Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1337679 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #7020 на: 24 Јули 2015, 17:42:03 pm »
Си ги помешал брзините. Секако дека е до возачот, но тоа не беше мој коментар (сепак, стојам на страната на тој валиден коментар), нема што да барам побрзо време, нема зошто воопшто некој да бара побрзо време. Кога официјално Алфа со свој тим и свој возач ќе отиде на стаза (како порше со фабричкиот си про-возач што си ги праи круговите), тогаш може да дискутираме за „официјални“ времиња. До тогаш, имаме две исти времиња, едното од новинар, другото од про-возач. И пак се наметнува прашањето:

Ај вака, да ти нацртам: Имаш две поршеа на иста стаза. Двете постигнуваат исто време. Ама еднотонго возел Стиг, а другото Џејмс Меј. Кое порше е побрзо? Кое ќе постигне подобро време ако двете ги вози Стиг?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #7021 на: 24 Јули 2015, 18:20:12 pm »
Ај и јас да ти нацртам, не можеш да наједш побрзо време значи нема, значи исто се брзи. Цело време некои изговори бараш за алфата, јас ниеден не барав за поршето, само реков дека се исто брзи и после имаше еден куп страни убедување дека било до возачот. :)
Кога ќе се појави побрзо време на wiki, ќе се вратиме на муабетов.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #7022 на: 24 Јули 2015, 19:59:54 pm »

Ако цена умешаш ќе ги сомеле и двете заедно. :)

Ako umesas cena, 4C kosta kolky obicen Cayman ili gresam?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7023 на: 24 Јули 2015, 20:13:02 pm »
Има и таква споредба ама и таа не бивала. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #7024 на: 24 Јули 2015, 20:18:17 pm »

Ако цена умешаш ќе ги сомеле и двете заедно. :)

Ako umesas cena, 4C kosta kolky obicen Cayman ili gresam?
From $52,600 2016 Porsche Cayman, MSRP
From $53,900 2015 Alfa Romeo 4C, MSRP
From $25,305 2016 Scion FR-S, MSRP

Да, коштаат колку два GT86.

https://www.youtube.com/watch?v=aI-WkHBUFN4

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7025 на: 24 Јули 2015, 20:27:00 pm »
Ај и јас да ти нацртам, не можеш да наједш побрзо време значи нема, значи исто се брзи. Цело време некои изговори бараш за алфата, јас ниеден не барав за поршето, само реков дека се исто брзи и после имаше еден куп страни убедување дека било до возачот. :)
Кога ќе се појави побрзо време на wiki, ќе се вратиме на муабетов.

Аха, значи пак ко` малине деца „изговори, па изговори“. Не и` требаат на 4C изговори. Си има своја таргет клиентела, гајле им е на Алфа за мене и тебе што купуваме second/third hand коли.
Сеа, ако може да ми одговориш на прашањето со поршеата што теоретски ги возат Меј и Стиг. Значи двајцата во две различни поршеа постигнуваат исто време на стаза. Кое порше би го избрал ти за побрзо? Тоа што го вози Стиг или тоа што го вози Меј?

Да ти доловам како изгледа тоа против професионалец: https://youtu.be/J9rBIKHJoaY?t=144

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7026 на: 24 Јули 2015, 20:33:11 pm »
Побрзо време уште не најде за алфата па уште изговори наоѓаш. ОК е, веројатно ќе постават. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7027 на: 24 Јули 2015, 20:35:16 pm »
Се вртиш во круг. Без одговор. Пријатно :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7028 на: 24 Јули 2015, 20:38:53 pm »
Не Симо, ти се вртиш во круг. Јас моето го докажав, останува ти твоето да си го докажеш, ама очигледно не можеш пошто постојано ја менуваш темата. Не ми е гајле за Стиг како возел, и за Корветата не ми е гајле дали имала побрзо време пошто си има време и за неа на Нордшлајфе дека е поспора од 918. Ме интересира дали ти или некој друг што вика дека е до возачот ќе најдете побрзо измерено време со снимка и телеметрија, како што се мери време на Нордшлајфе за да биде валидно. А до тогаш врти си во кругови, исто се брзи.

Можеше да провериш кој ја возел Алфата и колку Нурбургринг рекорди има поставено пред да речеш дека е до возачот :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Sport_auto_%28Germany%29#Supertest_Nordschleife

« Последно менување: 24 Јули 2015, 20:46:10 pm DarthJe5us »

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3937
« Одговори #7029 на: 24 Јули 2015, 20:49:45 pm »
Ај да пробаме вака:

Нека

1. A+B=Z
2. X+Y=Z
3. A>X

Прашање за двојака:

a. B=Y
b. B>Y
c. B<Y

Точниот одговор е?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7030 на: 24 Јули 2015, 21:04:14 pm »

Можеше да провериш кој ја возел Алфата и колку Нурбургринг рекорди има поставено пред да речеш дека е до возачот :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Sport_auto_%28Germany%29#Supertest_Nordschleife

А сеа ти проври си кој го возел Кајманот: https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_R%C3%B6hrl

Walter Röhrl (born 7 March 1947 in Regensburg) is a German rally and auto racing driver, with victories for Fiat, Opel, Lancia and Audi as well as Porsche, Ford and BMW.

.....

In recent years, he has been retained as the senior test driver for Porsche road cars, famously setting quick laptimes for them testing round the famous Nürburgring Nordschleife, for example with the Porsche Carrera GT.

Професионален тркач, со долгогодишно тркачко искуство. Ем тест драјвер за Porsche. Не бе, нема врска возачот. Ако се лажеме :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7031 на: 24 Јули 2015, 21:14:46 pm »
Линк за побрзо време на Алфата?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7032 на: 24 Јули 2015, 21:17:43 pm »
Поздрав4е до тупаџијата.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7033 на: 24 Јули 2015, 21:19:09 pm »
Значи исто брзи се?

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #7034 на: 24 Јули 2015, 21:33:44 pm »
А да си продолжите во пп со муабетиве децки :)