Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2282515 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9227
  • Пичлеме
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #9090 на: 19 Април 2016, 19:47:26 pm »
CREED го гледав, онака филмченце не е лош. Сталоне го вади, и си жалиш по луѓето што стареат и што веќе ќе ги нема. И толку. Црнецот нема некоја препознатлива фаца за да го засакаш или пак воопшто запамтиш. Да се дешава нешто.

Сега се мислам нешто од типот на Love Actually, или About Time да гледам. Кои се фантастични. Па се мислам за:
Definitely Maybe
Stardust
The proposal
Sherlock Holmes
L.A. Story

Дефинитли Мејби немам појма што е. Стардаст нешто кога излезе ми беше одбивен дека фантазии некои, ама сега ќе му дадам можда шанса. Пропоузал и тој незнам ништо. Шерлок Колмс на времето го имам упалено и после 5-10 минути исклучено, ама може ќе му дадам шанса пак. ЕЛЕЈ стори сега го дознав. Изгледа по тој редослед ќе им дадам приоритет, ако некој е тапа гасам и одам на следен.
Ако си го исклучил Шерлок Холмс после 5-10 минути, овие останатите, според категоријата во која што спаѓаат, би требало да ги исклучиш за 5-10 секунди ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4709
« Одговори #9091 на: 19 Април 2016, 21:25:54 pm »

Или вакво нешто:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_212002.html?vip=121010
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_324842.html?vip=121454

Јас првиот го купив, иде со преинсталиран Коди, со доста addon-и.
Exodus addon-от не сум го пробал, баш ќе го инсталирам. Знаеш некој проверено добар add-on за спорт?
Van, има некоја посебна разлика меѓу двата модела?Како си задоволен од твојот?Не би требало да сецка во ниеден момент,така?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9092 на: 20 Април 2016, 13:32:54 pm »

Или вакво нешто:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_212002.html?vip=121010
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_324842.html?vip=121454

Јас првиот го купив, иде со преинсталиран Коди, со доста addon-и.
Exodus addon-от не сум го пробал, баш ќе го инсталирам. Знаеш некој проверено добар add-on за спорт?
Van, има некоја посебна разлика меѓу двата модела?Како си задоволен од твојот?Не би требало да сецка во ниеден момент,така?

Вториот е со различен CPU, немам многу читано за него. Искуство имам само со првиот (beelink X2) и изгледа има некои недоиспеглани моменти со драјверите (allwiner CPU, Mali GPU). Пушта фул хд без сецкање, ама кога менуваш позиција на видеото напред назад знае да влезе во некое сецкање. Кога ќе ја затворам апликацијата, и ќе ја пуштам пак, или ќе рестартирам плеер - пак си работи без проблеми.
Можеби има врска и со УСБ стикот, уште не сум пробал со други стикови и со хард диск, ниту преку мрежа (немам подесено мрежен драјв, а одамна се канам). Бајаги сум зафатен, но како ќе најдам време ќе пробам повеќе работи.

Вака прелиминарно, ова се моиве размислувања.
Ваквите плеери сеуште не се достојна замена за добар мултимедија РС. Мислам се работат што и РС, подршка за сите аудио и видео кодеци (H265 kako најважно), има добри плеери, симнување титлови директно од нет, има подесување за титлови (фонт, величина, позиција, оквири, сенки, итн), блутут маусот работи - ама некако јас би радије РС. Од една страна тоа е можаби затоа што сум навикнат на РС, наместо стриминг на филмови јас преферирам да симнувам торенти (кои сам ги бирам според битрејт и употребувани кодеци), итн.
Мене на плеерот ми фали безжична тастатура, потребна е барем во првата фаза на инсталации на програми и подесување, но згодна би била и подоцна за користење во пребарување и слично (мразам онскрин тастатури и кликање на букви).

