Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2340495 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #4905 на: 22 Декември 2013, 19:07:16 pm »
Ретко кај нас некој толку да знае.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #4906 на: 22 Декември 2013, 19:08:28 pm »
@ Deni

Никаде не реков дека е ирелевантен.

@ DarthJe5us

Каде тоа групирав било какви филмови, а уште помалку лоши? Не реков дека неговото мислење е ирелевантно за сите, туку само за мене.

Башка, мојот вкус е мој вкус.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #4907 на: 22 Декември 2013, 19:10:18 pm »
Sin City и Meet the Spartans се лоши иако првиот е подобар од вториот.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9241
  • Пичлеме
« Одговори #4908 на: 22 Декември 2013, 19:10:58 pm »
Јас не гледам се', особено во последниве неколку години. Обично гледам некомерцијални филмови, најчесто од неанглиско говорно подрачје.
Блокбастерите прилично ми здодејаа. Чат-пат гледам по некој, онака, кога ме мрзи да внимавам да не пропуштам нешто битно (нели во овие нема ништо битно за пропуштање).
Америчките романтични комедии, божиќни приказни, издебилизирани пародии на и онака дебилни филмој, тупаџиски хорори, фамилијарни драмичиња, клише акциони блувајнци ич не ми прат ќеф.

Значи се одбира по нешто во годината и од ова поднебје (Холивуд), ама се послабо и послабо.

Али од Европа има што да се одбери, а често и Јужна Америка изненадува со некои тешки драми. Има нешто и од Блискиот Исток и од Австралија.
Во секој случај, Европа е закон за филмови од секој жанр.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #4909 на: 22 Декември 2013, 19:15:48 pm »
Sin City и Meet the Spartans се лоши иако првиот е подобар од вториот.

Sin City е лош филм?

I have nothing more to say to you.

Јас не гледам се', особено во последниве неколку години. Обично гледам некомерцијални филмови, најчесто од неанглиско говорно подрачје.
Блокбастерите прилично ми здодејаа. Чат-пат гледам по некој, онака, кога ме мрзи да внимавам да не пропуштам нешто битно (нели во овие нема ништо битно за пропуштање).
Америчките романтични комедии, божиќни приказни, издебилизирани пародии на и онака дебилни филмој, тупаџиски хорори, фамилијарни драмичиња, клише акциони блувајнци ич не ми прат ќеф.

Значи се одбира по нешто во годината и од ова поднебје (Холивуд), ама се послабо и послабо.

Али од Европа има што да се одбери, а често и Јужна Америка изненадува со некои тешки драми. Има нешто и од Блискиот Исток и од Австралија.
Во секој случај, Европа е закон за филмови од секој жанр.

Ете така.. Ствар укуса.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4910 на: 22 Декември 2013, 19:20:54 pm »
И јапанците знаат да извадат добар филм.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #4911 на: 22 Декември 2013, 19:22:22 pm »
Machete Kills и Riddick во ХД на Замунда.

Едниот е околу 7 гиги, а другиот го има од 11 и 17 гиги. И двата се 1080p.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #4912 на: 22 Декември 2013, 19:23:41 pm »
Симнат е мачета веќе недела дена, си чека прав момент. Тоа се гледа со друштво. :)

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #4913 на: 22 Декември 2013, 19:24:23 pm »
Чекав асолен рилиз. Вчера го симнав, вечерва ќе го гледам.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4914 на: 22 Декември 2013, 19:26:48 pm »
Ете така.. Ствар укуса.
Да, ама општо познато е дека вкусовите не значат и квалитет :)
На некој концерт на некои турбофолкери од екс ју просторите сигурно имало поќе народ отколку на концертот на ЗЗ Топ или Били Ајдл, ама тоа не значи дека тие првоспоменатите се поквалитетни затоа што се собрало повеќе народ, то ест се работи за „ствар укуса“ :)

Квалитетно филмско парче е квалитетно, а вкус си е вкус.

