Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2131249 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #5145 на: 10 Јануари 2014, 10:47:54 am »
Толку ли е тешко да се каже кој филм?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #5146 на: 10 Јануари 2014, 12:48:54 pm »
Толку ли е тешко да се каже кој филм?

Ц... не е... The Best Offer - "La migliore offerta" (original title)

:D :D :D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #5147 на: 10 Јануари 2014, 13:31:09 pm »
The Wolf of Wall Street  кино рамстор,добар филм.гледам го има на замунда.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #5148 на: 10 Јануари 2014, 13:41:24 pm »
Нема убава снимка сеуште.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #5149 на: 10 Јануари 2014, 20:16:42 pm »
Нема убава снимка сеуште.

Нема HD, ама има RIP од оние копиите што ги даваат за Award consideration only, која е доста квалитетна.
Го изгледав филмот синоќа, одличен. Неколкумина ја пофалија глумата на Лео, ама и даље сметам дека најдобро одглумена улога му е Billy во Departed.

Lone Survivor next...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #5150 на: 11 Јануари 2014, 01:26:33 am »
Pisi za Lone survivor...
Izbegavam voeni filmovi mada bugarive go falat.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #5151 на: 11 Јануари 2014, 01:39:32 am »
^- Јас го гледав Lone Survivor. Работен според вистинска дешавка на американските морнарички фоки.. е сега, мене филмот не ми остави некој супер впечаток. Просечно воено филмче :) Дали дека имам гледано се и сешто од вакви воени филмови, па имам високо ниво за оценување, не знам :)  Знам дека е филм, али во некои сцени претеруваат ;D (човекот се тркала по карпи во провалија 2-30 метра, и тоа едно 2-3 пати, и not a single scratch шо се вика :D )  

Гледај го, ама не очекувај многу :) 

п.с. Пишете импресии откако ќе изгледате, баш ме интересира :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #5152 на: 11 Јануари 2014, 03:33:01 am »
Штета, имав високи очекувања за филмот, а престанав да гледам по второто паѓање низ Матка каде сите се живи и здрави.
Секоја чест само за тоа како е доловен звукот од истрелите, пушките звучат моќно.

Од тука надолу е субјективност до коска, кој сака, нека чита...Има и спојлер алертс...

Бев во Авганистан, бев во Баграм каде што е стациониран филмот, и знаејки како изгледа базата, филмот ми е толку погрешен. Верувам дека и Спортекс ке го каже истото.
Али ајде.
Погодени работи во сценографија: константен звук на хеликоптери и борбени авиони во Баграм пошто никогаш, ама никогаш не е тишина, брадите на момците од специјалните единици по кое што се разликуваат од обичните војници, сечењето глави пред цело село на оние кои соработуваат со Американците, звукот на пушките.

Промашени: Баграм е опколен со огромни планини, J-bad или Јаlalabad во целост е опколен со камењасти планини без дрва, а овде фауна и флора колку сакаш во филмот, јас не видов ни еден c-130 gunship каков што им дава поддршка во мисијата, ниту во Баграм ниту Кандахар за скоро 4-те години кои бев таму, во филмот Баграм има 4 писти, real life е само една.
Сите специјални единици во Авганистан не носеа имиња на униформите, овде капетанот толкаво име си закачил.
Секоја таква мисија како во филмот им е надгледувана со дронови. Познато ми е зашто им снабдувавме делови за леталата.

Можеа со една проста, ЛОГИЧНА одлука да се искубат од ситуацијата во која се најдоа, ама не, од еднаш Американците се решаваат да ја почитуваат Женевската конвенција за човекови права.

Се изнервирав, просто филмов не вреди да се губи време и ГИГОВИ на него.
Многу од уткиве во филмот би биле избегнати САМО да прашале било кој Американец кој бил во Авганистан.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5153 на: 11 Јануари 2014, 11:54:48 am »
Филм ко филм, зарем има потреба од вистина во него. Чек да го ѕирнам, па ќе напишам два реда ако личи на нешто.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5154 на: 11 Јануари 2014, 12:10:44 pm »
Наполно го разбирам Томи. Кога ќе осетиш некој филм дека треба нешто фантастично да покаже (како што беше Абаут Тајм од пред некоја страна) и кога ќе направат нешто што нема везе. Нешто што морало да се стави ради реда. Во случајов со Абаут Тајм филмот е фантастичен и има само една фалинка која веднаш ја заборавив, а ако го гледам следен пат филмот ќе ја сецнам па после ќе го гледам филмот. Значи да не е таа микроскопска и небитна утка, филмот добива луда оценка според мене. Ама зошто веќе го заборавив тој момент (секунда откога помина го заборавив, намерно) пак би дал луда оценка.

Во случајов од Томи сфатив дека имало повеќе фалинки, така да уште по изразено е. И тешко може да отфрлиш повеќе фалинки. Ете во Раш искрено јас неможев да најдам фалинка. Затоа и добива луда оценка од мене исто како и Абаут тајм. Или на пример некоја страшна ситница која ќе ми се закова во глава како крајот на The Lives of Others ( Geschenkverpackung? -Nein es ist Fur Mich) и автоматски станува фантастичен филмот. За мене - нормално.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #5155 на: 11 Јануари 2014, 12:27:25 pm »
Која е фалинката во Абаут Тајм што толку те мачи???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5156 на: 11 Јануари 2014, 12:28:53 pm »
Ја заборавив, за мене не постои. Си го гледал?

Не е дека „толку ми смета“, туку дека остатокот од филмот е прекрасен па се приметува. Инаку, нема врска дека е нешто којзнае што. Американцине како штрафатт филмови, ехеееее па не приметувам. Ама тоа е зошто филмот е најчесто лош, па не се приметува.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #5157 на: 11 Јануари 2014, 12:37:03 pm »
Го гледав и ми се бендиса, али не нешто премногу, ама има поента филмот. Ме интересираше што те мачи бидејки вторпат спомена, па викам ај можда и мене ќе ме мачи ако некој ми го посочи :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5158 на: 11 Јануари 2014, 12:41:34 pm »
Го гледав и ми се бендиса, али не нешто премногу, ама има поента филмот. Ме интересираше што те мачи бидејки вторпат спомена, па викам ај можда и мене ќе ме мачи ако некој ми го посочи :D
Субјективно е сфаќањето, и затоа толку ме погодил и ми се допаднал и се тоа. Ете тебе не, сосема разбирливо. Татко му е така добро исцртан како јас да сум го цртал. Страшно нешто.

За мене во филмот се родија само 2 деца. Доста се. Повеќе од доволно. Не 3. Немаше потреба тој да дозволи да имаат 3то дете. Мислам дека ме сфати?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #5159 на: 11 Јануари 2014, 13:22:01 pm »
Јеп, јасно ми е...