Автор Тема: Совет за кола до 5 000  (Прочитано 25822 пати)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
Одг: Совет за кола до 5 000
« Одговори #105 на: 19 Април 2013, 02:31:56 am »
нз дали уште гледаш колку има поминато али еве некој предлок
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=786888
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=316501
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=786886

првото и последното ен/екстериер се доста добри ,а меганчето го неам видено...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #106 на: 19 Април 2013, 05:27:06 am »
Ako ne ti e malecko, nase, ubava godina, realni kilometri itn itn...

4900

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7658.msg396014.html#msg396014

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #107 на: 19 Април 2013, 09:54:27 am »
Ај да не цитирам, ќе одговорам еден по еден.

Караван никако :))) Вектрата и мене ми фаќа око, но оваа некако има доста поминато. Е меганот некако јас го откачив. Незнам кој беше, али знам ми кажуваже колку не бил задоволен од него. Некој нешто инфо околу ова?

Во таа фиеста има некој влезено? :) Другар ја има и внатре корне на ефтина пластика. Дури да и ти се гади. Фјужнот и фокусот се пак друг муабет :)

Астрата, и таа ми фаќа око, но да му се невиди... Незнам што да правам со бензинот. Некако многу ме замисливте.

И за крај пунтото, мислам дека е мало а и 75 коња, некако слабо ми е.

Еј, уште нешто оффтопик. Знае некој зашто на гугл хром не ми ги отгвара сликите на реклама 5? Мора со фајрфокс да отварам. Порано обратно па беше...

Aбем а што мислите за кола од авто плац? Гледав сега по огласи и генерално поефтини цени имаат. Јас некако сум против бидејќи сите коли се увезени и незнаеш што и како било. (не дека со нашиве знаеш)
« Последно менување: 19 Април 2013, 11:00:06 am stef_stef »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #108 на: 19 Април 2013, 12:15:04 pm »
подалеку од кола од плац ;)
освен ако продавачот ти е близок

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #109 на: 19 Април 2013, 16:59:03 pm »
Ај да не цитирам, ќе одговорам еден по еден.

Караван никако :))) Вектрата и мене ми фаќа око, но оваа некако има доста поминато. Е меганот некако јас го откачив. Незнам кој беше, али знам ми кажуваже колку не бил задоволен од него. Некој нешто инфо околу ова?

Во таа фиеста има некој влезено? :) Другар ја има и внатре корне на ефтина пластика. Дури да и ти се гади. Фјужнот и фокусот се пак друг муабет :)

Астрата, и таа ми фаќа око, но да му се невиди... Незнам што да правам со бензинот. Некако многу ме замисливте.

И за крај пунтото, мислам дека е мало а и 75 коња, некако слабо ми е.

Еј, уште нешто оффтопик. Знае некој зашто на гугл хром не ми ги отгвара сликите на реклама 5? Мора со фајрфокс да отварам. Порано обратно па беше...

Aбем а што мислите за кола од авто плац? Гледав сега по огласи и генерално поефтини цени имаат. Јас некако сум против бидејќи сите коли се увезени и незнаеш што и како било. (не дека со нашиве знаеш)
имаш блокер за адс инсталирано...па на пазар3 ти ги дава на реклама5 не...:)

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #110 на: 19 Април 2013, 18:39:18 pm »

имаш блокер за адс инсталирано...па на пазар3 ти ги дава на реклама5 не...:)

Тоа е :) Него еден совет до модераториве. Да стават копче фала :) Пример, сега немаше да го пишувам овој пост.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #111 на: 20 Април 2013, 01:19:19 am »
^^ Корисно..Ке се заштеди на непотребни постови.+1

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #112 на: 24 Април 2013, 13:23:32 pm »
Алфи во Бугарија имаш куп. Иди на cars.bg ќе си најдеш секакви. Иначе и јас сум заинтересиран за зимање кола , алфата 147 ми е фантазија, али ме плаши бе сервис колку кошта. Ај дизен 1.9 ЈТД ти е користен мотор го имаат и во други коли не е проблем, али другите механички делови ме плашат како коштаат. Дајте инфо дали се драстично различни
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #113 на: 24 Април 2013, 19:04:51 pm »
Алфи во Бугарија имаш куп. Иди на cars.bg ќе си најдеш секакви. Иначе и јас сум заинтересиран за зимање кола , алфата 147 ми е фантазија, али ме плаши бе сервис колку кошта. Ај дизен 1.9 ЈТД ти е користен мотор го имаат и во други коли не е проблем, али другите механички делови ме плашат како коштаат. Дајте инфо дали се драстично различни
Алфа 147 не е ништо поскапа за одржување од нејзината конкуренција.
Оди прашај делови за ауди а3, мерцедес А класа и сл..

Да ги смениш сите каиши, затегачи, ролери итн.. од реномирани брендови кошта 200е.
За предницата обично страдаат горни, долни виљушки. Горни се по 50 - 60е најквалитетни. Долните и тие се од прилика таа цена.
Што друго те интересира, пиши ќе ти кажам за делови.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #114 на: 25 Април 2013, 02:28:42 am »
samo Alfa 147 i toa 1.9JTD. Extra kola za eftini pari.

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #115 на: 25 Април 2013, 13:11:26 pm »

Да ги смениш сите каиши, затегачи, ролери итн.. од реномирани брендови кошта 200е.
За предницата обично страдаат горни, долни виљушки. Горни се по 50 - 60е најквалитетни. Долните и тие се од прилика таа цена.
Искрено не знам што ме интересира. Сакам да земам кола . Иам буџет од 3000 - врв 5000 евра. Алфи тука влагаат многу. Е сега а спомнам алфа , одма чаршиски муабети, скапа за одружување, демек ако за форд или опел амортизер кошта толку за ова кошта скоро дупло. Ги мрзам ваквиве муабети и затоа ми требаат асални информаици. Ај пиши што знаеш од цени ќе ми се најде ептен. Фала ти
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #116 на: 25 Април 2013, 14:24:01 pm »
Некои работи се поскапи нешт ситно од конкуренција а некои поефтини. Е сега ако отидеш кај Илија или во Аутомобиле ск ќе се разочараш од висината на цените ама имазашт е така, башка пробај за било која кола оргинал дел да најдеш ќе се изгориш, за повеќето и неможеш да најдеш треба да нарачаш. А ако имаш потреба од делови дали биле половни или не имаш тука луѓе да ти кажат о што каде. Ако толку те интересира колку неки специфични работи коштаат ќе ти најдам неколку броја па распрашајсе.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #117 на: 25 Април 2013, 15:21:20 pm »

Алфа 147 во класа на мерцедес и ауди :D:D:D:D

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #118 на: 25 Април 2013, 15:43:54 pm »
^ Зашто да не е Алфа 147 во класата на Мерцедес А или Б, или пак Ауди а3?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #119 на: 25 Април 2013, 20:53:20 pm »

Алфа 147 во класа на мерцедес и ауди :D:D:D:D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А што го прави мерцедес А класа или ауди А3 толку супериорен према алфа 147 ( зборуваме за исти моделски години) ?