Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1424782 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #225 на: 13 Јули 2011, 23:25:45 pm »
Тебе другарче се повеќе и повеќе те почитувам!

Го знаеш вицот за Латас и Ѕинго? ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #226 на: 14 Јули 2011, 00:05:42 am »

Виц Виц, ама дечурланава се здаде по нив ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #227 на: 14 Јули 2011, 00:06:49 am »
Hahah

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #228 на: 14 Јули 2011, 00:09:36 am »

Виц Виц, ама дечурланава се здаде по нив ;D ;D ;D
Еј ја не го знам, дај кажи го ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #229 на: 14 Јули 2011, 14:11:37 pm »
Ај и јас да се замешам во Алфа муабетот. Алфите од секогаш ми се допаѓале, но она од секогаш што ме пленело било звукот, поготово на боксер моторот. Ебење. Тој скептицизам што владее дека се расипливи, неиздржливи.... мислам дека во изминативе години се побива. Сум имал искуство, од пријатели со неколку Алфи, 145, 147, 156, 166, ниту една од нив немала некој позначаен проблем. Нормално одржувани се како што треба. Да не зборам за предното потпирање кај Алфите кое е единствено за разлика од конкуренцијата кое му дава информации на возачот толку колку што е потребно, а го гризе асфалтот без да ни малку да пушти.

Се сеќавам пред, 10-тина години кога отидов во салон, имаше една 147-ка изложена, ама не се сеќавам што држеше под себе и како беше опремена. Ама кога седнав се осеќав како да дошол Ангелковски и ја сошил колава околу мене. Воланот, седиштата, менувачот беа опшиени со црвен конец... перверзии. Тогаш си кажав, еден ден мора да имам Алфа.

Потполно ги разбирам Алфистите, се надевам дека еден ден и јас ќе си го приуштам тоа задоволство. Само претерано тупење околу истото доведува до одбивност ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #230 на: 14 Јули 2011, 14:20:05 pm »
Кој алфиста ќе ми даде три кругчиња околу Веро во Недела? Ај да видиме што е тоа толку добро кај Алфите. Па и ја сум македонче може сум во заблуда.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #231 на: 14 Јули 2011, 14:25:03 pm »
Ти влегуваш да возиш Алфа само доколку ветиш дека нема да влезеш во колата полн со скептички мисли.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #232 на: 14 Јули 2011, 14:28:05 pm »
Ти влегуваш да возиш Алфа само доколку ветиш дека нема да влезеш во колата полн со скептички мисли.
Еве ветувам дека нема да влезам со скептички мисли. Можете и пиво или две да частите пред тоа да ме расположите

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #233 на: 14 Јули 2011, 14:31:18 pm »
Кој алфиста ќе ми даде три кругчиња околу Веро во Недела? Ај да видиме што е тоа толку добро кај Алфите. Па и ја сум македонче може сум во заблуда.

Пробај Фаланга па види, ја имам пробано ама може сум опериран од осет???
159-та ЈТДм на колегава ја имам возено 3 пати, последниот пат Скопје-Охрид, со ремап тегне, убаво оди, се супер, ама од она посебноно некако не сетив ништо, освен што ми се слоши по кривините на Стража?!?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #234 на: 14 Јули 2011, 15:28:32 pm »
претерано тупење околу истото доведува до одбивност ;)
Тоа е причината за сите заебанции и реметења кои ги доживуваат некои членови на форумов и во животот воопшто.

Што се однесува до Алфа: со неколку исклучоци (како Коцка 155) имаат одличен дизајн и одлични концепти. Имаат иновативност во однос на технологијата, но најечсто нивните технологии се излезени прерано со голем број недостатоци и маани. Квалитетот и издржливоста според статистиката се на просечно ниво. Сума сумарум за парите кои ќе треба да ги дадеш за една Алфа има многу други конкурентни возила од останатите брендови кои се подобри во некои карактеристики од неа. Па така нејзината продажба се сведува на лојалноста и имиџот на оној кој ја купува.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #235 на: 14 Јули 2011, 15:39:33 pm »
претерано тупење околу истото доведува до одбивност ;)
Тоа е причината за сите заебанции и реметења кои ги доживуваат некои членови на форумов и во животот воопшто.

Што се однесува до Алфа: со неколку исклучоци (како Коцка 155) имаат одличен дизајн и одлични концепти. Имаат иновативност во однос на технологијата, но најечсто нивните технологии се излезени прерано со голем број недостатоци и маани. Квалитетот и издржливоста според статистиката се на просечно ниво. Сума сумарум за парите кои ќе треба да ги дадеш за една Алфа има многу други конкурентни возила од останатите брендови кои се подобри во некои карактеристики од неа. Па така нејзината продажба се сведува на лојалноста и имиџот на оној кој ја купува.

И мала позитивна промена во квалитетот и издржливоста ке донесе доста различни продажни резултати.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #236 на: 14 Јули 2011, 15:47:07 pm »
И мала позитивна промена во квалитетот и издржливоста ке донесе доста различни продажни резултати.

Мислења што и треба да бидат сменети досега, зошто почнувајќи од 166, преку 147 и GT моделите, квалитетот на Алфа е најмалце 200% подобар од оние кобни 70-ти години кога колите гниеле во салоните со 0 километри од каде е и произлезена таа теза дека Алфа Ромео се неиздржливи возила. Се ова покажува дека конкретно Македонија уште конзервативно гледа на Алфа Ромео, токму поради оние механичари кои во 70тите и 80тите години поправале Фиќа, Стокецови и Југовци. Ме радува фактот што секое поминување во и низ Скопје гледам се повеќе нови Алфи, што покажува дека и малце напреднуваме од таа фаза на конзервативност.
« Последно менување: 14 Јули 2011, 15:48:48 pm MartinAlfista »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #237 на: 14 Јули 2011, 15:48:08 pm »
.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #238 на: 14 Јули 2011, 15:49:22 pm »
Штом почнаа таксисти да возат 156-ки, доволен доказ дека се подобрил квалитетот многу ;)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #239 на: 14 Јули 2011, 15:50:53 pm »
Цитат
Сума сумарум за парите кои ќе треба да ги дадеш за една Алфа има многу други конкурентни возила од останатите брендови кои се подобри во некои карактеристики од неа. Па така нејзината продажба се сведува на лојалноста и имиџот на оној кој ја купува.

Затоа ќе си купиш половна Алфа (кадешто драстично има паѓа цената), ќе си ја провериш, иако се е како што треба си имаш добра придружба  :D :) ;) :P