Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1613837 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #4095 на: 24 Јули 2013, 09:58:33 am »
;D ;D ;D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #4096 на: 24 Јули 2013, 10:50:50 am »
Nekoj nemozel da izdrzi bez Alfa romeo na 2 trkala, pa si naprail V6 Bike

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4097 на: 24 Јули 2013, 10:53:20 am »
некој забеган како тебе и симо е овој... :) божеееее.... малку ги има на 4 тркала па сега и на 2... СТРАШНО... инвазија на болести.. микроби... плевел... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #4098 на: 24 Јули 2013, 13:08:03 pm »
во Визбегово пред бензинската Макпетрол од лева страна имате 155ка Q4 таму мислам дека сите коли се на продажба. Оваа стои дугачко време паркирана. Така да има доста алфаши на форумов нека идат да ја видат. Да немав толку ( 7 ) коли и да имав повеќе кеш без размислување би ја купил па ќе чека подобри времиња

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #4099 на: 24 Јули 2013, 13:44:26 pm »
@peconi
Crvenata kaj Volvo sto e parkirana?

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #4100 на: 24 Јули 2013, 13:45:45 pm »
црвена да, ама тоа волво не сум го приметил. Точно под билбордот е паркиран заедно со други коли (бмв, опел, некој си џип)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #4101 на: 25 Јули 2013, 08:43:51 am »
Се спрема, се спремаа...

Според некои, можеби ќе се вика 6C, а е поставен на maserati ghibli платформа, по пауза од скоро 10 години - новиот најголем модел на Alfa:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #4102 на: 25 Јули 2013, 08:50:49 am »
Би било глупо ако е новиот најголем модел на Алфа, да се вика „6С“, имајќи предвид „4С“ и „8С“ какви модели се, каросериски гледано.

Башка, сеуште не можам да разберам, како и зашто ја „напуштија“ предницата на Брера и 159 и се прешалтаа на ова...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4103 на: 25 Јули 2013, 09:13:35 am »
Никој не знае за тоа. Ни самите незнаат.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #4104 на: 25 Јули 2013, 09:38:36 am »
И јас се приклучувам кон незнањето .... и теоријата дека ни они незнаат ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #4105 на: 25 Јули 2013, 11:20:07 am »
Би било глупо ако е новиот најголем модел на Алфа, да се вика „6С“, имајќи предвид „4С“ и „8С“ какви модели се, каросериски гледано.
Историски гледано 6c одсекогаш било спортски двосед. Но, со оглед на „популарноста“ на 4 вратни „купеа“, ништо чудно да се изглупираат..

Цитат
Башка, сеуште не можам да разберам, како и зашто ја „напуштија“ предницата на Брера и 159 и се прешалтаа на ова...

Скапотија. поефтино е да направиш два големи пластични фарови како јајце на око, отколку 6 поединечни елементи со посебни држачи, каблирање и се` што носи тој дизајн.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #4106 на: 25 Јули 2013, 15:19:16 pm »
А уште поскапо е да ги направиш тие два големи пластични фарови и ради нив да не продадеш ни една кола.

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #4107 на: 25 Јули 2013, 16:13:50 pm »
Ne bi mi smetala vo kolekcijata i edna vakva KOCKA

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #4108 на: 26 Јули 2013, 08:49:34 am »
Историски гледано 6c одсекогаш било спортски двосед. Но, со оглед на „популарноста“ на 4 вратни „купеа“, ништо чудно да се изглупираат..

Цитат

Скапотија. поефтино е да направиш два големи пластични фарови како јајце на око, отколку 6 поединечни елементи со посебни држачи, каблирање и се` што носи тој дизајн.

Зборот ми беше, ако се спрема тоа да биде наследник на 166, би било глупо да го крстат 6С, имајќи предвид дека „С“-то симболизира поинаква каросериска изведба.

А за другово... Не знам шо да кажам... На своју, како да кажу, вољу... и храброс... утепасмо гу предницу на Алфу.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4109 на: 26 Јули 2013, 08:57:39 am »
Се спрема, се спремаа...

Според некои, можеби ќе се вика 6C, а е поставен на maserati ghibli платформа, по пауза од скоро 10 години - новиот најголем модел на Alfa:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Se sprema pogolem Klingonec...