Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 836633 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2835 на: 05 Октомври 2014, 22:16:56 pm »
Hahahah od 6:30, ne pamtam koga sum se smeel kako sega. sekoj den ke go gledam.

Типов техника превземал од некој порниќ кога актерот го подмачкува алатот пред да и го закопа на некоја.  ;D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
« Одговори #2836 на: 06 Октомври 2014, 09:50:50 am »
Типов ко да е на штоперица, малце фалеше да му влезе и на стаклото, и него да го исполира.

Иначе Perfect Car Care за црниот џип - браво! Одличен резултат!
« Последно менување: 06 Октомври 2014, 11:13:42 am smole »

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #2837 на: 06 Октомври 2014, 17:07:38 pm »
Дома случајно најдов полирка RIDER како волан за F1 со константна брзина 3000 вртежи и дијаметар 240мм. прашањето е дали можам да ја користам за нанесување восок и вадење да не се утепувам од бришење. и каде можам да најдам навлаки за таа димензија(волна и памучна). благодарам однапред

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6936
  • French diamond
« Одговори #2838 на: 06 Октомври 2014, 17:27:13 pm »
Тешко, восок само рачно.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #2839 на: 06 Октомври 2014, 17:41:32 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=yGp-WwnRRLk

На пример нешто вака...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2840 на: 06 Октомври 2014, 18:38:19 pm »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2841 на: 06 Октомври 2014, 20:33:31 pm »
Za da doznaes zosto na toj car care i trebale 3 dena, treba da znaes sto znaci 95% korekcia na lakot. A videoto ni 2 minuti ne go gledav za da doznam kakov e boro. Ednostavno nema potreba da objasnim kako sto posto navistina toa bese katastrofa, nemase poima sto znaci poliranje. Koga nekoj ima potreba za nekoe dopolnuvanje toe e lesno no kaj boro ne znaes od kade da pocnes. Sekoj moze da zeme masina i da pocnuva da polira, no bez da gi znaes pravilata, brzinata, polirite, lakot, ne praes nisto dobro, osve sto mu nastetis na lakot. Sepak dokazi nesto da go razbirame procesot na boro ne se fati za TE-EN i Perfect Car Care

те посочив во позитивна конотација, не да те изругам... и наспроти зеро, ако на некого би му дал доверба во животот за било што, тоа ДЕФИНИТИВНО нема да биде на личност кој од прва почиња да плука по другите... моето мото во животто е тоа. нека покаже времето кој бил во право... кога било што купувам-давам пари, прво што правам ја гледам и согледувам психата и нивото на размисување... те-ен по темава поише пати исплука други луѓе кои го работат тоа... НИКОГАШ кај таков човек не би поклонил поверение за било што...  наспроти тебе perfect car care што не те видов да испоплукаш никого... тоа е позитивна особина, особина која ке ти донесе нови клиенти...

за стручноста не зборам тука... зборам за особината човечка...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2842 на: 06 Октомври 2014, 20:45:27 pm »
Za da doznaes zosto na toj car care i trebale 3 dena, treba da znaes sto znaci 95% korekcia na lakot. A videoto ni 2 minuti ne go gledav za da doznam kakov e boro. Ednostavno nema potreba da objasnim kako sto posto navistina toa bese katastrofa, nemase poima sto znaci poliranje. Koga nekoj ima potreba za nekoe dopolnuvanje toe e lesno no kaj boro ne znaes od kade da pocnes. Sekoj moze da zeme masina i da pocnuva da polira, no bez da gi znaes pravilata, brzinata, polirite, lakot, ne praes nisto dobro, osve sto mu nastetis na lakot. Sepak dokazi nesto da go razbirame procesot na boro ne se fati za TE-EN i Perfect Car Care

те посочив во позитивна конотација, не да те изругам... и наспроти зеро, ако на некого би му дал доверба во животот за било што, тоа ДЕФИНИТИВНО нема да биде на личност кој од прва почиња да плука по другите... моето мото во животто е тоа. нека покаже времето кој бил во право... кога било што купувам-давам пари, прво што правам ја гледам и согледувам психата и нивото на размисување... те-ен по темава поише пати исплука други луѓе кои го работат тоа... НИКОГАШ кај таков човек не би поклонил поверение за било што...  наспроти тебе perfect car care што не те видов да испоплукаш никого... тоа е позитивна особина, особина која ке ти донесе нови клиенти...