Од друга страна, ваквите плеери несомнено си имаат намена. Андроид ОС ги прави лесни за користење, и скоро сите веќе знаат да се снајдат во него. Безжична тастатура и маус се корисни, иако има и програмчиња за работа со даљински управувач (Core, Yatse).
Главен „selling point“ им е мултимедија платформата Коди, кој има разни addon-и за гледање стриминг од се и сешто. На пример бараш серија или филм, и добиваш десетици линкови. Не работат сите линкови, некои се зафатени со макс корисници, посебно тие во фул ХД. Но секако се наоѓа линк, макар во пониска резолуција.
Не сум истражил доволно за спорт. Ако некој знае добар аддон за спорт, нека сподели.

Ваквите плеери посебно се корисни за луѓе што не сакаат да се замараат со директно пуштање филмови и серии од нет, преку стриминг. За таква намена немав никаков проблем, баш истестирав со тоа што ја загледав некоја тралала серија Supernatural:
http://www.rottentomatoes.com/tv/supernatural/

Пола прва сезона ја одгледав на плееров. Ете да не сме скроз офтопик.  ;)
Лесна за гледање, без потреба од размислување. Нешто е во стил на Дилан Дог стрипот, само што овие браќава работат про-боно а не за пари - и за разлика од Дилан Дог, ниедна од пичките не им дава на браќава.   ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4709
« Одговори #9093 на: 20 Април 2016, 20:45:04 pm »
Се распрашав и јас,добив сличен коментар како твојот,дека можно е да има понекогаш сецкања,а тоа ќе ме изнервира сигурно и ќе го фрлам.
Друго,за да пичи Full HD ќе треба да го сменам интернетот,да ставам оптика,што не ми се прави,Телекабел ми брка работа за останато,па и симињање филмови од торенти.
Веројатно за да нема нервози со ваков или сличен уред,треба да се земе некој поскап,да не речам премиум.Слично како и со таблетите.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9094 на: 20 Април 2016, 21:08:22 pm »
Веројатно за да нема нервози со ваков или сличен уред,треба да се земе некој поскап,да не речам премиум.Слично како и со таблетите.

Само јак мултимедија РС, ако зборуваме за нешто без компромиси.
Ама знаеш што? Секаде и се е компромис. Дури и мојов i2500K кашла при репродукција на H265 со голем бандвит’. А играчкава од 12 на 12 сантиметри го „свири“...  ;)

Сметај дека H265 е ќе биде дифолт видео кодек во догледно време.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #9095 на: 21 Април 2016, 02:09:32 am »

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9096 на: 21 Април 2016, 12:47:25 pm »
Не знам дали наназад се има спомнато дека во Синеплекс пуштаат репризи од најдобрите филмови од лани, по цена од 100ден по филм.
http://www.cineplexx.mk/Content.Node/mk/nastani/_items/specijalni_nastani/best_of_2015.php

Jaс го имав пропуштено The Big Short па завчера го гледав. Сосема добро филмче - за тие што ги интересира светската економија и банкарските мафијашки малверзации (од што патем зависи и нашата економија). Добра глумачка постава, добар кастинг...

http://www.rottentomatoes.com/m/the_big_short/

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #9098 на: 22 Април 2016, 19:28:14 pm »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9099 на: 22 Април 2016, 23:34:18 pm »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #9100 на: 22 Април 2016, 23:59:16 pm »
СРАЊЕ!!! ТЕШКО СРАЊЕ!!!
New blood of old school

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9101 на: 23 Април 2016, 14:02:15 pm »
Со Адам Сандлер срање филм??? Нема шансиии  ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9227
  • Пичлеме
« Одговори #9102 на: 23 Април 2016, 17:07:29 pm »
Адам Сандлер има филм??? Нема шансиии ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #9103 на: 23 Април 2016, 20:34:11 pm »

Да не има скринер негде?
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22375
« Одговори #9104 на: 24 Април 2016, 12:58:50 pm »
Дали вреди да го симнам Бетмен вс Супермeн за да видам колку е лош или е до толку лош што не вреди ни да се симиња?