни 2011, 11:44:31 am »
inaku Stanojkov e eden  od najdobrite vo sk