Автор Тема: Dragster Palace  (Прочитано 73747 пати)

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
Одг: Dragster Palace
« Одговори #315 на: 23 Јуни 2011, 13:05:52 pm »
Znam deka mnogu mi se smeat vo momentov, ama lekot za site koli ovde vo MK e samo edno Yugo Hooby 1.6 so ~200ks, 11/53 diff na menjac so pravi zabi i 85% sper! :D Huhu

Nesto slicno se sprema vo eden del od gradot, no so motor od Alfa 2.0 16v TS + turbo + ecu + valves + camshaft + everything :), po pretpostavka treba da bide okolku ~280ks, epa sega dragi dragsterdzii ako napravite presmetka na weight:hp soodnos se doagja do brojka 2,78kg po 1hp (tezinata so toj motor ~780ks), jas mislam deka sega za sega ne postoi kola vo MK sto ima soodnos pod ovaa brojka, osven mozebi onoj Opel Speedster! :P

Za malku ke se dokazese deka i vo ova sto go napisav ima vistina koga onoj Kadet skapanica so skoro standarden motor i nikakov menjac ke go pominese Fordot... :)
Многу интересно, пред се!

Има да лета, да не заборавите и кочници да му ставите

Kocnicite vekje se montirani, ako ne se lazam diskovite se 318mm so 4 klipcinja, samo ne mi teknuva sto marka se vo momentov, edvaj gi sobira vo 15" bandaz, a pozadi ima kocnici od UNO Turbo isto taka diskovi! Taka da jas mislam ke koci, vie? :)
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #316 на: 23 Јуни 2011, 15:34:34 pm »
Напред да не се од алфа, или некоја ланчија турбо ....

А вака како што кажа ке кочи... ке корне...

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #317 на: 24 Јуни 2011, 10:25:42 am »
Напред да не се од алфа, или некоја ланчија турбо ....

А вака како што кажа ке кочи... ке корне...

Ne kocnicite se after market komplet, a se nameneti za sportska i track day voznja, realna cena koga gi zema im bese nekade okoku 2.000E, ke go prasam sto tocno kako pa ke pisam, da ne lazam vaka od pamet. :P
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен avtozona

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #318 на: 24 Јуни 2011, 10:27:08 am »
Абе синојка се видел еден пријател со Коска, и овој знаеш што му признал: Се плаѓел да вози на Драгот да не се обрукал. На 402 м можел да изгуби и од интеграта на близнакот. Па му барал на еден од членовите од Max Power да вози сам или со некоја слаба кола као таква била ждрепката. Јас мислам подобро за него ВООПШТО да не се појавува..

Отсутен avtozona

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #319 на: 24 Јуни 2011, 11:02:25 am »
Ќе има горе се и за пиење и  сенки. Само сакав да ви кажам дека мерењето време е врема само за возашите (тркачи) а таката како трка пак ќе биде жустра. А ќе имате можност да го видите и Pontiac Rodstar, Opel GT, Honda S2000, и уште неколку нови возила пријавени.. Ќе има 5 врсти пиво на точење + вода и останато..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #320 на: 24 Јуни 2011, 11:05:33 am »
Абе синојка се видел еден пријател со Коска, и овој знаеш што му признал: Се плаѓел да вози на Драгот да не се обрукал. На 402 м можел да изгуби и од интеграта на близнакот. Па му барал на еден од членовите од Max Power да вози сам или со некоја слаба кола као таква била ждрепката. Јас мислам подобро за него ВООПШТО да не се појавува..

Оф мори мајко :)

И вие после сте биле сериозни луѓе и организатори на нешто сериозно...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #321 на: 24 Јуни 2011, 11:15:44 am »
Ќе има горе се и за пиење и  сенки. Само сакав да ви кажам дека мерењето време е врема само за возашите (тркачи) а таката како трка пак ќе биде жустра. А ќе имате можност да го видите и Pontiac Rodstar, Opel GT, Honda S2000, и уште неколку нови возила пријавени.. Ќе има 5 врсти пиво на точење + вода и останато..

Да не пишува Автозона ќе помислев дека неко дете од прво одделение пишало нешто.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #322 на: 24 Јуни 2011, 11:18:55 am »

Ова повеќе од пиво фест бе........!!
 ;D ;D :D :D ;D ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #323 на: 24 Јуни 2011, 11:25:16 am »
stvarno ne znam ic ne mi se ide imam dovolno boja  ::) ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #324 на: 24 Јуни 2011, 12:24:14 pm »

Bravo Banzai ubavo kazano!!!

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #325 на: 24 Јуни 2011, 12:31:31 pm »
 ??? na koska kolata kolku sto znam e cela rasturena raboti na nea, a ne bi rekol deka taka ke kaze go znam covekot   :o

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #326 на: 24 Јуни 2011, 12:46:09 pm »
avtozona или во минатото има дебело изгубено од Коска, или па сестрата на avtozona имала нешто со Коска...

Како што ти кажаа сите, драго пријателче avtozona, немаш право да збориш вака, зашто активен на форумов си само 2-3 дена пред драгстер. Подобро ич да не се појавеше, и така и вака имаме добро информирани членови што сами си најдоа датум и саат на евентот.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #327 на: 24 Јуни 2011, 12:49:29 pm »
avtozona или во минатото има дебело изгубено од Коска, или па сестрата на avtozona имала нешто со Коска...

Како што ти кажаа сите, драго пријателче avtozona, немаш право да збориш вака, зашто активен на форумов си само 2-3 дена пред драгстер. Подобро ич да не се појавеше, и така и вака имаме добро информирани членови што сами си најдоа датум и саат на евентот.
:D :D :D :D aman be ...  koj li bi bil avtozona Z..i ili A....r, ne gi znam koi se samo nagagam po muabeti sto se sirat :)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #328 на: 24 Јуни 2011, 13:08:54 pm »
ova e sramotilaci...mislam stvarno muabetive ne vi licat na godinite...ZA AVTOZONA se odnesuva ova...
istoto mislenje go delam so banzai i 2f4y

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10969
  • 430i
« Одговори #329 на: 24 Јуни 2011, 13:21:52 pm »

Искрено, ми се одмили идењево утре... Неколку поста АВТОЗОНА пробува да докаже нешто што само него му е јасно.
Така да тркајте си се.