Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2213689 пати)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #7785 на: 03 Мај 2015, 19:35:24 pm »
Не е баш хорор ама има елементи такви :) http://www.imdb.com/title/tt0116922/?ref_=nv_sr_1
Глеј го, ако немаш гледано филм од Линч малце ќе ти биде тежок ама секако вреди да му дадеш шанса. Според мене најдобриот филм од режисерот што беше пред своето време и што заслужуваше репутација како што има денес Вон Триер(според мене незаслужена).

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7786 на: 03 Мај 2015, 21:32:02 pm »

Вон Трир е мајстор, Линч е велемајстор - а репутацијата е извикана работа.
Иначе кога наведениов филм го гледав во кино на времето, подоста публика си излезе во првиот пола саат. Когнитивна дисонанца, претпоставувам...

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #7787 на: 04 Мај 2015, 02:24:13 am »
Си го поштувам ептен von Trier (иако неколкуте последни му се повторуваат), така да би требало да ми се свиѓа, мучас грасјас :)

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7305
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7788 на: 04 Мај 2015, 08:32:22 am »
Ok, арен  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55287
  • Махер
« Одговори #7789 на: 04 Мај 2015, 10:14:39 am »
Американ Снајпер.

Со Бредли Купер.

Убав и доста реален филм од модерната војна која се води насекаде.

[spoiler] Конечно филм каде нема преговарање, каде нема дискусија, каде нема „ама ќе те утепам, кажи ми каде е она“, каде нема проклето расправање во последен момент, каде нема тртљање 20 минуди додека се одлучи дека требало некој да утепа некого, каде нема фејк кретенски моменти на „поштедување“, каде нема убивање со еден куршум па после да стане дечкото жив здрав, каде нема каење за утепувањето на деца, жени и мажи кои си го барале... Конечно[/spoiler]

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22331
« Одговори #7790 на: 04 Мај 2015, 15:39:07 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7791 на: 04 Мај 2015, 17:13:09 pm »
Цитат
Убав и доста реален филм од модерната војна која се води насекаде.

Хахаха... реален.
М’ да, реален... како реално шоу.

http://www.theguardian.com/film/filmblog/2015/jan/20/why-american-snipers-historical-dishonesty-misleads
Цитат
...reliability of his account may also be open to question. In 2014, wrestler-turned-politician Jesse Ventura won over $1.8m (£1.2m) in damages from Kyle’s estate after a jury decided he had been defamed. Kyle claimed he had punched Ventura in a bar after Ventura said navy Seals “deserved to lose some” for their actions in Iraq. Ventura said he had never even met Kyle. In a separate case, Kyle told a writer he had shot and killed two armed men who attempted to carjack him in Dallas. Reporters were unable to confirm this with county sheriffs and medical examiners, all of whom insisted no such incident had ever taken place. Kyle further claimed that he and another sniper had sat on top of the Superdome in New Orleans during the aftermath of Hurricane Katrina, and killed 30 armed civilians he thought were making trouble. Again, this story could not be confirmed by any of the relevant authorities.

One investigating journalist wrote in the New Yorker that these tales “portray Kyle as if he really were the Punisher, dispensing justice by his own rules.

Или уште подобро:
Seth Rogen @Sethrogen
American Sniper kind of reminds me of the movie that's showing in the third act of Inglorious Basterds.

https://twitter.com/sethrogen/status/556890149674434560

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8362
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7792 на: 04 Мај 2015, 17:53:13 pm »
Е па филм де.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #7793 на: 04 Мај 2015, 21:08:22 pm »
 ;D ;D ;D ;D

Not a valid youtube URL

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22331
« Одговори #7794 на: 04 Мај 2015, 23:14:22 pm »
^^ Se downloadira.
Bugarive vikaat strahoten bil..a obicno se vo pravo.

edit: Top e filmceto.
« Последно менување: 05 Мај 2015, 09:00:11 am Stratro »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55287
  • Махер
« Одговори #7795 на: 06 Мај 2015, 14:36:25 pm »
Avengers новиот во Синеплекс.

Занимливо филмче, вреди да се погледне. Не е лошо.

[spoilers!]
Многу добра глума и одличен глас на Ултрон. Доловено природно и живописно, се гледа лик во машината со карактер со се. :) „Метеорот“ и физика малце безвезе утнато, ама добро тоа просечен човек нема ни да го примети... терај. Можело тој дел малку да се исфилува од некој физичар, да ја скоцка мааааалце приказната. 5-6 реченици ќе ја оправеа ситуацијата. Терај. И вадење на глупи и кранјо непотребни ликови како црнчугата со досетките... Мислам стварно. Си тера филмот и сеа јас треба да се присеќам кој беше овој, шо беше. А крајно небитен на светов цел е. Шо го убациле кујзнае... А за вибрамицинот што го користеа за роботите, нели е најсилен? Како ги кршеа така лесно? Па и од челик да се нема така да се кршат, камо ли титаниум, камо ли вибрамицин... Тоа кога некаде ќе ги прикажат некои како „лоши“ и одма не ги бива и еден тип тепа 300 такви со еден удар. Абе ајде, типов е вештачка интелегенција во цел свет и е врзан на интернет. Немаше узурпирано и роботи во Јапан? Во Сибир? Во Кина побогу? Само тие 5000 во Америка ли се? Ултрон не го прикажале како доволно моќен, иако цело време се збори дека е многу моќен во филмот. Тоа малце, штознам. Недоквакано.

Фин си е филмот, ова само негативности кажав, ама другото се е позитивно. Рачунајте не го хејтам филмов, туку коментирам. Позитивно е што си се занимаваш 2 ипол саата со разни сцени. Некој се изнамачил.
[/spoiler!]
« Последно менување: 06 Мај 2015, 14:42:38 pm Deni »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2829
« Одговори #7796 на: 06 Мај 2015, 14:47:43 pm »
Јас кога го гледав имав осеќај ко да е 5ти дел, многу филмови се насобраа веќе. За жал не беше интересен како претходниот, ама па далеку од тоа дека е лош, интересно, занимливо, треба да се погледне, али искрено веќе искочија 10 филма и 5 серии и незнам уште што и станува како постојано да гледаш сериски филм онака на неколу месеци.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7797 на: 06 Мај 2015, 15:36:12 pm »
Зашо бе, само треба да ги поврзеш конците

;D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #7798 на: 07 Мај 2015, 22:32:10 pm »
Го изгледав и јас Авенгерс во неделата во кино, добар е да кажеме.

А моментално ја изгледав последната епизода од втората сезона од Game of Thrones, не сум ни самиот свесен што сум испуштал досега.
Ме зарази филмот и како една епизода завршува одма ме влече да пуштам и друга.

Многу време многу луѓе ми го препорачуваа филмов и си велев абе шо толку го фалат? И конечно се натерав да го гледам.
И еве и јас препорачувам ако некој го нема гледано да го гледа, вреди.

Сега да ја најдам трета сезона и возбудата продолжува. :D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7799 на: 07 Мај 2015, 22:37:50 pm »
А моментално ја изгледав последната епизода од втората сезона од Game of Thrones, не сум ни самиот свесен што сум испуштал досега.

Ако навистина те интересира што си пропуштал, пробај ги книгите по кои е снимена филмуваната серија. Серијата не е ни бледа сенка на квалитетот од книгите.