Ај и јас да се замешам во Алфа муабетот. Алфите од секогаш ми се допаѓале, но она од секогаш што ме пленело било звукот, поготово на боксер моторот. Ебење. Тој скептицизам што владее дека се расипливи, неиздржливи.... мислам дека во изминативе години се побива. Сум имал искуство, од пријатели со неколку Алфи, 145, 147, 156, 166, ниту една од нив немала некој позначаен проблем. Нормално одржувани се како што треба. Да не зборам за предното потпирање кај Алфите кое е единствено за разлика од конкуренцијата кое му дава информации на возачот толку колку што е потребно, а го гризе асфалтот без да ни малку да пушти.
Се сеќавам пред, 10-тина години кога отидов во салон, имаше една 147-ка изложена, ама не се сеќавам што држеше под себе и како беше опремена. Ама кога седнав се осеќав како да дошол Ангелковски и ја сошил колава околу мене. Воланот, седиштата, менувачот беа опшиени со црвен конец... перверзии. Тогаш си кажав, еден ден мора да имам Алфа.
Потполно ги разбирам Алфистите, се надевам дека еден ден и јас ќе си го приуштам тоа задоволство. Само претерано тупење околу истото доведува до одбивност