Автор Тема: Заштита и сјај на понови возила  (Прочитано 40021 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Заштита и сјај на понови возила
« Одговори #60 на: 22 Април 2012, 00:39:38 am »
Ух ме најде во „небрано“ :D До пред некоја година, сонакс користев на стилото доста често, обавезно на пролет и на есен, а и успут барем еднаш. Ја перев кај стигнам, понекогаш и сам во двор. Стилото и денес е одлично со бојата, иако некои форумџии приметија дека е за полирање, ама прљаво беше кога го гледаа, денес видов дека е се` ок со бојата, ќе биде освежена :) Алфата откако ја земав и` бапнав еден Сонакс нано, лани, и после пред зимата уште еден. Денес фатив тоа Арексон-от, викам ај, карнауба има, според упатството нема многу вакс-он вакс-оф, американ нинџа стајл :) Па ај да го пробам...... Ме стемни ама првичните резултати не ме фасцинираа, ќе ја видам утре на сонце, па ќе ја корегирам. Од време на време во Wash Fabrik и` ударам по едно 200-денарско перење со восок, ок е за 2-3 недели, ама не е ко` дома кога ќе си ја светнеш, дома светната доста подолго трае :) 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #61 на: 22 Април 2012, 00:46:11 am »
Дома си е дома :)  тоа супер е двапати годишно, мада јас малку сум забеган по колата да биде чиста и на секои две недели восоче. Ајде види утре како ке ти направи кеиф преку ден со arexon, бај д веј купив микрофибер ракавица од веро 180 ден и многу сум задоволен од мекоста и пената што ја дава, башка секаде се завлекуваат пипците од микрофиберот, и ја осеќаш колата под рака :)
>>>>><<<<<

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #62 на: 22 Април 2012, 00:49:58 am »
завлекуваат пипците од микрофиберот, и ја осеќаш колата под рака :)

Kinkyyyy  ;D ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #63 на: 22 Април 2012, 01:01:48 am »
Ахахаха, ееххх нашиот двосмислен јазик  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
>>>>><<<<<

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #64 на: 22 Април 2012, 19:35:58 pm »
Еве и моети искуство со Arexons liquid wax, за суво време не го бива за к*** а за мокро не се знае. Денес колата ја паркирав во парк, се насобра на неа прст прашина, ај викам со возење ке се тргне, јок, не мрда, Мрсен е најверојатно, па заради тоа е добар на дожд.
>>>>><<<<<

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 22 Април 2012, 19:37:57 pm »
Прашината денес лесно ја симнав од кола, не е страшно, сјајот е просечен, сепак, според мене, дур не засукаш рукав и затрљаш убаво еден хард вакс, другово се1 е со делумен ефект...

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #66 на: 22 Април 2012, 20:25:45 pm »
Токму така, да потрошам восокот и се враќам на TW,  имам и 3М восок не е толку добар како TW metalic
>>>>><<<<<

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #67 на: 22 Април 2012, 22:03:27 pm »
Прашината денес лесно ја симнав од кола, не е страшно, сјајот е просечен, сепак, според мене, дур не засукаш рукав и затрљаш убаво еден хард вакс, другово се1 е со делумен ефект...

еден многу битен факт и за перење и за полирање и за чистенје ма све :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #68 на: 02 Мај 2012, 23:07:51 pm »
во тинекс земав вакво ,уште не сум го пробал како ќе биде.
цена  165 ден.
форд фиеста 1,4 тдци

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #69 на: 03 Мај 2012, 18:11:58 pm »
Top samponche e ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #70 на: 25 Јули 2012, 10:04:33 am »
Do sega samo vakov sampon imam koristeno..ali sega vidov eden Renco, pa ke idam toj da go zemam poso mi deluva pogust i polesno se nanesuva..ovoj e mnogu tecen..inace dobro pere

BTW samo sto kupiv K2 Ultra Wax i cekam denovive da se sredi vremevo za da go izdrcam malce :)

eve za sto zboram:

a i gledav edno interesno video za ova

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #71 на: 25 Јули 2012, 18:30:07 pm »
Колко пара и од каде ? :)
>>>>><<<<<

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #72 на: 25 Јули 2012, 18:33:29 pm »
350 den, ja go zedov od Ramstore, a imas i po Vero marketite mislam..btw ima i sungerce vnatre za nanesuvanje..

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #73 на: 26 Јули 2012, 01:02:28 am »
dobro e ova go imam probano samo nemoj slucajno nakaj staklo da ti otide :D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #74 на: 26 Јули 2012, 08:30:45 am »