Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1332576 пати)

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #6735 на: 24 Јуни 2015, 20:12:16 pm »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #6736 на: 24 Јуни 2015, 20:16:34 pm »
-
Требаше предницата да ја задржат закосена,од скудетото према тркалата. Они ја затупеле, скроз ја исправиле.
Требаше задната квака да ја сокријат како кај 156.
Мислам дека тој сребрениот рендер ќе беше врвот, барем за мене.

+

Шалтаблата, посебно круговите за вентилација
Воланчето, ме потсеќа на тој кај БМЊ
Ме потсеќа позади на Масерати, in a good way.
Старт копчето на воланот.
За моторот исто пријатно изненаден, мислев дека ќе останат во шпекулации тие 500 коњи.

То бе контињууд...
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #6737 на: 24 Јуни 2015, 20:19:53 pm »
Интересно, мене па ми се допаѓа предницата како што викаш исправена, аи кваките за назад што си ги пишал како минус исто не ми пречат воопшто. Скриена квака кај џулиетата супер, кај сеат леон супер, ама кај ваква кола нема потреба според мене :)

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #6738 на: 24 Јуни 2015, 20:21:21 pm »

Да ја направеа вака некако ќе ги „рашљакаше“ конкурентите. Ама вакa светлоснава група ме потсеќа на абортиран производ од one night stand на 147 ФЛ и брз/гт86. 159 е сеуште најубав автомобил во задниве 15 години.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #6739 на: 24 Јуни 2015, 20:26:44 pm »
^Тоа се очекуваше.

@Cuore159, забелешки на место.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #6740 на: 24 Јуни 2015, 20:28:14 pm »
За овој рендер зборував погоре.

Само да беше позакосена према боковите напред, само тоа требало да го запазат, ама веројатно заради перфектна 50-50 дистрибуција на тежина.
Се утепав барајќи уште спецификации, некој, нешто?

Да не се разбереме грешка, ме дразни Џули. :)
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43907
  • Il Moderatore
« Одговори #6741 на: 24 Јуни 2015, 20:33:29 pm »
-
Требаше предницата да ја задржат закосена,од скудетото према тркалата. Они ја затупеле, скроз ја исправиле.

- Аха, мислиш зашилена према напред. Тоа не е некоја мана, на 159 понекогаш ми смета што од 4.5 метри кола 30cm ми се вишок у шилестата предница.
-Скриената задна квака мене не ми е пресудна работа. Поготово ако има GT варијатна од аутово. 159 нема скриена врата, па многу викаат дека е најубава алфа.
- Рендери имало и ќе има, продукција е друг муабет. Се согласувам, убав беше рендерот. Можда замената за егзекјутив салун (замената за 166) ќе биде поблиску до тој рендер :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #6742 на: 24 Јуни 2015, 20:33:52 pm »
Исто како сите и мене ми е многу грда напред дека е онака ко сплескана/права/грда. Да ја направеле како сивиот рендер предницата со малку повидливи фарови, немаше да има поубава кола од џулија :) Али како и да е, добра излегла, па моторот со 500 кс, па заден погон. Има напредок, голем напредок. А со заден погон ќе бидат сите мотори или само одредени?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #6743 на: 24 Јуни 2015, 20:40:11 pm »
-

- Аха, мислиш зашилена према напред. Тоа не е некоја мана, на 159 понекогаш ми смета што од 4.5 метри кола 30cm ми се вишок у шилестата предница.
-Скриената задна квака мене не ми е пресудна работа. Поготово ако има GT варијатна од аутово. 159 нема скриена врата, па многу викаат дека е најубава алфа.
- Рендери имало и ќе има, продукција е друг муабет. Се согласувам, убав беше рендерот. Можда замената за егзекјутив салун (замената за 166) ќе биде поблиску до тој рендер :)
Се навикнува човек на тие 20тина сантими плус, не е ништо страшно, нема да ги осеќаш за месец дена.
Не реков дека е, смислата на забелешката беше дека требаше легендарните моменти од 159 и 156 да ги пренесат тука.

Ентериерот ме топи, само уште седиштата да ги видам на убава слика.
-J.Clarkson

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #6744 на: 24 Јуни 2015, 20:58:22 pm »
Се навикнува човек на тие 20тина сантими плус, не е ништо страшно, нема да ги осеќаш за месец дена.
Не реков дека е, смислата на забелешката беше дека требаше легендарните моменти од 159 и 156 да ги пренесат тука.

Страшно е, затоа што тоа би означувало дека напречно е поставен моторот пред предната оска.

Со задниот погон, предната осовина мора да се помести нанапред и тоа е добра работа.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #6745 на: 24 Јуни 2015, 21:40:35 pm »
Не ме разбираш најверојатно, празни се тие цм, нема веза како е поставен моторот. Симо зборува од аспект на маневрирање.

Детали:

Карбон кадички

Интересно решение, ќе видиме што се добива со 2+1 на предни тркала, назад се 3. Море изгледа обратно е,а???

« Последно менување: 24 Јуни 2015, 21:56:45 pm cuoresportivo159 »
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43907
  • Il Moderatore
« Одговори #6746 на: 24 Јуни 2015, 22:02:22 pm »
Не ме разбираш најверојатно, празни се тие цм, нема веза како е поставен моторот. Симо зборува од аспект на маневрирање.

Празни се, ама кога ќе го погледнеш профилот имаш огромен „overhang“. Малку неприроден, пошто задниот оверхенг е помал.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #6747 на: 24 Јуни 2015, 22:09:48 pm »
Аууу аууу незнам од кај да почнам!
На прв поглед кога ја видов на официјалните слики си рекој ја утнаа. Сепак за неколку минути почна да расте на мене  :P Ми се свиѓа што не ја изгерманизираја ко јагуар што направи со XE. Не сум сигурен уште дека е поубаво ауто од него ама барем ми се свиѓа фактот што е со радикален и смел дизајн, што и не треба да биде поинаку кога станува збор за Алфа! Вака XE и 3 Series ќе изгледаат ко пасати покрај алфава.
Не ми се свиѓа многу надуена што изгледа како целина, тројката изгледа многу пониско од ова, мрежата напред на отворите можеле поситна да ја направат(ма да тоа се средува со афтермаркет). Ентериерот екстра, од надвор се надевам послабите модели нема да изгледаат многу различно од ова. На крај краева се доаѓа до неколку факти кои сами тие се важни како што кажа Дени. Алфа е, има заден погон, 50-50 дистрибуција на тежина и мотор со гени од ферари. Мене уште ми е битно само управувањето да не биде електрично и тоа е тоа!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #6748 на: 24 Јуни 2015, 22:39:12 pm »

Празни се, ама кога ќе го погледнеш профилот имаш огромен „overhang“. Малку неприроден, пошто задниот оверхенг е помал.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кој оверхенг го има овде? Не е сајанс фикшн, не претерувајте.

Да ја направеа вака некако ќе ги „рашљакаше“ конкурентите. Ама вакa светлоснава група ме потсеќа на абортиран производ од one night stand на 147 ФЛ и брз/гт86. 159 е сеуште најубав автомобил во задниве 15 години.

Не е дека не дразни колава, супер си е. Ми прави ќеф, ама дека овој рендер е подобар и ги дигна очекувањата скај-хај е.
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55046
  • Махер
« Одговори #6749 на: 24 Јуни 2015, 22:42:14 pm »

First World Problems.