Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1424556 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #180 на: 13 Јули 2011, 16:11:39 pm »
nedaj boze da ima alfi prodadeno kolku "za narodot" koli. alfa ne e za masata... :)

+1

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #181 на: 13 Јули 2011, 16:14:45 pm »
nedaj boze da ima alfi prodadeno kolku "za narodot" koli. alfa ne e za masata... :)
Alfa e за столчиња.  8)
Сакаше да кажеш Алфа е за на столБчиња?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #182 на: 13 Јули 2011, 16:48:13 pm »

и BMW продаде 1,224,280 примерка...

или и тоа е за широка народна маса ко VW?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #183 на: 13 Јули 2011, 16:53:00 pm »

120 000 годишно е солидна бројка за Alfa Romeo.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #184 на: 13 Јули 2011, 16:55:00 pm »
Тоа е во просек по 328,7 гееви купуваат алфа дневно... Не  е лошо ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #185 на: 13 Јули 2011, 17:00:27 pm »

Богами не е лоша бројка ако продаваш Спејс Шатлови...!
А еве и зошто....мажите повеќе ги интересира она што има под сукњичево на дадава отколку под хаубата на Алфата.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #186 на: 13 Јули 2011, 17:05:38 pm »

Не можам да сфатам една работа... ова го кажувам без навреда и без икакво омаловажување на марката ...

Зошто кола која толку многу ја фалите Вие сопствениците, го нема своете место покрај едно BMW, AUDI?
Тоа се марки кои имаат создадено своја репутација, и нема потреба некој друг да ги фали...
Колата само по себе е феномен ...
Да оспориш квалитет на BMW мора да си луд... Нешто што не е случај со Алфата ...

Сакате(Вие, споствениците) да ја направите марката посебна, се изнаслушав муабети, дека Алфа прва иновирала 3 копчиња на таблата напред... Никој Алфаш не спомнува дека кога Мерцедес правеше коли, Алфа не постоеше...

Ова не го пишав досега, оти знам дека ке речете дека мразам Алфа, и плукам по брендот... Мојот комшија, со неговата 145, повеќе време помина во гаража, отколку на пат...

Пробувам да сфатам по што е оваа кола посебна како што тврдите, но досега никој не кажа легитимна причина, освен дека не може секој да вози Алфа, и дека кога ке свртиш клуч во Алфа, цела историја? ти поминува пред очи ...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #187 на: 13 Јули 2011, 17:27:32 pm »

Не можам да сфатам една работа... ова го кажувам без навреда и без икакво омаловажување на марката ...

Зошто кола која толку многу ја фалите Вие сопствениците, го нема своете место покрај едно BMW, AUDI?
Тоа се марки кои имаат создадено своја репутација, и нема потреба некој друг да ги фали...
Да оспориш квалитет на BMW мора да си луд... Нешто што не е случај со Алфата ...

Сакате(Вие, споствениците) да ја направите марката посебна, се изнаслушав муабети, дека Алфа прва иновирала 3 копчиња на таблата напред... Никој Алфаш не спомнува дека кога Мерцедес правеше коли, Алфа не постоеше...

Ова не го пишав досега, оти знам дека ке речете дека мразам Алфа, и плукам по брендот... Мојот комшија, со неговата 145, повеќе време помина во гаража, отколку на пат...

Пробувам да сфатам по што е оваа кола посебна како што тврдите, но досега никој не кажа легитимна причина, освен дека не може секој да вози Алфа, и дека кога ке свртиш клуч во Алфа, цела историја? ти поминува пред очи ...

Колку души од Македонија работите во Авганистан ?

Будали сте вие ?

Ве замара некој ?

Така си избрал твое право.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #188 на: 13 Јули 2011, 17:32:55 pm »
Dobro be luge edinstvena greska vo istorijata na Alfa Romeo e vo 80-te koga imase slaba zastita od korozija,i koga ja kupi FIAT samo prepisuvase od Alfa, a ne investirase nisto vo nea.....e sega pocnaa da se menuvaat rabotite i se gleda dek odat vo nagorna linija.....