ako za tebe sekoj negativen komentar e plukanje ,togas motovo zivotno treba da go promenis,ako recam deka e super rabotata od tvojov prijatel,ke nasedne i nekoj drug na "profesionalecov",so cel da se zastitat ostanatite posetiteli i clenovi od vakov "profesionalizam"obrabotka na lakot,dolznost custvuvam da dadam negativen komentar.Covekot ni go znam ni go poznavam,ja komentirav negovata rabota :) .A pak jas so vakva covecka osobina koja mozam da ja setam i po prvata korespondacija na telefon,ne im zakazauvam termin za detailing .Ocigledno e deka po tvoe site sme plukaci i hrkaci na forumov oti ti go komentiravme negativno prijatelov,a ti uporen vo pogresna nasoka gi upatuvas clenivive,majstorov e car :) .

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
Одг:
« Одговори #2843 на: 06 Октомври 2014, 20:50:51 pm »
TE-EN sekogas ko kazuva toa sto e, taka kako sto e. Im pomagal na sekoj vo forumov maximalno.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2844 на: 06 Октомври 2014, 21:00:11 pm »
Околу месец и нешто откако ја восоцирав.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
« Одговори #2845 на: 06 Октомври 2014, 21:01:33 pm »

те посочив во позитивна конотација, не да те изругам... и наспроти зеро, ако на некого би му дал доверба во животот за било што, тоа ДЕФИНИТИВНО нема да биде на личност кој од прва почиња да плука по другите... моето мото во животто е тоа. нека покаже времето кој бил во право... кога било што купувам-давам пари, прво што правам ја гледам и согледувам психата и нивото на размисување... те-ен по темава поише пати исплука други луѓе кои го работат тоа... НИКОГАШ кај таков човек не би поклонил поверение за било што...  наспроти тебе perfect car care што не те видов да испоплукаш никого... тоа е позитивна особина, особина која ке ти донесе нови клиенти...

Ако за нешто плаќам, стручноста е на прво место, особината на далечно второ место (ако е воопшто на второ). Уствари, колку сака нека е добар човекот, ако работата што треба да ја заврши за одредената сума не знае/може/умее да ја заврши добро, џабе.

Те-Ен е ретко директен и искрен човек кој несебично дава совети на оваа тема. Дури би рекол невообичаено е што толку е подготвен да помогне на тие што му се потенцијална конкуренција, а критиките што ги дава му се добронамерни.

Како што реков, можеби единствениот (или еден од дватројца луѓе) на кого би му дал кола да ми ја средува. Едноставно, имам доверба во неговото знаење и искуство. Имав можност во живо да погледнам како работи и едноставно немам никаква резерва. Тоа што е фин, домаќин човек, тоа е само бонус.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
Одг:
« Одговори #2846 на: 06 Октомври 2014, 21:05:06 pm »
zeroSignal kompletno na ova sto go napisa se soglasuvam.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2847 на: 06 Октомври 2014, 22:19:33 pm »
@cuoresportivo 159 ,ova izgleda odlicno,seriozno stegnat beading,kazi mi kade i so sto ja peres kolata,i dali posle mienje ti nanesuvaat vosok i sto vosok imas naneseno pred mesec i pol?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3822
« Одговори #2848 на: 06 Октомври 2014, 22:36:15 pm »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2849 на: 06 Октомври 2014, 23:06:08 pm »
Само кога ја земав колата доплаќав за да ми стават восок,ама приметив дека повеќе фаќа прашина кога го ставаат и прекинав.
Дома ја перам со Сонакс Red Summer. Во перална само во една во Струмица.

Знам дека за Вулис неќе ни да чуе човекот,а има неколку туби со различни течности. Колку што се сеќавам,една од Норвешка,една од Сонакс со восок,една од Англија и др не ми текнува,ако ептен те интересира ќе ги запишам.

Ма-Фра нема пробано човекот,баш последниот пат(пред 3-4дена) му спомнував за на Бушавиот пералната,дека се ептен задоволни луѓето од средствата,му сугерирав да ги пробаме. Ми рече дека еднаш само некој му понудил,доста муабет му истурил,а повеќе не се вратил.По тоа ги запамтил.
Потоа кога бев во Ск,барав у Капиштец да ги најдам,ама не успеав.Се јавив,требаше да земам за него некои работи,плус за мене,да ги пробаме,арно ама таа недела Ма-Фра не работел(е) на патување во Германија бил(е),и така остана.

Инаку ова на двапати ,па после некој ден на двапати со TW+PTFE.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson