Автор Тема: Купувам мало половно возило(бензинец) до 3000 евра  (Прочитано 12775 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4340
Како што гласи и насловот,ме замоли понежна половина да и најдам половно мало возило до макс 3000 евра,да не речам Опел Корса Ц,бензинец.
Многу битно е да не е увезена,по можност од прв газда,да има клима и да е во солидна состојба.Освен клима други електрики,серво волан и слично не се обавезни,дури можда и подобро е да е без нив.Лично мое убедување е дека од корсиве,нема поефтино возило за одржување,а не се така лоши со квалитет.Ако имате некој пријател,познат или некој од вас продава вакво ауто,нека пише во темава.Огласи слични како во темата за интересни понуди на возила нема потреба од постирање,зашто ретко на сајтовите за продажба на коли има добри аута,све се или увезени или ептен крш.Однапред да се заблагодарам на сите што ќе допринесат за предлог,а секако и мислења околу изборот на марка/модел се добредојдени(јес да сум тврдоглав,ама ако).

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Купувам мало половно возило(бензинец) до 3000 евра
« Одговори #1 на: 22 Април 2013, 22:04:45 pm »
Eden moj predlog za fiat punto da nacekas 2003/4 godina benzince poevtino za odrzavanje amin delovi ima  a mislam deka za zensko i ne e taka loso vozilo baska ima sity lesen volanot kako perce pri parkiranje..a imas dosta neuvezeni po oglasive i za poevtino od 3000 baska pari kei ostanat za servis i za lickanje ako e ljubitelka
 http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=771839

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34225
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 22 Април 2013, 22:12:42 pm »
За тие Пари се зема Спарк со неопходна опрема стар 4-5 години... Најевтино нешто за одржување и возење со докажан квалитет.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #3 на: 22 Април 2013, 22:16:12 pm »
имаше у игра еден таков,4 год стар со 11.500 км,со клима,али тресеше напред,и плус цела лева страна демек изгребана,барем да ја направеле ко што треба.во сервис рекоа не за колата,така да пропадна тоа.иначе(не се љути Фаланга,зборам за мене),колата е шит :)))

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4 на: 22 Април 2013, 22:17:16 pm »
Ела дојди и пробај, да видиш дали е шит. Не зборувај на памет. Да беше шит немаше да ти сугерирам.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
за тие пари може да се најде пунто класик од 2005–6 година

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6 на: 22 Април 2013, 22:21:55 pm »
Пунто класик е далеку од Спарк 2008-ма за истите пари, како за женско и за низ град со потреба од мал буџет за одржување и возење.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #7 на: 22 Април 2013, 22:22:03 pm »
го возев,не за друго,и мое субјективно мислење е дека не го бива.рачунај дека сум 2 метри и дека десната нога ми се притискаше у пластиката за централната конзола,ужасно.а ќе треба некад ако се начука она да ја возам ја колата:))

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9 на: 22 Април 2013, 22:22:57 pm »
Девојка ти да не е случајно 7 метра?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2915
  • Слобода или смрт
« Одговори #11 на: 22 Април 2013, 22:35:23 pm »
Го удавивте човекот со пунто, спарк, пиканто а он многу добро си знае што сака. Ете затоа сум против вакви дискусии на форум што да купам..

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #12 на: 22 Април 2013, 22:36:09 pm »
Корса Ц 1.4 неувезена.
 2400 €

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=729489

Јас друга корса не би гледал, штета ја немаше кога другар ми купваше.

Ако има потреба може да одам и да ја разгледам, слободно пиши ;)

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #13 на: 22 Април 2013, 22:41:10 pm »
не е проблем и други возила,а и спарк,пошто девојка ми го бендисува(мене кој ме врти:)
Ракунче,знаеш што е проблемот,што сакам да ја провери мој човек колата,а од друг град кога е малце е комплицирано тоа да се изведе.Може требаше да пишам скопски коли само,ама па ако не се најде нешто тогаш и од друг град е опција

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #14 на: 22 Април 2013, 23:14:21 pm »
Те разбирам, но можам да одам да го погледам и колку толку да го проверам, па да ти кажам што е и како е па дали вреди да правиш пат до тука или не.