-Izmislija common-rail dizel (site go koristat toj dizel motor)
-Nagrada za najdobri novi motori ( Twin Air)
-Alfa Romeo 156(kola na godinata vo evropa)
-Alfa Romeo 166(Dizajn na godinata vo evropa,za limuzina)
-Neosporen fakt deka e najupravliva kola (a osobeno so preden pogon) zaradi prednicata so dupli viluski(nesto kako f1)

A NAJMNOGU OD SE ME NERVIRA sto tolku se falite so kvalitet na TOYOTA,VW,MAZDA,BMW..... i neznam tamu drugi a,sekoja godina stana praksa da povlekuvaat na servis po 1 000 000 vozila.....ponekogas duri ima i covecki zrtvi zaradi toj ""kvalitet"...KVANTITET NE ZNACI KVALITET

A jas licno so dve race ke potpisam deka ako ALFA e odrzavana kako so treba,vozena kako sto treba,nema da krcne......

A sega objasnete vie zosto i kako moze luge koi mnogu i daleku poveke razbiraat vo avtomobili od site nas tuka,luge koi imaat izvozeno se zivo na ovoj svet
da zboruvaat kako za nesto sveto koga stanuva zbor za ALFA ROMEO......Ne e samo Top Gear vo prasanje,ili nekoi dr emisiii....

I zosto se tolku retki majstorite koisto znaat da rabotat na ALFA ROMEO?  a strucnjaci za dr avtomobili na sekoe kose

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #189 на: 13 Јули 2011, 17:36:36 pm »
A za toa kako izgledaat mislam deka samo od pusti inaet i komsiiski kompleks(tradicionalen makedonski) moze nekoj da  kaze loso
-J.Clarkson

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #190 на: 13 Јули 2011, 17:50:24 pm »
Drugi tehnicki inovaciii koi gi ima izmisleno alfa romeo se
-varijabilna turbina
-variable valva timing ili popoznato kako VVT
-zadna transaxle oska
-5 brzinski menjaci (zaedno so Lancia)
-prvi so aluminiumski blok na motor.....
i da ne nabrojuvam uste
 ova se raboti od ALFA ROMEO HISTORY komplet knigi koi gi ima na internet moze da gi kupi koj saka 300evra kostaat
-J.Clarkson

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #191 на: 13 Јули 2011, 17:51:15 pm »
Cuore Sportivo, фала на исцрпниот одговор. Реков погоре дека не ми е целта да ја напаѓам марката. Очигледно не си прочитал што така ми одговори ...

cuoresportivo166 ... ти ги почитувам постовите ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #192 на: 13 Јули 2011, 17:53:40 pm »

пријателе,ако разлисташ низ историјата на автомобилите,ке видиш дека Алфа Ромео,и не е толку млада компанија како што си мислиш ти....целата тркачка историја на Алфа Ромео можи Мерцедес ја створи....јас имав две 145 од кои едната ја уништив,а со другата немав никаков ама баш НИКАКОВ проблем,па и дечките што ја купија од мене,се додека не ја уништија немаа никаков проблем....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #193 на: 13 Јули 2011, 17:54:52 pm »
Drugi tehnicki inovaciii koi gi ima izmisleno alfa romeo se
-varijabilna turbina
Ова не е на Порше?
И грешка си дека Алфа ги има измислено. Туку веројатно први вградиле во сериско производство.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #194 на: 13 Јули 2011, 18:07:19 pm »
ne gi mesaj so taa turbinata koja PORSCHE ja narekuvase PRACTICAL(bidejki obicnata ne bila practical ;D) i bila samo so malce neznam kako so poprosiren obseg......

eve gi knigitehttp://www.google.com/imgres?imgurl=http://reoriginals.com/ProductImages/alfa%2520romeo%2520book%25202007%2520special%2520offer%2520copy%2520(2).jpg&imgrefurl=http://www.reoriginals.com/browseproducts/Alfa-Romeo-Book-2007.html&usg=__crZsvqoD-oqMkRXiFaSV4odVgvs=&h=1030&w=1181&sz=385&hl=en&start=1&zoom=0&tbnid=6BGY4Y2KayKXWM:&tbnh=131&tbnw=150&ei=LsEdTt7UJImx8QOL1JCcCA&prev=/search%3Fq%3Dalfa%2Bromeo%2Bbooks%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D1440%26bih%3D799%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1
-J.Clarkson