Автор Тема: Купувам мало половно возило(бензинец) до 3000 евра  (Прочитано 13245 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
Одг: Купувам мало половно возило(бензинец) до 3000 евра
« Одговори #45 на: 23 Април 2013, 17:02:58 pm »
Спарк не е лоша опција.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #46 на: 23 Април 2013, 17:04:33 pm »
Матизче има баба ми и го возев извесно време дур да го купам Полото. Го возев до Охрид со 4-ца во кола и колата си е топ за тие пари што сакате зборете а ми потроши 5.3 литра а го возев по стража нагоре во 3-та... Кој не поседувал незнае колку е топ количето, баш дека не се прави нешто што не е туку си врши работа. Ако е во опција топло го препорачувам за нашиов град па и било кој друг град. РЕДОВЕН СЕРВИС ВО ДИРО СЕ КОМПЛЕТ 50е - beat that -

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #47 на: 23 Април 2013, 17:06:23 pm »
A daja prasas lepsata polovina dali ima nekakvo vozilo na um sto bi sakala da go vozi nesto sto i e simpaticno pada se skrati malce izborov okolu vozilava...da dojdat barem 2-3  vo potesen krug i da se stavat linkovi od istite sto kese nacekaat po oglasive

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 23 Април 2013, 17:11:18 pm »
A daja prasas lepsata polovina dali ima nekakvo vozilo na um sto bi sakala da go vozi nesto sto i e simpaticno pada se skrati malce izborov okolu vozilava...da dojdat barem 2-3  vo potesen krug i da se stavat linkovi od istite sto kese nacekaat po oglasive

+1

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #49 на: 23 Април 2013, 18:38:42 pm »
Матизче има баба ми и го возев извесно време дур да го купам Полото. Го возев до Охрид со 4-ца во кола и колата си е топ за тие пари што сакате зборете а ми потроши 5.3 литра а го возев по стража нагоре во 3-та... Кој не поседувал незнае колку е топ количето, баш дека не се прави нешто што не е туку си врши работа. Ако е во опција топло го препорачувам за нашиов град па и било кој друг град. РЕДОВЕН СЕРВИС ВО ДИРО СЕ КОМПЛЕТ 50е - beat that -
редовен сервис на кола е исто околу 50 евра. Еве на пример свифт.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 23 Април 2013, 18:42:14 pm »

Во овластен сервис? Ова што го кажав е во Диро од кај што е купена колата со нивни материјали и рака

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #51 на: 23 Април 2013, 18:45:59 pm »

Во овластен сервис? Ова што го кажав е во Диро од кај што е купена колата со нивни материјали и рака
Овластен да. http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1899.0.html На крајот од првиот пост.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 23 Април 2013, 18:57:28 pm »
Не сум знаел добро е чим е така значи свифт ДИЗЕЛ да си земам наредно ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #53 на: 23 Април 2013, 19:20:30 pm »
ај уште еднаш да се образложам.колата нема да се вози многу,плин нема да се става зашто никогаш нема да се исплати.ибица возам јас,па да не купува и она иста,а и не е така ефтина за одржавање.пежо,алфа,или било кој италијанец и француз не доаѓаат во предвид,па колку сака нека се убави,ама знам дека не се ефтини за одржување во споредба со корсата.имав citroen zx и opel corsa b па многу лесно ми е да споредам и генерализирам.форд исто не ме бендисува од истите причини како и французите.авео не е лошо,може да влезе у план,за да можам некад и ја да го возам.на пиканто никад немаше да ми текне да не го видев во темата,ќе и го предложам и тоа,само незнам за евентуално ако треба да се продава покасно дали ќе има купци.ете и спаркот не го исклучувам,зашто на нејзе и е симпатично,ама...
фала на сите до сега за предлозите и линковите,ќе се јавам на некои од тие.повеќе би се заинтересирал кога би препорачал некој сопствено возило или возило на близок што го знае,како за своја душа(се надевам нема да ме заебе :))))

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #54 на: 23 Април 2013, 19:25:17 pm »
pa kako sto vikas citroen zx das treba da menjas zaden trap ete ti polovna corsa da kupis..
mislam deka komsijata moj sto e na prizemje prodava aveo
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=489443
covekot e slaknat kupue kola keja cuva 3 godini i ja prodava i odma zima nova a za tie 3 godini 2 pati godisbno ide za grcka i tolku..
ete ti oglasot slucajno go vidov prasaj ako e kaj ministerstvo za ekonomija da zivee toj e odma zimaj kolata e glanc nova..tipceto 90% od zivotot pesaci i vozi tocak kolata samo mu dreme ama ima nekoja degustacija pa cim projde garancija prodava  koj go znae so film mu e ali sepak e covek na mesto

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #55 на: 23 Април 2013, 19:32:14 pm »
A be Aveo trosi ... sigurno nad 8-9l. Site sto gi poznavam i imaat takvo kazuvaat deka ne se zadovolni od potrosnjata.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #56 на: 23 Април 2013, 19:33:08 pm »
^  сепак да не се лажеме дека ќе го даде за 3000 евра :))

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #57 на: 23 Април 2013, 19:38:21 pm »
realno vredi 4500 EUR max

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
« Одговори #58 на: 23 Април 2013, 22:43:55 pm »
На авеото му бараше околу 6300, 6400, а ново е 6800 само со 1.2 мотор. И 1000 евра да спуштил од тогаш, пак е 5300.
Прашував за мене коа се мислев ново или половно. А и сликите се стари, мислам дека се сликани само шо е купено т.е. неколку месеци покасно.
Така да состојбата на сликите е дискутабилна. Потрошувачата на овој мотор е минимум 8-8.5 у град. Минимум.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #59 на: 23 Април 2013, 22:57:00 pm »
На авеото му бараше околу 6300, 6400, а ново е 6800 само со 1.2 мотор. И 1000 евра да спуштил од тогаш, пак е 5300.
Прашував за мене коа се мислев ново или половно. А и сликите се стари, мислам дека се сликани само шо е купено т.е. неколку месеци покасно.
Така да состојбата на сликите е дискутабилна. Потрошувачата на овој мотор е минимум 8-8.5 у град. Минимум.
kolata mi e pozadi zgrada tie se slikite tipot nemi se verue deka ima 10000km projdeno so nego
6800 ama so 1.2 znaci nemoj da razmislues taka onda prasaj so 1.0 motor moze i 5000 se prodava..pobaraj mu faktura i ke vidis kolku e kupena  ti kazuam sto e kako e so aveoto jas  nemam dopirna tocka so nego samo si imam edno dobro utro i dobar den so nego..pak ke napomenam nova kola e