Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1290170 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43717
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #4905 на: 28 Февруари 2014, 05:26:23 am »
1. Audi S3 - мислам дека е најкомплетен пакет од сите понудени
2. Alfa Romeo Giuilietta QV - има уште да се работи на дизајнот,перфорамнси на место
3. Golf GTI - дека возам па морам да гласам  :'( :'(
Перверзија али сепак Крузот е подобар  :-*

Бирај што ти одговара :) Мене двата коментари ми се на место ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #4906 на: 28 Февруари 2014, 05:32:49 am »
1. Audi S3 - мислам дека е најкомплетен пакет од сите понудени
2. Alfa Romeo Giuilietta QV - има уште да се работи на дизајнот,перфорамнси на место
3. Golf GTI - дека возам па морам да гласам :'( :'(
Бирај што ти одговара :) Мене двата коментари ми се на место ;)
Ова највеќе ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4907 на: 28 Февруари 2014, 05:38:06 am »
Се согласувам, дизајнот има по некоја маана. Ама некој тука ја нарече „Хјундаи“. BTW, не е ова VW, па да доработува дизајни 60 години, овие праат дизајн, ако не ти се свиѓа - одмарај една генерација. Може следната ќе ти се свиѓа. ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #4908 на: 28 Февруари 2014, 05:49:16 am »
Така е.Во разговор со влијатеен човек од Порше Македонија му разкажував како наместо со Џулиета завршив со Голф и ми го кажа потполно истото во врска со дизјанот на Алфа и VW.Според мене тоа е така поради карактеристиките на самите народи кои ги произведуваат.Италијани класика помодари,цела историја исполнета со уметност и измислување на нови трендови,додека германците тешка конзистентност и само усовршување на успешниот модел без превземање никакви ризици.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #4909 на: 28 Февруари 2014, 09:49:02 am »
Среќа, среќа огромна што во Кромберг и Шуберт не се прават кабелските снопови и за Алфа. Ќе видевме дали ќе ми го грешеа никот. Не сум веќе таму, ама можам да потегнам врски... :)

;D ;D ;D

Ете, се знај, одма ќе помогни некој. Само да се склучи таков договор, има од Алфа, Дација да бидни. Стискаш на дајлинско за да се отвори централната на твојата Алфа, се пали на комшијата Алфата в гаража (сосе гаража) ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #4910 на: 28 Февруари 2014, 16:31:42 pm »
Alfa GTV turbo sakal coekot  8)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4911 на: 28 Февруари 2014, 16:38:29 pm »
Ѕвер! ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #4912 на: 28 Февруари 2014, 19:12:03 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #4913 на: 01 Март 2014, 01:12:45 am »
Ете, се знај, одма ќе помогни некој. Само да се склучи таков договор, има од Алфа, Дација да бидни. Стискаш на дајлинско за да се отвори централната на твојата Алфа, се пали на комшијата Алфата в гаража (сосе гаража) ;D

Нема потреба ние да ја сјебваме, Алфа од мајка е сјебана   :P ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #4914 на: 01 Март 2014, 09:57:50 am »
Alfa Romeo Giulietta доби нов дизел мотор со 173 КС

Alfa Romeo неодамна претстави два нови мотори. Дизел агрегатот го доби моделот Giulietta, а бензинецот е наменет за МiTo.

Во Giulietta ќе биде вграден 2,0 JDTM со 173 КС и 350 Nm. До 100 km/h автомобилот ќе забрзува за 7,8 секунди, максималната брзина би изнесувала 219 km/h, со просечна потрошувачка на гориво од 4,4 l/100 km.

Alfa Romeo МiTo добива 1,4 MultiAir Tbi со 138 КС. Со новиот турбо бензинец МiTo би постигнувал максимална брзина од 209 km/h, со забрзување од 0 до 100 km/h за 8,1 секунда. Потрошувачката ќе биде малку повисока од онаа на Giulietta, односно 5,4 l/100 km.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4915 на: 01 Март 2014, 15:59:07 pm »
За мене од овие ружните, ако може една ваква:

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4916 на: 01 Март 2014, 18:35:57 pm »
Симо ти везе немаш!!!

Копи/пасте вагенските се најлепши  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #4917 на: 01 Март 2014, 21:18:05 pm »
Понекогаш ме фаќа инает да направам ергела од алфи и ланчии само да контрирам на гољфистите и бемвеовците :)

Штета што такви добри марки (VW/BMW) се упропастени од повеќе аспекти, што кај нас, така и во светски рамки.

Вистинските VW/BMW се до 1991 (или еве 1995) ...од таа точка натаму произведуваат безлични возила за луѓе што не знаат да си го избришат носот.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
« Одговори #4918 на: 01 Март 2014, 22:07:02 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4919 на: 01 Март 2014, 22:10:34 pm »