Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1487639 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9495 на: 27 Јануари 2018, 03:57:55 am »
Bosse ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44575
  • Il Moderatore
« Одговори #9496 на: 27 Јануари 2018, 09:46:09 am »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #9497 на: 27 Јануари 2018, 09:48:19 am »
Од фабрика ја напраиле да зголемува гласност со зголемување на брзина без опција за исклучување на тој прекрасен "feature" ?
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9498 на: 27 Јануари 2018, 09:57:42 am »
Од фабрика ја напраиле да зголемува гласност со зголемување на брзина без опција за исклучување на тој прекрасен "feature" ?
Се курчат од Bosse, ти викаат „ние знаеме како треба, нема што ти да чачкаш многу-многу“. BTW, има микрофон преку кој го мери нивото на галама и плус у комбинација со сензорот за брзина, автоматски контролира колку да го појача. Кај нормалните, не-босе, има подесување ручно за SVC Auto volume.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
« Одговори #9499 на: 27 Јануари 2018, 09:59:31 am »
Или чачкање на вредностите на миркофонот и сензорот за брзина што му ги даваат на радиото или флеш на радиото...

Сигурно има некој низ интернетов што го решил ова

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9500 на: 27 Јануари 2018, 10:07:39 am »
Мислам само од конетор да се откачи сигналот за speed ќе биде доволно, ама ја не би го чачкал многу-многу.
Bosse-то во 147 и GT не е ништо посебно, со задоволство би ги сменил и звучниците и DSP-то и headunit-от :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11843
  • Архитект
« Одговори #9501 на: 27 Јануари 2018, 12:42:21 pm »
Кај мене е во

Menu  > SVC >

Ама тоа Bose нема гаснење.
Некој викаат ако се откачи тој микрофонот можи да прекини да работи, ама не успеал некој.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #9502 на: 28 Јануари 2018, 12:11:02 pm »

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
« Одговори #9503 на: 28 Јануари 2018, 15:06:57 pm »
Дека у темава си го постирал мислев дека алфава ќе тепа...

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #9504 на: 28 Јануари 2018, 17:23:06 pm »
Това беше само МАМКА  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9505 на: 28 Јануари 2018, 17:28:19 pm »
Години им требаше да го средат BMW-во да тепа на рамно ;D Сеа уште неколку, за да тепа по кривини :P

BTW, имаше гласини за 60-тина кс појака Giulia Quadrifoglio, така да пак ќе биде „оф лелее кој ќе ги стига пак овие жабариве..“ ;)

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
« Одговори #9506 на: 28 Јануари 2018, 17:46:43 pm »
Абе коли се тоа па ти. Хаха ама рипна. Топ се и двете би ги искинал од возење.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #9507 на: 28 Јануари 2018, 19:12:02 pm »
Да каже некој од алфистиве збор два за Giulietta Veloce? Како е во споредба со QV и можеби да не знае колку кошта кај нас? Во онлине каталог ја немаат.

Некако цените ми немаат логика или јас не капирам.Колку што видов набрзина во Србија е ~25000 евра, Германија 35000 итн

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9508 на: 28 Јануари 2018, 19:32:26 pm »
Veloce е замена за QV, нема што да се каже во спореба со QV. Alfa со претставувањето на Giulia Quadrifoglio Verde, го исфрли QV од моделите MiTo и Giulietta, прекрстувајќи ги најсилните изведби од овие модели во Veloce. Мислам дека во скопје има една црна veloce, и мислам дека не е увезена, така да треба да се праша во Automobile колку би коштало кај нас да се порача. Цената, секако зависи од опремата, пазарот и локалните давачки.
Еве цени и во бугарија: http://www.alfaromeo.bg/wp-content/uploads/2017/10/Price_List_Alfa_Romeo_Giulietta_FEB_2017-2.pdf

Veloce доаѓа само со TCT (Twin Clutch Transmission), додека постарите верзии на QV доаѓаа само со мануелен. Не се сеќавам дали во некој период се нудеа и двете варијанти, но небитно, сега веќе нова можеш само со TCT да земеш.
Исто така, постои и мала разлика во моторот и силата, Veloce има 240кс вс првите QV кои имаа 235кс. Некој килограм е полесна, поради алуминиумскиот блок наместо челичниот во првите верзии на QV. Подобро забрзување до 100 благодарение на овие промени (полесна, повеќе кс, тцт менувач), и тоа е тоа Другите работи се суптилни измени во изгледот и опремата.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #9509 на: 29 Јануари 2018, 08:34:50 am »
Фала Симо, баш ќе поминам до Аутомобиле да прашам информативно за цена, ионака ми е успат после работа.