Автор Тема: Бандажи за нашиве улици, челични или алуминиумски ???  (Прочитано 7377 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Гумени бандаши за нашиве патишта. Ако не најдеш, тогаш челични. и тоа што помали со што подебела гума.ја би ти препорачал 185/75r13 и мирна глава. Ни пдвозје ќе треба да менуваш често ни бандаши да исправаш.

BTW, мртов озбилен сум, не сум саркастичен. Ако сакаш да бидеш рационален на нашиве патишта - само ова. Вчера лупнав во некоја пропадната шахта пред пивара, мислам дека ќе треба пак да исправам бандаш или 2 (2 пат годинава)..  >:( >:(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг: Re: Бандажи за нашиве улици, челични или алуминиумс
« Одговори #16 на: 13 Април 2013, 08:45:17 am »
Како да се постапи при купување на половни ал.  бандажи? Како да се провери дали се криви? И дали од повеќекратно исправање може да омекне  материјалот од кој е направен бандажот?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
однсеси ги кај кој било вулканизер, нека ги сврти еден круг на машината за балансирање, одма ќе ги видиш дали се криви.
Греењето и исправањето не ја омекнува легурата. Они само ги подгреваат за да може да го виткаат полесно, да не пукне при исправање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
Гумени бандаши за нашиве патишта. Ако не најдеш, тогаш челични. и тоа што помали со што подебела гума.ја би ти препорачал 185/75r13 и мирна глава. Ни пдвозје ќе треба да менуваш често ни бандаши да исправаш.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

BTW, мртов озбилен сум, не сум саркастичен. Ако сакаш да бидеш рационален на нашиве патишта - само ова. Вчера лупнав во некоја пропадната шахта пред пивара, мислам дека ќе треба пак да исправам бандаш или 2 (2 пат годинава)..  >:( >:(

Ја погодив истата. МАМАТА!!!

Отсутен bramovsk

• Сениор
195/50 R15 - 2 900 денари

195/55 R15 - 5 200 денари

Иста марка, иста продавница.

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=195&aspect=55&diameter=15&wheelwidth=6&offset=35&width2=195&aspect2=50&diameter2=15&wheelwidth2=6&offset2=35&Submit=Submit

Овде фино можеш да си ги процениш разликите без многу да му ја мислиш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

http://www.splkirov.ru/barahlo/2013/25671.jpg

2 brothers, one drain?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
За кај нас е најубаво да нема бандажи, само еден челичен прстен во средината и еден штраф, сето друго да е гума, профилот да фаќа негде од 150-ка до 200-ка !

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Za nasive dupki najdobro e bandazi od titanium ! Nikogas nema da se skrsat, nitu da se izvitkaat.

Отсутен bramovsk

• Сениор

http://www.splkirov.ru/barahlo/2013/25671.jpg

2 brothers, one drain?

Заобиколив еден застанат, немав каде кога ја видов.  Цело десно тркало потона.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Референца е на она познатото фетиш видео 2 Блокирано 1 cup.
Ситуацииве не се за зезање, секоја погодена дупка е штета која треба да се поправа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Заобиколив еден застанат, немав каде кога ја видов.  Цело десно тркало потона.

Потполно исто, потполно!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
Возевте еден позади друг? :D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Будала ме направивте што ја отворив темава и сега малце по малце си се пронаоѓате во муабетот дека ќе ја искршиш колата со алуминиумски бандажи поготово со нископрофилни гуми. Јас на полото имав фабрички 60-ки и сега ставив 65 и голема разлика е во амортизација и рипање дупки баш затоа ве прашав дали е паметно да се стави алуминиумски кога веќе имаш челични или само добра раткапна и бркај работа, тоа ми беше муабетов :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Зошто да не изгледа убаво колата?

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)

не те разбрав баш што сакаш да кажеш