Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1432491 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9330 на: 26 Септември 2017, 17:16:18 pm »
Аууууу, штета што е висока позицијата на товарен простор на караванот иначе сега за 3к еурца 159-че ќе лапнев  :)

Лошо.

Само ради тоа се откажуваш, мора да се шалиш....
"Лошо" беше наменето за спотот, ако може да влезе во категоријата спот :)
Инаку треба да се види во живо гепекот на 159 СВ. Не сум имал прилика.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9331 на: 26 Септември 2017, 17:36:39 pm »
Алфа, зар ќе замераш на практичност. То се воли бре ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #9332 на: 26 Септември 2017, 18:33:08 pm »
Аууууу, штета што е висока позицијата на товарен простор на караванот иначе сега за 3к еурца 159-че ќе лапнев  :)

Лошо.

Само ради тоа се откажуваш, мора да се шалиш....
"Лошо" беше наменето за спотот, ако може да влезе во категоријата спот :)
Инаку треба да се види во живо гепекот на 159 СВ. Не сум имал прилика.

Висок товарен раб, неправилен отвор на гепекот и релативно мала зафатнина. Не ги штиклира главните точки за поентата на караван возило. Штета.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #9333 на: 26 Септември 2017, 18:38:02 pm »
Не е за товарање гајби за на пазар.. Кој сака, може doblo да си земе, ептен практично, цела еуро палета собира + 4 патници :P Од друга страна ја има практичноста на хеч + солиден просторен капацитет, и одличен дизајн на возилото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9334 на: 26 Септември 2017, 18:40:49 pm »
Така де, согласни сме и за црвената боја ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9335 на: 26 Септември 2017, 18:41:12 pm »
Нема поента како караван.

Дизајнот не го дискутираме, пошо ден денешен му нема рамен.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9336 на: 26 Септември 2017, 18:44:03 pm »
Нема поента, ако си молер, па мора да ги креваш 20 литарските канти преку високото прагче. Или достављач по пиљари, па ти е битно коцкаст да биде влезот за да можеш 10 пакети персил да стаиш.  Ако си обичен корисник на возила ко што сме сите   повеќето ние, не е трагично. Ја добиваш практичноста на хеч, со солидно голем простор во гепек.
« Последно менување: 26 Септември 2017, 20:16:08 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #9337 на: 26 Септември 2017, 20:11:16 pm »

Колективната вредност на Алфите во Македонија падна за 20%. :D
Comments are disabled for this video.
Искусно!!!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #9338 на: 26 Септември 2017, 20:14:03 pm »
Така е.

И јас гледам на тоа како 159 со поголем багаж.
Праг имал......... па и зградаите имаат скали. Па сепак станови купуваме на 3-4-5-10 кат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9339 на: 26 Септември 2017, 20:15:34 pm »
Comments are disabled for this video.
Искусно!!!
ако може некако и видеото да се дисејблува...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9340 на: 26 Септември 2017, 21:36:06 pm »
Нема поента, ако си молер, па мора да ги креваш 20 литарските канти преку високото прагче. Или достављач по пиљари, па ти е битно коцкаст да биде влезот за да можеш 10 пакети персил да стаиш.  Ако си обичен корисник на возила ко што сме сите   повеќето ние, не е трагично. Ја добиваш практичноста на хеч, со солидно голем простор во гепек.

Абе ради инат, сол нема да остане по маркетиве...
Поентата на караванот е да имаш зголемена функционалност во однос на хеч или седан.
Не мора да си пиљар или молер за да има поента караванот. Пробај стави телевизор или некој поголем уред во багажник со неправилен отвор. Не е сеедно колку треба да подигнеш кеси од пазарење или детска количка за да ја ставиш во багажник. Не е сеедно, доколку имаш куче, дали кучето ќе го го одере браникот и околината, пошто е висок работ, или ќе може послободно да влезе во багажник.

Нема поента како караван. Ако требало да биде хеч, требало да ја направат и именуваат како хеч, а не како караван.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9341 на: 26 Септември 2017, 21:47:33 pm »
Незнам за караван ама за седан или хеџбек мене повеќе ми се свиѓа да има лип од барем 10-15цм.

Си редам еден ред торби и убаво си стојат стегнати и врз нив си терам втор ред торби у слично.

За хеџбек врата како кај новата Инсигнија со 5 врати ми има многу фин пристап. Стварно не ми смета лип, дури и ми годи.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9342 на: 26 Септември 2017, 21:52:55 pm »

Абе ради инат, сол нема да остане по маркетиве...
Поентата на караванот е да имаш зголемена функционалност во однос на хеч или седан.
Не мора да си пиљар или молер за да има поента караванот. Пробај стави телевизор или некој поголем уред во багажник со неправилен отвор. Не е сеедно колку треба да подигнеш кеси од пазарење или детска количка за да ја ставиш во багажник. Не е сеедно, доколку имаш куче, дали кучето ќе го го одере браникот и околината, пошто е висок работ, или ќе може послободно да влезе во багажник.

Нема поента како караван. Ако требало да биде хеч, требало да ја направат и именуваат како хеч, а не како караван.

А бе да немаше толку поента, алфа немаше ни да го напраи. Него ај.. ја изедовме солта неколку пати..

Телевизор ставам еднаш у деценија, може ќе се погоди да имам караван тогаш, можда ќе ми го донесат со комбе од Техномаркет, не знам.
Детска количка ставав во 166-ката, во Стилото, во 159-ката, сите имаат висок праг, и многу потесен отвор од било кој караван на светов.
Куче неам, ама сигурен сум дека лесно и со него ќе поминам, не е прагот еден метар разлика во однос на тие со флет лоуд е*аго, па да треба препони да рипа кучето.

Ако си го „сместиш“ мајндсетот во соодветниот сетап на кола, нема да имаш пречки. Секако, може да кажеме дека и твојот караван е непрактичен во однос на Doblo, пошто нели не може цела палета да собере, па коа ќе купиш комплет машина и сушара, ќе мора една по една да ги носиш до дома...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9343 на: 26 Септември 2017, 22:58:20 pm »
Добло спаѓа во друга класа на возила и нема ама баш никаква потреба да биде спомнато во конкретниов муабет.
Ако не па, има Фиат Дукато, па има све од дома да ти собере, не само телевизорот или детска количка.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9344 на: 27 Септември 2017, 06:38:08 am »
Секако дека спаѓа во друга класа возила, потребата да биде спомнато во контекст на муабетов е дека и од практично има попрактично, само до кај си спремен да одиш. Дали до Caddy Maxi или доволно е да имаш компактно возило кое има доволно простор да собере захтевна фамилија за на одмор или луѓе кои често поминуваат повеќе време на пат, со нормални куфери и торби и потрепштини.

Прагчето за кучето ќе го надминеме со подигната платформа во гепек. Можда ќе изгубиме 15-20л гепек, ама ќе носам неколку пара гаќи помалце за мене кога ќе одам на одмор. Другите работи, флет гепек со спуштени седишта, коцкаст и правилен лоуд спејс, тоа се работи воглавно за оние кои секојдневно товараат и имаат молерски или пиљарски бизнис, па тој дел им е битен во животот. За нас понормалните, кои 98% од времето го возиме празен гепекот, ништо тоа не значи.