Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2125947 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #5715 на: 24 Март 2014, 23:53:20 pm »
Ау, значи Џејмс Бонд требало само да убива...ааааааа :)

Е не, покер да игра.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #5716 на: 25 Март 2014, 01:16:29 am »
Според мене, ушлово е најлошиот избор за Џејмс Бонд до сега (не е лош актер Даниел Крег, ама како Бонд не го бива, според мене). Додуша тоа е така благодарение и на сценаријата. Си поигруваат со стилот на Џејмс Бонд.
Овие делови со Даниел Крег воопшто и не ми оставија некој впечаток. А се сеќавам на сцени од деловите со Конери, Мур, Далтон, Броснан...
Имаше заебанции, гаџети...екстра јаки женски, а Бонд не беше во тоа време папучар... ;D

Целосно се согласувам!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #5717 на: 25 Март 2014, 03:10:23 am »
Ги изгледав двата дела од The descent. Истражувачи на пештери, а внатре... ;D :D Искрено, не знам да оценувам хорор филмови, само ќе кажан онака :)

Сликите не се прикажуваат, не знам зашто.

http://www.impawards.com/2006/posters/descent_ver2.jpg

http://www.impawards.com/2009/posters/descent_part_two_ver4.jpg

Сега одам да си легнам... може и да се вратам назад тука за брзо време ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5718 на: 25 Март 2014, 03:32:15 am »
Фуфка а? ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #5719 на: 25 Март 2014, 08:40:51 am »
Според мене, ушлово е најлошиот избор за Џејмс Бонд до сега (не е лош актер Даниел Крег, ама како Бонд не го бива, според мене). Додуша тоа е така благодарение и на сценаријата. Си поигруваат со стилот на Џејмс Бонд.
Овие делови со Даниел Крег воопшто и не ми оставија некој впечаток. А се сеќавам на сцени од деловите со Конери, Мур, Далтон, Броснан...
Имаше заебанции, гаџети...екстра јаки женски, а Бонд не беше во тоа време папучар... ;D

Со тапија. Нема ниту стил, ниту шарм, ниту харизма, ниту изглед, ниту движење, ниту фаца...

Kreg nema faca za da bide Bond.
Pravi kreatori na Bond imidzot mi se Koneri I Mur,tesko da se odlucam za eden,pa Brosnan.
Крег нема многу работи, фаца е само една од нив.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5720 на: 25 Март 2014, 08:47:50 am »
Крег (и режисерот) направи Бонд за првпат да заличи на филм. Сите претходни Бонд се несериозни филмови со евтини трикови и дијалози. Ова е само мое мислење.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #5721 на: 25 Март 2014, 09:19:58 am »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #5722 на: 25 Март 2014, 09:35:48 am »
Добар Стратро, добаррр...

Се надевам дека на американските копилиња еден ден се ќе им се врати на нивна глава. Не само за овој случај, безброј ги има. Копилиња.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5723 на: 25 Март 2014, 10:19:48 am »
Крег (и режисерот) направи Бонд за првпат да заличи на филм. Сите претходни Бонд се несериозни филмови со евтини трикови и дијалози. Ова е само мое мислење.

Добро е, не сум бил единствен.

Можда Крег не е фаца за Бонд, али новите Бонд филмови во однос на претходните се како Бетмен со Кристијан Бејл во однос на тие претходно. Го направија многу побрутален, а не као дете у Џамбо у денови на распродаја.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #5724 на: 25 Март 2014, 10:32:12 am »
Бетмен на Тим Бартон е Бетмен. После тоа следат првите два на Нолан. Остатокот е срање.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #5725 на: 25 Март 2014, 10:50:43 am »
Џејмс Бонд (во филмовите) е лик замислен да биде интересен, шармантен, на моменти брутален али секогаш со стил.

Во книгите на Иан Флеминг, Бонд е малку различен од филмовите. Во книгите е borderline-алкохоличар што пуши ко турчин што е камионџија, од време на време се дрогира и има прилично опуштен став кон силување.

Можеби новите филмови се поинтересни (за нас, генерациски) пошто го прикажуваат Бонд во „денешно“ време. Можеби. Ама конкретно Крег е тапа Бонд. Конери, Мур и Броснан имаат Бонд фаци и Бонд став. Овој сакале да го напраат пре-брутален па има изгубен многу од оној Британскиот шарм што Бонд би требало да го има.

Филмовите се интересни, не викам не. Али комотно можеа да бидат со некој друг лик наместо со Бонд. Едно време кога се спремаа новите Бонд филмови се појави гласина дека Clive Owen ќе биде новиот Бонд и дека ќе одат во насока на малку постар лик.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #5726 на: 25 Март 2014, 10:54:06 am »
^ Тоа е тоа.

П.С. Јас викам Морган Фримен да биди следниот Бонд (пошто Ѓорѓи Колозов е умрен) ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5727 на: 25 Март 2014, 10:57:55 am »
Штета што не е Клајв Овен, мислам дека подобро ќе му легнеше улогата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #5728 на: 25 Март 2014, 10:59:21 am »
За мене бил и ќе биде најдобар Бонд, Пирс Броснан. Исто и најдобра Бонд песна од Гарбиџ.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #5729 на: 25 Март 2014, 11:02:33 am »
Fast & Furious 7 сепак со Пол Вокер

http://www.visokioktani.mk/?p=10121