Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1615956 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #7755 на: 28 Март 2016, 19:33:10 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

10 000 евра бараат :)

Ништо, ја за 10 000 евра мојана не би ја дал што е неколку децении помлада камоли ова ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7756 на: 28 Март 2016, 19:35:05 pm »
Редок крш е ова.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7757 на: 28 Март 2016, 19:43:33 pm »
Има мајстори, тешко се наоѓа мустра ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7758 на: 28 Март 2016, 19:45:18 pm »
Ова да земеш да го правиш е вон секоја логика. Единствно нешто што вреди од оваа кола е сообраќајната и плочката со број на шасија. Друго на преса.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onedeaf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
« Одговори #7759 на: 28 Март 2016, 21:21:33 pm »
Вреди да се сподели и го запознав лично и авто електричарот, свака част, му симнувам капа.
https://www.youtube.com/watch?v=O_zDXwcSBPA

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7760 на: 28 Март 2016, 21:38:28 pm »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7761 на: 28 Март 2016, 21:39:29 pm »
Вреди да се сподели и го запознав лично и авто електричарот, свака част, му симнувам капа.
Ја претворил алфата у канаринец-лампион (јојо светлечи за постарите што памтат). Сепак, мора да му се даде признание за трудот.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7762 на: 28 Март 2016, 21:40:42 pm »
Ова да земеш да го правиш е вон секоја логика. Единствно нешто што вреди од оваа кола е сообраќајната и плочката со број на шасија. Друго на преса.

симо.. беше да ја видиш колава, си ја видел претходно или коментариве од сликава што ја гледаш ги даваш? мислам, ок, 10 бона не вреди, тоа на сите им е јасно, ама дека е за на преса, би требало да се погледне и провери....

п.с. не сум ја видел, прашувам само...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4116
« Одговори #7763 на: 28 Март 2016, 21:44:03 pm »
Ако има зашто да и се фатиш а да не се распадне може да се изнесе на атрактивен пазар, ама  со почетни 10к за овој крш нема есап.

http://www.autoscout24.ch/de/d/alfa-romeo-gt-coupe-1974-occasion?allmakes=1&fuel=14&hpfrom=200&kmto=100000&make=2%2c0%2c0&model=19%2c0%2c0&slot=121&sort=price_asc&st=2&vehid=3711244&vehtyp=10

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7764 на: 28 Март 2016, 21:46:19 pm »
Ја претворил алфата у канаринец-лампион (јојо светлечи за постарите што памтат). Сепак, мора да му се даде признание за трудот.

џабе му е трудот... дизел е... башка алфа е... :) те зезам нормално, али дизел е, и поради тој факт, СПОРЕД МЕНЕ џабе е целата инвестиција и труд...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7765 на: 28 Март 2016, 21:47:24 pm »

симо.. беше да ја видиш колава, си ја видел претходно или коментариве од сликава што ја гледаш ги даваш? мислам, ок, 10 бона не вреди, тоа на сите им е јасно, ама дека е за на преса, би требало да се погледне и провери....

п.с. не сум ја видел, прашувам само...
Ја имам видено на поминување. Прилично пропадната е. Не ја имам погледано подетално, ама има многу скапано. Нема панел кој нема бајаги рѓа на него. Све треба да се мења, а и да многу да се крпи. Дури и 1000е да е цената, јас не би се нафатил, затоа што тука има додатно вложување од неколу илјади евра, би проценил накај 10.000 евра додатно вложување ако сакаш да ја вратиш во топ состојба (збориме внатрешност, надворешност и комплетна механика).
За парите тој што ги бара само за купов р`ѓа - погледни го ова: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=220477902
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4116
« Одговори #7766 на: 28 Март 2016, 22:01:00 pm »
Секако се има заборавено човекот. А секоја година се помалце има шанси да ја продаде. Да вложел 500 евра во лименка гаража пред 15 години може ќе спасел нешто.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
« Одговори #7767 на: 29 Март 2016, 12:17:47 pm »
До кај 2000 вреди да му дадеш, да ја подсредиш ид ја препродадеш..или возиш за кејф. :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #7768 на: 29 Март 2016, 13:28:46 pm »
Giulia-та не е лоша. Сериозно не е. Задните полумесеци треба да се направат. Одоздола нема дупки. Ја погледнав. Ама 10000 мало морген. 1000 да...би размислил. Штета...прв поголем снег и мраз ќе отиде јабана во неповрат.

Иначе имал гаража ама BMW то го паркирал таму :)))

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7769 на: 29 Март 2016, 13:55:37 pm »
Не беше добра уште пред две години. Од тогаш стои на истото место. Не се само полумесеците. Крилата, вратите, праговите... кај брцнеш пропаѓа :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!