Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1432166 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #465 на: 10 Октомври 2011, 15:04:26 pm »
Ми се допаѓа. Ми личи на Адидас патика оние професионалните за трчање.
Не верувам дека ќе личи вака, до 2014/15 има време.. можеби пак ќе личи на профи патика со строга намена, ама има време :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #466 на: 10 Октомври 2011, 15:05:42 pm »
Само да не ја направат како кломпа. Тоест како УАЗ :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #467 на: 10 Октомври 2011, 17:00:31 pm »
Не е нова идејава за Алфа СУВ...

Уште во 2003-та избација некој си концепт „Камал“... Ова сеа е поприлично истото со тоа од тогаш. А ко што знаеме, тогаш Chrysler group сеуште не беше под Фиат :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Tocno,ali imaa uste togas tesna sorabotka.....
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #468 на: 10 Октомври 2011, 17:37:54 pm »
Тоа време повеќе имаа соработка со GM него ли со Chrysler групацијата. Тој период Chrysler беа со Mercedes, т.е. Daimler. Малце не ми се верува до толку да се мешале едни со други, иако нели, не е исклучена и таа можност :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #469 на: 10 Октомври 2011, 18:23:31 pm »
Тоа време повеќе имаа соработка со GM него ли со Chrysler групацијата. Тој период Chrysler беа со Mercedes, т.е. Daimler. Малце не ми се верува до толку да се мешале едни со други, иако нели, не е исклучена и таа можност :)
Epa najprvo koga pocnaa ovie spekulacii se pisuvase deka SUV-to i naslednikot na 166 trebase da imaat platformi od chrysler......pa potoa se zboruvase deka ke bide mal SUV-ot i ke ja zeme C-EVO platformata na Giulietta......pa sega otkako go kupija Chrysler,definitivno e jasno na sto ke se bazira...
Megutoa, platformata na Chrysler 300C pocna da ja koristi Lancia za novata Thema,a "169" ke deli platforma so Quatroporte
-J.Clarkson

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #470 на: 10 Октомври 2011, 18:42:03 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #471 на: 10 Октомври 2011, 23:29:24 pm »
Epa najprvo koga pocnaa ovie spekulacii se pisuvase deka SUV-to i naslednikot na 166 trebase da imaat platformi od chrysler......pa potoa se zboruvase deka ke bide mal SUV-ot i ke ja zeme C-EVO platformata na Giulietta......pa sega otkako go kupija Chrysler,definitivno e jasno na sto ke se bazira...
Megutoa, platformata na Chrysler 300C pocna da ja koristi Lancia za novata Thema,a "169" ke deli platforma so Quatroporte

Well smack my ass and call me Judy!

Некако осеќам дека тоа ќе биде мојата прва Алфа... Нормално, планирам да сјебам пар менувачници и експозитури, за соодветно да се обезбедам нели :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #472 на: 11 Октомври 2011, 01:07:24 am »

Well smack my ass and call me Judy!

Некако осеќам дека тоа ќе биде мојата прва Алфа... Нормално, планирам да сјебам пар менувачници и експозитури, за соодветно да се обезбедам нели :D
 Ima najavi i za vrakanje na zaden pogon kaj najgolemata Alfa.....mhm mhm mmmmmmhm   :-* :-* :-* ;D ;D ;D
-J.Clarkson

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #473 на: 11 Октомври 2011, 13:05:29 pm »

На нареден собир мора и ние да клокотиме ;D
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #474 на: 12 Октомври 2011, 00:32:13 am »

На нареден собир мора и ние да клокотиме ;D

Да да треба еден таков клип да напраиме ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #475 на: 13 Октомври 2011, 07:31:17 am »
Alfa 156 against ALL

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #476 на: 13 Октомври 2011, 11:30:44 am »
Niceee  ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #477 на: 13 Октомври 2011, 12:09:41 pm »
Видоа, дека имаат послаби моторчиња од Меганите, Опелите и Голфовите... па на ред се мотори да праат ;)

http://www.brzkrug.com/novitetiii/mk-avto/2304-alfa-romeo---300k

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #478 на: 13 Октомври 2011, 12:16:13 pm »
Aко некогаш би можел да бирам Алфа, средна класа, 159-ка ... Видов мат црна у Гејлада, импресивно изгледа ...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #479 на: 13 Октомври 2011, 12:27:40 pm »
Видоа, дека имаат послаби моторчиња од Меганите, Опелите и Голфовите... па на ред се мотори да праат ;)

http://www.brzkrug.com/novitetiii/mk-avto/2304-alfa-romeo---300k

This should be fun. Олеснета Giulietta со 300 коња. Кај ќе ни биде крајот?