Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1339677 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5730 на: 21 Октомври 2014, 02:53:32 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #5731 на: 21 Октомври 2014, 14:16:43 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #5732 на: 21 Октомври 2014, 18:50:12 pm »
Aj најди го твојот омилен гиф со Хитлерчо и НАЈН НАЈН НАЈН. :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5733 на: 21 Октомври 2014, 19:02:14 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #5734 на: 21 Октомври 2014, 20:31:07 pm »
Aj најди го твојот омилен гиф со Хитлерчо и НАЈН НАЈН НАЈН. :D

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #5735 на: 25 Октомври 2014, 10:01:02 am »
Тоа ти е кога ќе се заразиш со вирус Алфа Ромео

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #5736 на: 25 Октомври 2014, 23:31:50 pm »
Not a valid youtube URL

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #5737 на: 26 Октомври 2014, 01:26:33 am »
Заслужува и по втор да биде постирано.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5738 на: 26 Октомври 2014, 09:17:29 am »
Не бев сигурен дали е тука веќе постирано, а знам дека го го гледав поодамна, и сега пак налетав на видеово. Инаку, заслужува. Момакот покажува што е навистина автомобилска страст!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #5739 на: 26 Октомври 2014, 19:16:17 pm »

Отсутен 80 B4

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #5740 на: 26 Октомври 2014, 20:08:08 pm »
Алфистиии :) мислење некој да ми даде за Aлфица 146 1.9 ТD 66 KW мани на моторот на шо да припазам и комплетно за целото возило секаков коментар во врска со моделот/моторот 146 е добредојден пошто појма немам за Алфа Ромео,некои викаат дека деловите биле скапи ова она ама дечкото сменил од предница све што имало за мењање ми рече само дека еден или два греача би требало да се сменат.
Се извинувам ако на погрешно место го напишав ова и се извинувам ако негде во претходните постови има нешто во што би ми помогнало неможев да барам сепак поголема е темава   ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5741 на: 26 Октомври 2014, 20:46:00 pm »
Класичен дизел со бош пумпа А.К.А - трактор. Како и сите ФИАТови ТД мотори од тоа време, нема некои поголеми маани, освен што е тром, чади и троши :) Не се расипува нешто посебно, освен бош пумпата а и често знае да се расштелува односот на гориво.
146 е воглавно добро склопено ауто, лесно и ефтино за одржување.

Јас би ти препорачал да бараш 146 JTD, зошто е поново годиште, фејслифт со подобар ентериер, посовремен мотор и поснажен мотор што троши и до 20% помалку.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5742 на: 26 Октомври 2014, 22:54:46 pm »
Алфистиии :) мислење некој да ми даде за Aлфица 146 1.9 ТD 66 KW мани на моторот на шо да припазам и комплетно за целото возило секаков коментар во врска со моделот/моторот 146 е добредојден пошто појма немам за Алфа Ромео,некои викаат дека деловите биле скапи ова она ама дечкото сменил од предница све што имало за мењање ми рече само дека еден или два греача би требало да се сменат.
Се извинувам ако на погрешно место го напишав ова и се извинувам ако негде во претходните постови има нешто во што би ми помогнало неможев да барам сепак поголема е темава   ;D

Низ раце ми помина една 146-ка, сега имам 145-ка, и тие што викаат дека деловите се скапи, не знаат ништо очигледно :)

Потрошни делови:
Предница комплет нова од 5000 до 6000 денари, плочки предни околу 1500 денари за Феродо, дискови 50тина евра за пар, манжетни на зглобови 300 денари по страна, лагери на тркала со АБС 1600 денари за FAG и така натаму. Иако е Алфа, прилично издржлива е во поглед на механика.

Би те советувал за JTD исто како Симо, затоа што TD има многу малку во Македонија, и 99% се извозени до максимум. JTD обично ќе најдеш од увоз, па ќе треба малку попретпазлив да бидеш.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080

Отсутен 80 B4

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #5744 на: 26 Октомври 2014, 23:18:50 pm »
Некако ефтино ми се виде ми ја понуди дека и друга кола си купи сеа вика убаво го служела бил задоволен  ;D како и да е фала на советите значи подобро би било да се бара JTD не била од увоз така исто ми рече може некој и ја знае од Алфистиве зелена боја е со издувче одпозади и звук баш како на IMT :D без увреда на фановите на Алфа  ;D