И јапанците знаат да извадат добар филм.
Да, ги заборајф...има и од кај нив по нешто забегано :)

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #4915 на: 22 Декември 2013, 19:30:54 pm »
Никаде не реков дека вкусот значи квалитет. Никако, тамам работа.

Ама, ти турболокер неможеш да натераш да го слуша Били Ајдл. Он смета дека тоа е врвот, и тоа е тоа. End of discussion.

Еве, кога веќе ги спомнавте, јас па Јапонски филм не би сварил.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7646
« Одговори #4916 на: 22 Декември 2013, 19:31:16 pm »
Ма какви рецензии, тоа не беа рецензии. Тоа беше изразување на револт дека серијата е многу тупаџиска (тоа кога бев до трета сезона, а не се имаше случено ништо нарочито спектакуларно за да го добија статусот кој го ужива), па прекинав да ја гледам. После некое време, од инает продолжив да ја гледам, па изјавив дека во втората половина на трета сезона и четврта сезона има повеќе возбудливи сцени. Очекувани, но сепак повозбудливи отколку оние претходно. Последната сезона забегува во малку поинаков правец (очекувано). По малку здосадува, ама сума сумарум ок крај. :)

Тотално се согласувам со тебе погоре наведеното. Не знам што видоа повеќето во Брејкинг Бед, но јас не видов ништо што би ме привлекло... Џабе потрошено време :)  

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #4917 на: 22 Декември 2013, 19:38:44 pm »
Гледајте го филмот од аспект на глума, а не од аспект на приказна, штом толку мрчите.

За споредба, Брајан Кренстон во Malcolm in the Middle, или King of Queens, и Брајан Кренстон во Braking Bad.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4918 на: 22 Декември 2013, 19:43:31 pm »

Ама, ти турболокер неможеш да натераш да го слуша Били Ајдл. Он смета дека тоа е врвот, и тоа е тоа. End of discussion.

И јас не реков дека вкусот значи квалитет и затоа имам таков пристап кон нештата, особено кон седмата уметност.
Ваљда тоа е затоа што малку од малку сум научил што е квалитетно филмско парче и истото се трудам да го одделам од септичката јама во кои припаѓаат купишта ПОПУЛАРНИ наслови кои немаат врска со уметност, а се по вкус на мноооооооооооооогу :)

Благодарност до тие што веруваат во моите познавања од оваа област. Ќе частам некој добар филм :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #4919 на: 22 Декември 2013, 19:48:07 pm »
Ма какви рецензии, тоа не беа рецензии. Тоа беше изразување на револт дека серијата е многу тупаџиска (тоа кога бев до трета сезона, а не се имаше случено ништо нарочито спектакуларно за да го добија статусот кој го ужива), па прекинав да ја гледам. После некое време, од инает продолжив да ја гледам, па изјавив дека во втората половина на трета сезона и четврта сезона има повеќе возбудливи сцени. Очекувани, но сепак повозбудливи отколку оние претходно. Последната сезона забегува во малку поинаков правец (очекувано). По малку здосадува, ама сума сумарум ок крај. :)

Тотално се согласувам со тебе погоре наведеното. Не знам што видоа повеќето во Брејкинг Бед, но јас не видов ништо што би ме привлекло... Џабе потрошено време :)   

Џа-бе. И не е ни филмче па ај ќе утепам некој саат-два. Неееее, окапи пред компјутер две недели за џабе.

И јас не реков дека вкусот значи квалитет и затоа имам таков пристап кон нештата, особено кон седмата уметност.
Ваљда тоа е затоа што малку од малку сум научил што е квалитетно филмско парче и истото се трудам да го одделам од септичката јама во кои припаѓаат купишта ПОПУЛАРНИ наслови кои немаат врска со уметност, а се по вкус на мноооооооооооооогу :)

Благодарност до тие што веруваат во моите познавања од оваа област. Ќе частам некој добар филм :)
Части море, одамна ништо не си кажал. Него после јас ќе треба да те частам...

Чорбаџија ли сум или не! Ќе те частам и јас!